Witam o ile moge dzwignac phenoma II x4 965 bez zmieniania napiecia?Chlodzenie mam scythe ninja 3 rev.B
Overclocking procesora
szybciej byś się dowiedział na PC forum czy jakos tak ale to tylko moja rada bo ja np. nie mam pojęcia ale wygooglować nie jest trudno naprawdę jeśli chodzi o takie sprawy to łatwo znaleźć a jeśli nie no to na serio PC Forum albo PC Format nie pamiętam dokładnej nazwy tego forum
kurde;p tu duzo ludzi mi pomoglo dlatego pytam:)
3,6
tylko o 200mhz?gdzies czytalem ze do 10% mozna spokojnie.
W ten sposób się nie dowiesz. Musisz sam spróbować, bo zależy to od wielu czynników, poczynając od płyty głównej i chipsetu, a kończąc na konkretnym egzemplarzu procesora. Ktoś z identycznym sprzętem może wykręcić do 4.0, a Ty odpadniesz już na samym wstępie.
Uczyć się i próbować. Zresztą, po cholerę Ci takie chłodzenie jak nie chcesz zmieniać napięcia?
Chlodzenie?Pewnie kiedys zmienie napiecie jak mi komp zacznie zamulac;p teraz mam wszystko cacy i robie to dla testu temperatur i satysfakcji;p chlodzenie tez dla ciszy;p boxowe wylo w moim wczesniejszym phenomie to z tego lezy zapakowane na polce i czeka na jakis moj pomysl co z nim zrobic;p.Te chlodzenie mam na 900-1100 obrotow i w koncu mam spokoj;p
Kolego a wie kolega co powoduje wzrost temp wydzielanego przez proc?
W głównym stopniu właśnie wzrost napięcia.
Jak go nie podniesiesz to gówno wykręcisz.
Jesteś jednym z tych, co podkręcić by chcieli, ale się boją że coś spalą więc tak się motają czy podkręcić czy nie.
Widać, że nie masz o tym pojęcia więc tego nie rób.
Nie moj drogi ja sie nie miotam. Robie to dla funu wzrost wydajnosci mi nie potrzebny:)
OC bez podnoszenia napięć to amatorszczyzna a nie fun.
To moze powiem inaczej,co fakt to fakt nie znam sie na OC zbytnio. Ale jesli Tobie jest potrzebne Oc z jakims super hardcorowym zmienianiem napiec bo twoj komp nie nadaza w nowych grach i jedziesz na 20 fpsach to spoko. Mi wiecej niz 50 fpsow nie potrzebne jesli gram na high/ultra a tyle mam. Mozesz sobie dalej wyciagac siodme poty z c2duo i 9600 gt ale mi to niepotrzebne.To co chcialem mam zrobione z pomoca kolegi i tyle, mam z tego satysfakcje nic wiecej.Ale to tak naprawde roznica moze 3-4 fpsow. A teraz laskawie przestan pan trolowac i lej dalej ciekly azot na procesorek jesli Cie to jara.
moj i7 960 posadzony na asus rampage 3 extreme i chłodzony noctua dh14 oraz 12 gb ddr3 które dają zapas kręcenia procka, moge sobie podkręcać ile chce. I bawiłem się w to. I mógłbym się bawić dalej bo mam możliwości.
Ale tego nie robie bo mi tego nie potrzeba. Dla fanu podkręciłem sobie proca do 4.5. Tylko ja dla tego funu bawiłem się wszystkimi możliwymi ustawieniami w biosie. Ty sobie mnożnik zwiększyłeś. I tyle. To nie podkręcanie. I to nie fun. Chyba, że sexem nazwiesz włożenie 1 palca. To można powiedzieć, że dla ciebie te twoje OC to fun.
Fun to ja miałem odkrywając czemu mi nie chce wstać komp. Czy to wina zbyt wysokiego taktowania pamieci, procesora czy napięć na którymś mostku.
No ale jak widać ty wolisz inny fun.
Ps. Oc z zmianą napięć to podstawa OC. A nie jakiś hardcore.
Ladnie ze wydales 10 k na kompa gratuluje twojej przyszlej zonie ktorej nie bedzie:) wtedy kiedy ty bawisz sie w oc ja jestem gdzies na koncercie albo z kobita:) troluj dalej:) ale ze nie do tego byl ten temat to zal sie gdzies indziej tym ze masz takie zabawy a nie inne.masz lepszego proca to spoko.ja mam asus croshair formula IV nie wiem czy lepsza czy gorsza niz ty nie chce sprawdzac.12 gb ramu tez mam.wiec nie wiem czym chcesz sie chwalic.z tym ze ja dostalem ram w prezencie bo tak naprawde max 5 gb z tego ramu uzywam:)
Witam o ile moge dzwignac phenoma II x4 965 bez zmieniania napiecia?Chlodzenie mam scythe ninja 3 rev.B