Ostrzezenia za nic

Otoz osttanio modzi nie maja sie czego czepiac to szukaja byle jakiej okazji , zeby dac tylko ostzrezenie jest to poprostu chore i coraz bardziej odstarsza od tego forum....na zadnym innym nie sypie sie tyle ostrzezen warnow za nic poprostu ktos powinien to kontrolowac...Powinniscie sie cieszyc , ze tykle osob tutaj siedzi ale wy wolicie dawac ostrzezenia warny za nic jest to chore..chyba ze administracja nie uwzglednia czegos w stylu wolnosc slowa i adminami sa osoby prowadzace fanbage (IX kohorta) ....totalnie zalosne robi sie to forum od 2-3 lat nagminne warny ostrzezenia ..modzi wchodza po miesiacu przerwy i nagle od jednego , ktorego nigdy ie bylo sypia sie warny i ostzrezenia bo musi sobie nabic renome zalosne

a o to przyklad modzika Lemana

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/57644-aura-kingdom-katar/

wpada rzuca ostrzezeniami na prawo i lewo a bo ma taki grymas. To juz tok rozmowy nie moze na chwile sie zmienic ? ....chore Leman modku naprawde zacznij myslec bo nie nadajesz sie na moderatora skoro rzucasz ostrzezeniami za nic byle nabic sobie licznik.

Moze admini zaczna karac tez modow za bezmyslne warny i ostrzezenia?

Którego warna uważasz za niesłusznego? Czy może oba? Zresztą uważasz, że forum robi się żałosne od 2-3 lat, a zarejestrowałeś się miesiąc temu.

Co do ostrzeżenia za offtop to jak najbardziej zasłużony. Co do ostrzeżenia od Umbra to kompletnie nie rozumiem.. w regulaminie nie ma nic o takiej sytuacji, dlatego czekam na wyjaśnienie od Niego. Co do samego tematu, najlepiej takie sprawy załatwiać przez PW.

Którego warna uważasz za niesłusznego? Czy może oba? Zresztą uważasz, że forum robi się żałosne od 2-3 lat, a zarejestrowałeś się miesiąc temu.

Myslisz , ze na tym forum da sie wysiedziec kilka lat na 1 nicku ?? ...raczej nie 80% ludzi ma tu multikonta bo na polowie dostala bany za nic...perm bany :) Bo taka jest polityka forum;] pierw ktos nabija wam posty robi hype a pozniej no coz trzeba zbanowac.

warn_ico.png
Ban za przyznanie się do multi ~ blaumro

perm_ico.png
Dostałeś perma - administracja mmorpg.org.pl & Hello Kityy

Skoro dawal otrzezenia to czemu innym tez nie dal ??? co to jakis grymasik moderatora lemanka :o ??

"Zarcu co ty pleciesz ,że połowa quitneła ? Servery wciąż na crowded ,ludu mnóstwo . Nowy content tylko zwiększy przyrost a w niedalekiej przyszlosći będzie klasa łucznika i wyrównanie z wersją tajwańską "

to tez penwie nie bedzie offtopem ? byla to odpowiedz na jego pytanie no ale skoro MOdek Leman wbija po 1 w nocy lecisz po tematach patrzy o krotki no to dam mu ostrzezenie

"napisac prace bedzie ci bardzo ciezko samemu wiec lepiej poprostu popros kogos staraszego kumpla czy kogos , zeby ci dal / sprzedal za drobna oplata prace :) tak robi 90% uczniow :) Sam nic nie zdzialasz zbytnio."

NAKLANIANIE DO OSZUTSWA!?????????????????????????????????????????????????????? jak mam za takie cos ostzrezenia dostawac to sory ale jest to patologiczne i prosze o wyjasnienie tego przez admina i wyciagniecie konsekwencji od tych "moderatorow" nabijaczy rankingu moda

Nie ma to jak logika niektórych ludzi. :D

Zrobić coś złego, robić offtop, a potem płakać, że dostało się warna...

Nie ma to jak logika niektórych ludzi. Zrobić coś złego, robić offtop, a potem płakać, że dostało się warna...

offtop ? off top robisz teraz ty :) bo ja nie widze zeby w temacie od aura kingdom mozna zrobic off top odpowiadjac komus na pytanie o grze aura kingdom..

