Codziennie zaglądam na strone mmohut.com, patrzę jakie gry trzymaja się na topce, co nowego itd. Dzisiaj zauważyłem nagły wzlot trzech gier outsparka. W tym Divine souls z około 3.7 na 4.71. http://mmohuts.com/gamelist?sort=desc&by=rating, jedyne co możemy sie dowiedzieć, że strona mmohut.com lubi pieniądze, a outspark narzeka na brak graczy... Nie lubie oszustw, tym bardziej inna gra Secret of The Solstice, o której pierwszy raz słyszę, ma 1,4k głosów i jest na drugim miejscu -.- Chętni mogą klinąć na "1", natomiast wszystkich proszę o komentarz poniżej.
Outspark - oszustwa na stronie mmo
Hmmm... A z kąd takie przypuszczenia?? Jeżeli tak to jest prawdą że płacą dla mmohut to jest po prostu chamskie.
Secret of the solstice jest znane, ale wyłącznie wśród fanów gier 2d oraz Ragnarok Online, ponieważ jest czystą kalką RO, gra ostatnio miała mega-update który ponoć miał wszystko odświeżyć, więc nie widzę specjalnie nic dziwnego w wzroście jej popularności chociaż...wzrosła trochę mocno.
Dalej: Fiesta Online - ta gra od zawsze miała multum graczy i nikt nie widział dla czego, nudny grind, słaby exp, nudne questy, brak akcji, multum graczy. Ostatni punkt nigdy nie pasował, ale raczej popularność gry o dziwo nie malała.
Divine souls - teoretycznie dobre, jednak grają w niego tylko europejczycy zapłakani na brak vindictusa, jedyny dostępny choć jak najbardziej beznadziejny zamiennik.
Z pewnej strony możesz mieć rację co do swoich domysłów, ja na miejscu mmohut pewnie bym nie narzekał na dodatkową kasę. Choć znów, podobnie było z "wyborami najlepszej gry mmo 2010" mmorpg.com w zeszłym roku: World Of Tanks okazał się najlepszą grą F2P a Guild Wars 2 najciekawszym tytułem ze strony fabularnej...chwila, o co chodzi? WoT to tylko shooter z czołgami o słabej fizyce a Guild Wars 2 nawet nie wyszło, ludzie oceniali fabułę po trailerach!?
Znowu, niby kto miał im płacić? Arena.net? NCSoft? To by było bez sensu, więc widać gracze po prostu na to głosowali. W wypadku WoT była to pewnie walka o dodatkowe eventy, jednak przy Guild Wars 2: Wola graczy.
Na tej samej zasadzie może działać ta topka: Zebrało się kilku i głosują, a większość osób ma to gdzieś, po prostu, i dla tego się utrzymują. A nawet jeśli Outspark kupił sobie głosy, co to zmienia?
A nawet jeśli Outspark kupił sobie głosy, co to zmienia?
No wlasciwie... wszystko?
Mi sie to wydaje w miare normalne, że oni lubią kaske ;D Jakoś trzeba zarabiać a co ich interesuje zdanie kilku internautów? Ważne, że sianko leci...
No wlasciwie... wszystko?
źle zrozumiałeś...kogo właściwie obchodzą topki?
Lubisz grę albo nie, koniec historii, co cię na ten przykład obchodzi że tibia jest statystycznie najpopularniejsza jeśli wolisz WoW'a? Krótka piłka, i outspark tylko marnuje kasę, najwyżej zamkną serwery do paru tytułów za jakiś czas.
Codziennie zaglądam na strone mmohut.com, patrzę jakie gry trzymaja się na topce, co nowego itd. Dzisiaj zauważyłem nagły wzlot trzech gier outsparka. W tym Divine souls z około 3.7 na 4.71. http://mmohuts.com/gamelist?sort=desc&by=rating, jedyne co możemy sie dowiedzieć, że strona mmohut.com lubi pieniądze, a outspark narzeka na brak graczy... Nie lubie oszustw, tym bardziej inna gra Secret of The Solstice, o której pierwszy raz słyszę, ma 1,4k głosów i jest na drugim miejscu -.- Chętni mogą klinąć na "1", natomiast wszystkich proszę o komentarz poniżej.