Overwatch - dyskusja ogólna

@up spiore was wszystkich xD, nawet jeśli rankedy nie będą dostępne od razu (liczę, że je trochę utrudnią), to z każdym poziomem wyżej gra się o wiele przyjemniej, miło jak ludzie ogarniają taktyki :)

EDit:

Szkoda, że to już koniec bo fajnie się grało :>, najgorsze teraz to to cąłe czekanie :)

Gra na g2a chodzi po 150zł... Więc jakie tam 200 zł... Ta akcja z Wdową mega! ( z filmiku wyżej kolegi ) Sam masteruje snajperów, strzelam coraz częściej headshoty ale takiego poziomu jeszcze nie widziałem :D Ulty w premade już nie tak łatwo użyć a gry już potem kończą się 6 ultami na papę i wbijaniu na pozycje parami. Kupiłem preoder i teraz tylko czekać do 24 :(

O cenę bym się nie martwił, wersja podstawowa kosztuje 40 euro i nie ma jej na g2a, wersja origins od Blizzarda kosztuje 60 euro, a na g2a 150zł. Matmę pozostawiam dla was :D.

Jestem chyba jedną z niewielu osób, które na prawdę lubią grać supportem ew. tankiem, a ,,cool postaciami na atak" się nie jaram. Zenyatta i Winston FTW :D

Cały ten wolny łikend grałem solo. Można naprawdę znaleźć zgranie w drużynie randomów, chociaż to prawda, że są przypadki "prosów" grających tylko Wdową albo Hanzo.

O dziwo, tylko raz spotkałem się z toksycznymi graczami...damdamdam...werble...z Rosji.

Bawią mnie niektóre komentarze ^.^ Osobiście grałem tylko na open becie i pre open becie.. wbiłem 40poziom przy 20paru godzinach gry.

Serio? gra jest casualowa? na szybkich meczykach gdzie każdy idzie jak ślepy samemu sie wywalić za przysłowiowe zero to rzeczywiście casual bez jakiegokolwiek ogarnia danej postaci. Jednak na wyższych poziomach a raczej meczach rankingowych dzieje sie coś bardziej ciekawszego.. następuje positioning który jest cholernie ważny bo jest to gra fps+moba. następuje też synergia pomiędzy ultami np ( mei + hanzo, zaira + mccree) bo nie oszukujmy się ale każdy w miare dobry gracz który ma na swojej postaci escape mechanizm na luzie wyjdzie z ulty hanzo mei zairy czy innych aoe ult. A takie ( nie chce nikogo urazić ) bobki mówią że gra jest ez xD. Ktoś mówił o bastionie: wyjdź na niego genjim i resetujesz go w sekunde. Smuga? mccree z granatem i szybka seryjka w głowe. reaper i jego Q? mccree też da rade albo lucio, zenyatta. Próbowałem też kontrować genjim ale nie odbija wszystkich strzałów.

Poważnie na każdą postać jest jakaś kontra. Jedyne zastrzeżenia mam do reinhardta.. jego atak podstawowy imo jest troche za mocny.

Większość ult które castujesz samemu tak naprawdę tylko zone'uje drużyne przeciwną. Musi nastąpić po prostu combo z 2 ultami. 3 sie nie opłaca :')

Gra po pewnym czasie może sie stać naprawdę bardzo esportowa bo obecnie mało osób ogarnia zgrania taktyki i swoje postacie. Z tego co słyszałem dużo organizacji esportowych chce inwestować w overwatch'a.

Co do tych filmików z potg... żenada :D

Ja jaram się tankami i tymi... hmm... supportami na CC (?) :v. D.va, Mei <3

Ktoś wspomniał znowu o Bastionie i kontrze Genjim..... blok nie zadziała jak nie będzie w niego strzelać(oczywiście można samemu się rzucić do bloka innego gracza,ale lepsi gracze sobie z tym radzą).

Ktoś mówił o braku miejsca dla Wdowy przy ataku...dla niej jest miejsce i nazywa się czyszczenie punktu/strefy dla payloada z daleka z przodu bądź za liniami wroga.

Kolejna sprawa to ktoś mówił,że gra kosztuję TYLKO 150zł.... doliczcie VAT panowie i wyjdzie.

"Atak podstawowy Reina jest za mocny".... toż to ofensywny tank. I tak tarcza mu szybko schodzi i nie działa w przypadku ataku od niektórych postaci.

Ja myślę że gra będzie kosztowała 120zł przy premierze. Dlaczego?

Otóż edycja origins (droższa) kosztuje 60 euro co na nasze daje około 260zł. A u nas chociażby przez cdp.pl które jest posłannikiem blizzarda jeżeli chodzi o overwatch kosztuje 200-210zł na PC. 50-60 zł różnicy.

Edycja zwykła (bez skinów) 40 euro czyli 170zł, jeżeli również będzie podobna obniżka to gra wyjdzie za 110-120zł.

Nie ma jeszcze takiej ceny ponieważ w przedsprzedaży ,,upolszczono" tylko edycję origins bo $$$ a Blizz nie wie że u nas cebulą śmierdzi.

Jeżeli będę miał rację to czekam na komentarze ,,jakby był za 80zł to bym brał".