Tutaj niedlugo zeby cos napisac pierw tzreba bedzie notatnik , zapisac wyslac do moda zapytac czy sie nada i dopiero wyslac...

Eh znudzily mnie juz te ciagle warny ostrzezenia za nic ... niech wam dodaja posty "ci pro" i odpowiadaja i pisza brednie:)

Według mnie warn jest słuszny, jakbyśw tym poście dopisał coś odnośnie gry lub samej postaci to prawdopodobnie warna byś nie dostał, co do warnów, ja na forum jestem 3 lata i dostałem 1 warna od crraceda za pisownie, może nie wypowiadam się za dużo, ale jak tak patrzę to tych warnów powinno byś jeszcze więcej, co do autora tematu, ten pierwszy post jest jakoś bardzo nerwowo napisany :)

Czyli mówisz, że to twoje drugie konto?

mod_ico.png
Nie ma to jak samemu się wkopać. - Might

zarcu, to co napisałeś w, moim, temacie o AK, to był offtop. Nie pytałem się o to, czy gra jest dobra czy nie, ale o klasę Katar. Twój post był czysto "hejterski". Tak ja to odczułem i jak widać nie tylko ja.

Widocznie mod wiedział lepiej, że twój post nie wnosi nic do dyskusji xD

Z jednej strony jestem za tobą, gdyż nie raz spotkałam się z tym dawaniem ostrzeżeń na lewo i prawo, ale z 2 strony, jeśli już piszesz jakiegoś posta, zrób z niego zdanie, jeśli nie jedno to dwa, zawsze to spowoduje, że jednak coś wniesiesz do tematu. Co do multikonta to jest to zło konieczne (np. jeśli nie mozesz sie lognac na swoje stare czy coś takiego), a tak to trochę jest głupotą.

Wracając jednak do twojego 1 postu z żalem, powiem ci że lepiej się nie kłócić z modami nie ważne czy masz racje czy nie i tak ci jej nie przyznają, a cała reszta cię nie poprze bo sama będzie się bać, że im się oberwie, tak więc mój drogi, lepiej siedzieć cicho i się nie wychylać, dostałeś to dostałeś i już, odczekaj ten czas szybko leci i nawet sie nie zorientujesz kiedy owe ostrzeżenie zniknie :) Nie warto się wykłócać bo to do niczego nie prowadzi :)

Oberwie? A co My Wam możemy takiego zrobić... Nie róbcie z Nas tyranów, przede wszystkim rzadko się zdarza by ktokolwiek pisząc zażalenie napisał konstruktywnego posta odwołując się do czegokolwiek. Większość zażaleń wygląda właśnie w taki sposób jak to zrobił Pan na górze:

"dostałem warna to powiem, że admin/mod to lama i nie powinien być modem/adminem" - zero konstruktywnej krytyki, zero.

Ostatnio głośno było tutaj o propozycjach usprawnienia pracy moderatorów celem wyeliminowania chamstwa i trolli a teraz co - narzekanie na modów, że wykonują swoją pracę? To w końcu mają pilnować tu porządku, czy nic nie robić? Trochę zdrowego rozsądku jeszcze nikomu nie zaszkodziło...

Owszem, zdarzają się warny dane "za szybko", ale chyba po to jest PW, żeby takie sprawy załatwiać bezpośrednio z modem, który tego warna dał. No i o ile mnie pamięć nie myli, przyczynienie się do rozwoju forum poprzez napisanie recenzji, poradnika itp. zdejmowało warna.

A pomysł, żeby karać modów za wystawione warny jest CHORY.

Ostatnio głośno było tutaj o propozycjach usprawnienia pracy moderatorów celem wyeliminowania chamstwa i trolli a teraz co - narzekanie na modów, że wykonują swoją pracę?

Zawsze będą 2strony... jedni za usprawnieniem pracy to drudzy będą marudzić.

Moim zdaniem i tak jest tu sporo "syfu" (na forum) ja tam bym zaostrzył "wymagania"... to może w końcu większość by się nauczyła.

