Osoba która posłuży pomocą na Burning Legion

Witam serdecznie. Gram w wowa już dłuższy czas, jakieś 12 dni. Wbiłem lvl nr. 63 Rogue.

1) Potrzebuje pomocy takowej, dzięki której dowiedzial bym sie co nie co o grze, bo jak na razie to zostalem sam jak slupek, i nikt nie potrafi odpowiedziec na moje pytania.

Dlatego szukam osoby która orientuje się w temacie tejże gierki, i gra na BL.

2) Szukam jakiejś porządnej guildi z dobrym online.

Podstawowe pytania:

1. Skąd wziąć jakieś lepsze latające mounty?

2. Na niższych poziomach ludzie mieli takie itemy przypisywane do konta. Skąd takie wziąć?

3. Słyszałem że raidy można robić już na 60 poziomie. Czy to prawda?

4. Jak najszybciej expić? walić dungi cały czas, czy po kolei questy?

5. Jak można szybko zarobić?

6. Jakie profesje mam sobie wziąć? Nie bardzo ogarniam co one dają, i po co są. Chodzi mi o crafting. Która będzie najlepsza dla mnie (Undead Rogue)

7. Moje spece to ( Assa, i Sub, pierwszy na pve, 2 na pvp. Dobrze wybralem?)

1.Kupić/wydropić, ale sama licencja na lepsze mounty kosztuje trochę dużo.

2.Chyba wiem o jakie itemy ci chodzi, pewnie o heirloomy i noszą to ludzie, którzy mają max lvl drugą postacią i kupują sobie owe itemy na alty

3.Choćby i nawet się dało to się nie opłaca, poza tym na raidy przyjmują od dosyć dużego item lvl-a

4.Jeżeli grasz sam dpsem to zapisujesz się na dungi a w między czasie robisz q, zaś od 85-90 bardziej się opłaca na q niż na rdf

5.Daily q i na samych q od 80 któregoś lvla dostajesz po 26g za 1 q

6.To już zależy od ciebie czy wolisz robić army, czy gemy, czy może sprzedawać jakieś minerały,Ja osobiście polecam jewelcrafting

7.Nie powiem bo szczerze dawno nie grałem i nie mam pojęcia jak to jest teraz.

Niech się ktoś jeszcze wypowie. Troche mi zależy na profach. I na moich specach.

O spece się nie martw, wszystko można w każdej chwili zmienić za bezcen. :) Co do profesji oto propozycje profek dla rogue'a:

-mining i engineering;

-skining i leatherworking;

-alchemy i herbalism;

-mining i jewelcrafting;

-inscription i herbalism;

-enchanting i dowolna profka wymieniona wyżej.

Profki można levelować w procesie levelowania postaci, albo już na 90 levelu. Jak coś to pytaj.

P.S. Jezeli chodzi o profki dodatkowe (first aid, fishing, archeology i cooking) to naucz się ich wszystkich.

Combat jest najlepsze pod pve, a Sub pod pvp, jeśli dobrze pamiętam.

Jeśli chodzi o profki, jeżeli chcec zarobić i mieć mobilną parę uzupelniających się profesji to robisz tak jak Hantus napisał, jeśli jednak zalerzy ci na booscie postaci, zwiększonym dmg, to najlepiej jest wybrać dowolne 2 profki z tych co podaje: Blacksmithing, Enchanting, Jewelcrafting, Alchemy. Te profesje na maksymalnym levelu dają ci dodatkowe buffy, enchanty, gemy, które potrafią ładnie podnieść dps, a co za tym idzie znaleźć miejsce w jakiejś dobrej gildii.

1. Mounty można kupić /wydropić /farmić (reputacje) dropienie mountów to głównie na instancjach czy rajdach się odbywa. Jak masz 90 lvl to z jakimś kolegą można pochodzić po bardzo starych rajdach i wybić te stare bossy z ,których jest szansa na drop mounta albo nabijać poprzez questy/dungeony/czy inne sposoby reputacji u pewnych frakcji. Jak masz dużo repy to w niektórych frakcjach odblokuje Ci się kupno mounta.

2. Są to heirloomy . Jak ktoś ma postać na wyższym lvlu może przeznaczyć golda albo punkty za PVP zamiast pakować w itemy na 90 lvl może kupić itemy ,które przyspieszają expienie znacząco podnosząc statystyki i np. 10% expa więcej.

3. To są stare rajdy ale i tak każdy robi takie na 90 lvlu . Ewenementami są gildie które zatrzymują expienie na lvl np. 60 i robią stare rajdy ale przez to ,że balansu nie ma przed maksymalnym poziomie to jest w sumie bez sensu i trzeba zgraną liczbę ludzi by zacząć coś takiego.

4. Dungi cały czas mogą cię zniechęcić do expa więc polecam robić questy a jak pojawi się jakiś dungeon nowy dla Ciebie to go zrób ale tylko raz bo questy na tym dungu możesz robić tylko raz a zwykle dungowe questy dają więcej expa niż te normalne + może coś fajnego wydropić.

5. Na małym lvlu można mieć profesję zbieracką czyli np. bycie górnikiem a potem sprzedawanie rud na domu aukcyjnym. Opłaca się tylko tak robić jak się expi robiąc questy bo na dungach rzadkością są żyły pewnych rud.

6. Profesje są zależne w pewnym sensie od klasy którą będziesz grał bo np. warriorowi z ciężką zbroją nie opłacalne jest pakować w profesje robiącą zbroje z skór z tego powodu ,że robiąc itemy dla siebie są one po prostu tanie , a gdy materiały sam zbierasz to prawie nic nie tracisz poza czasem. Dla rogue polecam :leatherworking i skining (najlepsze dla leatherowców) inne profy dla każdego to : herbalism (zbieranie ziół) + inskrypcja (albo) + robienie mikstur. (reszta jest taka ... ehh)

7. Na pvp dobrze wybrałeś SUB szybki duży damage lub do pvp assassination . Jednogłośnie do pve tylko combat. Największy dps robi teraz.

Witam serdecznie. Gram w wowa już dłuższy czas, jakieś 12 dni. Wbiłem lvl nr. 63 Rogue.

1) Potrzebuje pomocy takowej, dzięki której dowiedzial bym sie co nie co o grze, bo jak na razie to zostalem sam jak slupek, i nikt nie potrafi odpowiedziec na moje pytania.

Dlatego szukam osoby która orientuje się w temacie tejże gierki, i gra na BL.

2) Szukam jakiejś porządnej guildi z dobrym online.

Podstawowe pytania:

1. Skąd wziąć jakieś lepsze latające mounty?

2. Na niższych poziomach ludzie mieli takie itemy przypisywane do konta. Skąd takie wziąć?

3. Słyszałem że raidy można robić już na 60 poziomie. Czy to prawda?

4. Jak najszybciej expić? walić dungi cały czas, czy po kolei questy?

5. Jak można szybko zarobić?

6. Jakie profesje mam sobie wziąć? Nie bardzo ogarniam co one dają, i po co są. Chodzi mi o crafting. Która będzie najlepsza dla mnie (Undead Rogue)

7. Moje spece to ( Assa, i Sub, pierwszy na pve, 2 na pvp. Dobrze wybralem?)