Gra jest naprawdę fajna, jednak 150-200 zł to zdecydowanie za dużo, 100zł byłoby rozsądną ceną. Jednak blizzard się ceni jak widać. Przyznajmy sobie szczerze że 2 tryby to mało jak narazie, choć 21 postaci daję już kupę zabawy liczę że gra pójdzie w dobrym kierunku i dodadzą rankingowe,więcej postaci, map, trybów i miejmy nadzieję że nie karzą sobie płacić za 2mapy i postać po 50+ zł bo byłoby to co najmniej śmieszne.

Jak na razie co mecz widywałem: Hanzo,Wdowa,Bastion,Żołnierz 76? te 4 postacie praktycznie pojawiły się w każdym moim meczu a szczególnie mecz bez Hanzo to nie mecz :D

Wszystkie nowe mapy i postacie mają być darmowe, także spokojnie.

Jak już wcześniej było wspomniane, zwykła, cyfrowa wersja to pewnie kosz ~120zł, nie jest to wysoka cena za grę w dzisiejszych czasach :)

Jednak czy jest gdzieś potwierdzona cena zwykłej wersji cyfrowej?

Jest tylko na oficjalnej stronie Blizzarda, Origins Edition - 60 euro, Standardowa - 40 euro.

Blizzard stawia raczej na profesjonalizm więc osobiście wydaje mi się, że warto będzie wydać nawet te 200 zł. Dobrym tego przykładem jest choćby Diablo 3, pomimo że ludzie narzekają na nudę i brak nowych rzeczy, to Blizzard stara się wprowadzać dodatkowe elementy, które choć na chwilę zatrzymają graczy, dlatego wiele osób nadal gra. Overwatch prezentuje sobą zupełnie inną rozgrywkę, więc jak wprowadzą potyczki rankingowe, to myślę, że gierka przyciągnie wiele osób na długo. ;)

@UP nie licząc częstych aktualizacji, różnego rodzaju ewentów, nowych skórek i innych pierdółek upiększających naszą postać, map, bohaterów, trybów gry, z cała pewnością jak na strzelankę będzie więcej do roboty niż w innych grach tego typu.

Należy też dodać, że na 100% będzie to gra esportowa :), więc jak kogoś to kręci to będzie mógł się wykazać... jeszcze tylko 11 dni czekania :> w sumie to nawet nie chce mi się w nic innego grać XD

Rankingowe mecze już są po prostu zostały wyłączone na becie.

Nie zostały 'po prostu' wyłączone tylko gry rankingowe przechodzą pewną zmianę, po premierze nie będzie nawet gier rankingowych co Blizzard o tym wspominał, wprowadzą troszkę po premierze.

Gra jest naprawdę fajna, jednak 150-200 zł to zdecydowanie za dużo, 100zł byłoby rozsądną ceną. Jednak blizzard się ceni jak widać. Przyznajmy sobie szczerze że 2 tryby to mało jak narazie, choć 21 postaci daję już kupę zabawy liczę że gra pójdzie w dobrym kierunku i dodadzą rankingowe,więcej postaci, map, trybów i miejmy nadzieję że nie karzą sobie płacić za 2mapy i postać po 50+ zł bo byłoby to co najmniej śmieszne.

Jak na razie co mecz widywałem: Hanzo,Wdowa,Bastion,Żołnierz 76? te 4 postacie praktycznie pojawiły się w każdym moim meczu a szczególnie mecz bez Hanzo to nie mecz 

Zdajecie sobie sprawe, ze gry kosztuja 25-35e, to jest gra ktora bedzie rozwijana wiec chca te 40e - jak diabolo. To nie ich wina, ze w Polsce zarabia sie jezeli ktos nie ma dobrej pracy malo.....

40 euro to przy najgorszej pracy 4h za zachodnia granica?

Gra wydaje sie "grywalna", ale szczerze to w strzelaninkach ja preferuje TSA, bo jak sa od razu te wszystkie duperele/klasy/rozne moce to ZACZYNA SIE PROBLEM Z BALANSEM i jest d*pa.

Dokładnie @Quaku, ceny są wysokie za gry TYLKO w państwach gdzie nie ma euro bo przelicz się walute x3/4/5. 40 euro, a nawet te 50 to dla państw które mają walutę w ojro to nie pieniądz

//////EDIT

Admini wezcie ogarnijcie te bugi na forum bo krew zalewa a konkurencja nie śpi, chcę napisać posta i mam cytat forumowicza NGK z pzreszłego tematu i nie mogę go skasować, jedynie w nim napisać

Radar albo jak kto woli minimapa by sie przydała.

Witajcie. Myślicie, że wymagania Overwatch mogą się zmienić w dniu premiery, albo w najbliższym czasie? Myślicie, że podniosą minimalne wymagania do wyższych czy zostaną takie jakie są. Nie ukrywam, że mój sprzęt to już staruszek, ale podczas Open Bety Overwatch działał bez najmniejszego laga, ściny czy freeza. Wszystko działało pięknie i ładnie, ale obawiam się, że mogą podkręcić wymagania. Niestety HoTS'a mi muliło trochę i z niego zrezygnowałem. Jak myślicie drodzy użytkownicy?