Pewnie na Twoim forum jest picuś glancuś?
Nie rozmawiamy tutaj o moim forum, zresztą porównywanie mojego forum (które przypomina raczej podwórko dla kilku zaprzyjaźnionych graczy) z Waszym (miasteczkiem, w którym można spotkać różnych ludzi) byłoby nie na miejscu.
Offtop to offtop, białe jest białe. Nie ma mniejszych czy większych offtopów, tak samo nie ma offtopu zamykającego się w obrębie tematu.
Problem w tym, że na tym forum to pojęcie jest różnie rozumiane i dla przykładu jak ktoś założy temat: "Podoba mi się Diablo III, gdzie mogę kupić najtaniej?", a ktoś odpisze: "Jeśli podoba ci się Diablo, a nie chcesz płacić, to możesz wypróbować Path of Exile", to post tej drugiej osoby jest już uważany za offtopowanie. A możliwe przecież, że autor wątku nie słyszał wcześniej o PoE i taki post będzie dla niego bardzo przydatny. Dlatego ja patrzyłabym tutaj raczej na sens wypowiedzi w świetle całego wątku, a nie na to, że nie trzyma się super sztywno jego tematu. Ludzie mają z tym problem i naprawdę czasami to tutaj widać. Nie piszę tego w złej wierze, ale jeśli wielu użytkowników zgłasza ten problem, to warto byłoby się nad tym zastanowić.