Optymalizacja

Witam,podczas przedostatniego strees testu gra mi przycinała na low Oo.Moje pytanie brzmi,jak jest teraz z tą optymalizacja ?

PC :

Intel Core 2 Quad 2.33

Ram DDR 2 : 3gb

Grafa : GF 9500 gt 1gb (128 bit na 99 procent)

Zdaje sobie sprawę że ten PC to nie jakaś maszyna,no ale żeby na low przycinało ;/

Edit

Z tego co się orientuje to był/jest trial "invite friend" jeżeli on nadal instnieje to proszę jakąś dobrą duszyczkę o wysłanie mi takiego zaproszenia ;)

nie ma triala, trial był związany z weekendowym eventem, Anet nie ma w planach uruchomienia jakiegokolwiek triala na dzień dzisiejszy i przyszły;]

Komp powinien sobie dać radę na low.. ale czy to będzie ciekawa rozgrywka ...

qmpel z którym grywam sobie - głównie dungi - ma taki zestawik:

amd 6000+

gtx 260

4gb ram ddr2

i gra na ustawienia mieszanych, nie narzeka, nie przycina mu się, problem ma jedynie że przy wvw wszystko mu się ładuje 3-dni później niż innym ;] - jego słowa :P

Jeżeli ci chodzi o WvWvW, to nie kupuj póki nie wymienisz proca i grafiki.Ja mam :

proc e7600 2x3,06

geforce gt 9800

4gb ramu

Na WvWvW mam 5 fpsów przez co narazie nie gram.Na początku jest wszystko fajnie gitarka, jak przyjdzie co do eventów gdzie jest 100 innych osób do instancji gdzie jest pełno mobów i do pvp gdzie jest po 200 osób to jest pokaz screenów, jeżeli tylko wymienie grafe proca i zasilacz to zamierzam wrócić, także tobie też radzę się zastanowić.

ja mam :

proc i5

geforce 450 GTS (1GB)

2x po 4GB ramu

według wymagań, powinno ruszać bez zarzutów na ultra, a tnie się med/high, że już o WvWvW nie wspomnę...

według jakich wymagań ?

http://pclab.pl/art44531-4.html

15 klatek.. chociaż jeszcze rozdzielczość jest ważna i inne bajery

proponuje ustawienia Auto-Detect, jest to rekomendowana opcja dla posiadaczy starszych sprzętów.. nie licz na grę w pełnym oświetleniu lepszych shaderach czy z cieniami.

artykuł masz z września i jest kilka zmian optymalizacyjnych.. związanych z renderowaniem cieniowaniem refleksami oświetleniem.. sam posiadam lepsze wyniki niż podawane w tabelce.

Wydaje mi się, że to wina kiepskiej karty graficznej.

Ja posiadam:

Dual Core 2.7 Ghz

4 Gb DDr 2

Gts 450 1 Gb DDr3

I gra mi dziala na Low/Medium ( Fps 30 - 50 )

A na WvW Spadaja Do 15 - 20 ale da sie grac ;)

Wrr.. ja się nie pytam jakie wy macie PC-ety tylko jak jest z optymalizacja ^^

Ok,jeżelibyście mieli taki sprzęt jak ja to możecie napisać co i jak ale nie interesują mnie wasze pc skoro jest lepszy od mojego

a skąd ja mogę wiedzieć jak to się sprawuje na TWOIM sprzęcie jak nikt takiego nie posiada.. po to ludzie podają różne zestawy byś mógł w jakikolwiek sposób się odnieść do tego wszystkiego... tylko osoba posiadająca idealnie takie same warunki jak ty może się wypowiedzieć - jak to chodzi.

Oprócz ustawień sprzętowych liczy się jeszcze użytkowanie systemu..burdel, syf, zakurzona obudowa, złe ustawienia biosu/systemu i nagle z dobrego PCa robi się szmelc.

Dual Core 3.0

4GB RAM

i teraz dramatycznie...Ge force 7300 GT

Na najniższych jak nic się nie dzieje to 27fps,w walce 20-30,jak słucham czegoś na YT a na ekranie wybuch bomby atamwej to 10fps.

Co do triala to jeśli powiesz mi jak to wyślę ci inva.

Nie ma triala do GW2.

Do tematu powiem tak: przez kartę graficzną i marny czterordzeniowiec będziesz musiał wytrzymać na niskich detalach przy marnych 35 fpsach. Na moje oko tak to widze.

Witam,podczas przedostatniego strees testu gra mi przycinała na low Oo.Moje pytanie brzmi,jak jest teraz z tą optymalizacja ?

PC :

Intel Core 2 Quad 2.33

Ram DDR 2 : 3gb

Grafa : GF 9500 gt 1gb (128 bit na 99 procent)

Zdaje sobie sprawę że ten PC to nie jakaś maszyna,no ale żeby na low przycinało ;/

Edit

Z tego co się orientuje to był/jest trial "invite friend" jeżeli on nadal instnieje to proszę jakąś dobrą duszyczkę o wysłanie mi takiego zaproszenia ;)