Ja na pracę modów nie narzekam. Nawet gdy napisałem double post to wystarczyło zgłosić post do moderatora i on wszystko ogarniał. Wystarczy pogadać. Nie czaję czemu ludzie skaczą sobie do gardeł i później dziwią się jak to jest źle.

Co do multikont. Nigdy tego nie rozumiałem. Widzę jednak, że dla części społeczeństwa to norma.

Ban za przyznanie się do multi ~ blaumro 

Dostałeś perma - administracja mmorpg.org.pl & Hello Kityy

To nazywa się tłumienie problemu w zarodku. Chłopak teraz nie będzie miał jak się wytłumaczyć (i pewnie stworzy kolejne konto - tzw. multikonto którego tak nie lubicie).

Osobiście, nie lubię offtopu w jakimś konkretnym temacie (jak wchodzę do tematu o klasach/rasach to chciałbym tylko o tym poczytać, o niczym więcej), ale uważam że czasami warny są rozdawane bezmyślnie, z całym szacunkiem do grupy moderskiej.

Zamiast z miejsca dawać bana na kilka dni, nie lepiej napisać do użytkownika PW w stylu "nie podskakuj, bo dostaniesz za to bana na kilka dni"? To wydaje się nawet sensowne (sam dostałem bana na komentarze na chyba 4 dni, nie wiedząc dokładnie za co - musiałem się dopytywać).

Rozważcie to. Pozdrawiam.

Pomysł z wiadomością jest żałosny. Nie musimy Wam pisać, że dostaniecie bana, rejestrując się na forum akceptowaliście regulamin, więc teraz musicie go przestrzegać. Niedawno mieliście problem, że kary są zbyt lajtowe, teraz mówicie, że jest za ostro - Wam się dogodzić nie da. A uwierzcie mi, próbowałem.

@2UP

Jakbym miała pisać pw do każdej osoby na forum i na portalu, której posty/komentarze są niezgodne z regulaminem to równie dobrze mogłabym rzucić pracę, oraz studia, bo bym siedziała tu i wyjaśniała każdemu co i za co. Już nie wspominając o tym, że większość by się nie zgadzała z decyzją.

Warny nie lecą, bo tam się komuś ubzdurało, tylko mają uzasadnienie. Moderator ma wgląd w historię warnów/banów/upomnień i do wszystkich notatek pisanych przez osobę wystawiającą warna i na podstawie tego także decyduje czy warna dać, czy jednak potraktować tym razem ulgowo. Oczywiście czasami dochodzi do nieporozumień, lub trochę zbyt ostrej reakcji, ale wtedy wystarczy napisać PW do moderatora i pogadać.

Jakbym miała pisać pw do każdej osoby na forum i na portalu, której posty/komentarze są niezgodne z regulaminem to równie dobrze mogłabym rzucić pracę, oraz studia, bo bym siedziała tu i wyjaśniała każdemu co i za co. Już nie wspominając o tym, że większość by się nie zgadzała z decyzją.

Miałam się nie wypowiadać, ale oh, really? Jak ja byłam tutaj moderatorem, to pomimo wielu obowiązków, pracy na jeszcze innym portalu i studiów jakoś dawałam radę pisać do użytkowników przed daniem im ostrzeżenia i prosić np. o usunięcie niezgodnych z regulaminem treści czy zmianę zachowania. I naprawdę nie przypominam sobie, by ktoś się nie dostosował, wręcz przeciwnie - zdarzało się, że ludzie dziękowali, że nie dostali ostrzeżenia i obiecywali poprawę. Dlatego proszę Cię, nie usprawiedliwiaj swojego lenistwa i braku zaangażowania w ten sposób, bo to jest śmieszne i na pewno nie przystoi moderatorowi, który dobrowolnie zgłosił się, by wykonywać swoją pracę. Albo robisz coś porządnie, albo zastanów się, czy rzeczywiście jesteś tu potrzebna - i to jest uwaga skierowana do wszystkich.

