Oszuści wyłudzający dane konta D3

Pewnie nikt się na to nie nabierze, ale na wszelki wypadek tworzę temat. Zauważyłem, że w dziale Spam (dlatego nikt się nie nabierze) na mojej skrzynce mailowej pojawiła się informacja, że chcę sprzedać konto Diablo 3 i by zaprzeczyć temu muszę kliknąć w podany link, a potem zalogować się podając swoje dane. Załączam screen

aaarp.png

Zauważcie, że mail jest podpisany niby przez support Blizzarda, ale sama wiadomość została wysłana z konta mailowego założonego na niemieckiej wersji portal Yahoo!

Mam nadzieję, że to ostrzeżenie pomoże, by przyglądać się uważnie wiadomościom do nas przychodzącym.

Dobrze, że o tym napisałeś. Na pewno są na tym forum nierozgarnięte osoby, które mogłyby wysłać dane swojego konta. Nie wiem czy czytał ktoś kiedyś licencje i jest w niej, że nikt nigdy z supportu nie poprosi o takie dane jak mail czy hasło danego konta. Co do tego naciągania, niejednokrotnie przychodzą do mnie takie spamy i to nie tylko D3, ale także WOWa, ogólnie dużo jest ludzi/organizacji podszywających się pod Blizzarda.

Ale nawet tak na logike, Blizzard pisze nam, że chcemy sprzedac nasze konto, i w związku z tym, musimy zalogować się na BattleNeta. Tak troche bez sensu, ale ok. Sa tutaj niezbyt rozgarnięte osoby, które dają sie okradać na targowisku, więc ktoś to sobie przeczyta i ogarnie co i jak :)

O cholera myślałem, że to wszystkich spotyka. Dostałem tych maili w cholerę i ciu ciut. Sporo wykasowałem.

beztytuujpf.jpg

Zgłaszaj takie maile do google. Przy każdej wiadomości jest opcja zgłoszenia.

zglosprobewyludzeniainf.png

Ja tam, cały spam od razu do kosz i opróżnij, raz tak przez przypadek usunałem ważną fakturkę w pracy, jednak kopie dokumentów mam na dysku :D.

Też to dostałem (25 września) i zgłosiłem to bo po sprawdzeniu maila z którego to wysłano to liutianyu3125@yahoo.com.cn

Takich trzeba tępić moi drodzy.

Pewnie nikt się na to nie nabierze, ale na wszelki wypadek tworzę temat. Zauważyłem, że w dziale Spam (dlatego nikt się nie nabierze) na mojej skrzynce mailowej pojawiła się informacja, że chcę sprzedać konto Diablo 3 i by zaprzeczyć temu muszę kliknąć w podany link, a potem zalogować się podając swoje dane. Załączam screen

aaarp.png

Zauważcie, że mail jest podpisany niby przez support Blizzarda, ale sama wiadomość została wysłana z konta mailowego założonego na niemieckiej wersji portal Yahoo!

Mam nadzieję, że to ostrzeżenie pomoże, by przyglądać się uważnie wiadomościom do nas przychodzącym.