Jeśli tak bardzo upierasz się na te teleporty, to przedstaw je jako nagrodę. Załóżmy, żeby móc korzystać z teleportu na resp np. z Grimami należy ubić ich w ilości x (ala task z nagrodą w postaci dostępu do TP) lub należałoby wykonać jakiś trudny, rpg'owy, ewentualnie zespołowy quest, znajdujący się na owym respie (np uzbieranie specjalnych itemów, wypadających z bossów, pojawiających się od czasu do czasu na expowisku). Coś takiego jak teleport bardzo ułatwia grę, więc niech to ma smak, niech gracz czuje, że napracował się, żeby móc korzystać z takich przywilejów.
Oczywiście moja propozycja tyczy się tych expowisk, na których gra się na wyższych poziomach. Co do expowisk typu rotwormy, to tutaj pozostawiłbym sprawę bez teleportów, no ale jak już tam sobie chcesz.
Serwerów ze zwykłymi teleportami, gdzie latasz od jednego do drugiego jest cała masa, tylko, że ta masa zamienia się w zwykły chłam. Plus, są to serwery zwykle 999999999x exp, co powoduje, że są to serwery na jeden dzień, bo zwyczajnie takie granie się nudzi. Dobry OTS nie powstanie w jeden weekend. Musisz być oryginalny, musisz dać coś czego jeszcze nie ma, żeby zatrzymać u siebie graczy. Mam wiele pomysłów od kategorii serwera (PVP/NPVP), przez cechy przedmiotów, po questy, ale nie będę tutaj wszystkiego wypisywał. Zawsze możesz napisać na PW.
Powodzenia.