Jeśli mogłabym dodać coś od siebie, to problem tkwi w ambiwalentnym traktowaniu użytkowników, którzy po kilku takich "akcjach" nie wiedzą, jakie posty mogą publikować i czy kolejny nie spotka się z ostrzeżeniem. Często jest tak, że jeden użytkownik pomimo lekkiego offtopu ostrzeżenia nie dostanie, a inny przy najmniejszym odstępstwie je otrzymuje. Dlatego nadal utrzymuję, że lepiej by było, gdyby moderatorzy kierowali się po prostu zdrowym rozsądkiem i jeżeli offtop nadal zamyka się w obrębie tematu, nie karali go. Co do kolejnego ostrzeżenia, to gdyby użytkownik miał trochę oleju w głowie, powołałby się na regulamin, w którym nie ma żadnego zapisu twierdzącego, że nie wolno namawiać innych do kupowania przepisanych prac - i taki użytkownik by wygrał. Dlatego uważam, że w tym przypadku lepiej byłoby usunąć jego posta i napisać do niego na PW, dlaczego jego zachowanie było niestosowne.

To tyle uwag ode mnie. Miłego dnia :).

Ja osobiście na prace modów nie narzekam.Chyba żadnego warna nie dostałem mimo iż byłem blisko hejtu na jedną gre na forum.Dostał warna-bana zasłużenie.Takie jest moje zdanie.

Miałam się nie wypowiadać, ale oh, really? Jak ja byłam tutaj moderatorem, to pomimo wielu obowiązków, pracy na jeszcze innym portalu i studiów jakoś dawałam radę pisać do użytkowników przed daniem im ostrzeżenia i prosić np. o usunięcie niezgodnych z regulaminem treści czy zmianę zachowania. I naprawdę nie przypominam sobie, by ktoś się nie dostosował, wręcz przeciwnie - zdarzało się, że ludzie dziękowali, że nie dostali ostrzeżenia i obiecywali poprawę. Dlatego proszę Cię, nie usprawiedliwiaj swojego lenistwa i braku zaangażowania w ten sposób, bo to jest śmieszne i na pewno nie przystoi moderatorowi, który dobrowolnie zgłosił się, by wykonywać swoją pracę. Albo robisz coś porządnie, albo zastanów się, czy rzeczywiście jesteś tu potrzebna - i to jest uwaga skierowana do wszystkich.Jeśli mogłabym dodać coś od siebie, to problem tkwi w ambiwalentnym traktowaniu użytkowników, którzy po kilku takich "akcjach" nie wiedzą, jakie posty mogą publikować i czy kolejny nie spotka się z ostrzeżeniem. Często jest tak, że jeden użytkownik pomimo lekkiego offtopu ostrzeżenia nie dostanie, a inny przy najmniejszym odstępstwie je otrzymuje. Dlatego nadal utrzymuję, że lepiej by było, gdyby moderatorzy kierowali się po prostu zdrowym rozsądkiem i jeżeli offtop nadal zamyka się w obrębie tematu, nie karali go. Co do kolejnego ostrzeżenia, to gdyby użytkownik miał trochę oleju w głowie, powołałby się na regulamin, w którym nie ma żadnego zapisu twierdzącego, że nie wolno namawiać innych do kupowania przepisanych prac - i taki użytkownik by wygrał. Dlatego uważam, że w tym przypadku lepiej byłoby usunąć jego posta i napisać do niego na PW, dlaczego jego zachowanie było niestosowne.To tyle uwag ode mnie. Miłego dnia .

Pewnie na Twoim forum jest picuś glancuś? Przecież dokładnie wiadomo co można co nie. Jest regulamin.

Do pracy modów nigdy nie miałem zastrzeżeń i wolę ich takich "zatwardziałych" niż miękkich jak pisze pani na górze, albo trzymamy się zasad, albo nie.

Porządek jest i był. Te płaczki z "ostrzeżeniami za nic" to po prostu kolejne, głupie, modne aż do porzygu trolle z polskich internetów.

@Alpha

Offtop to offtop, białe jest białe. Nie ma mniejszych czy większych offtopów, tak samo nie ma offtopu zamykającego się w obrębie tematu.

Usuwanie postów to takie leczenie, nie zapobieganie. Nie wiem jak Ty, ale wolę zapobiec gruźlicy niż się na nią leczyć.