Overwatch - dyskusja ogólna

Hej, ktoś ogarnia jak działa przydzielanie losowych kompanów? Grałem z ludźmi mniej więcej na moim poziomie (10-15), a nagle zacząłem grać z ludźmi na poziomie 40? Sytuacja z OPB. Czy grałem na tyle dobrze, ze przydzieliło mi randomów z wyższych poziomów, czy po prostu nie było graczy z moim poziomem?

Level w tej grze nie oznacza praktycznie nic. Jeżeli ktoś ma wyższy level od twojego znaczy to po prostu tyle, że poświęcił więcej czasu na grę. Gracz może być nowy, który dopiero co zapoznaje się z grą i chce poświęcić jak najwięcej godzin. Grałem np z lvl 10, którzy mnie jechali kiedy ja i moi kumple byliśmy na poziomach 40+ :). Dobiera chyba ze względu jak sobie radzisz w danym dniu, tzn ile gier wygrałeś to wyszukuje graczy którzy mają podobny win rate do twojego.

Calkiem mozliwe podobnie dobieralo jak gralem na becie hotsa nawet mozna bylo podejzec na pewnej stronie w jakiej aktualnie lidze jestes w grach standardowych

Tutaj raczej nie ma czegoś takiego jak mmr jak w hotsie. W OW jest to liczone na zasadzie K/D ( zabójstwa dzielone przez zgony albo winrate. Bo w moim przypadku na początku jak ogarnąłem pare postaci to było ez ale później już grało się w miare na poziomie.

Co do nocki to nas będzie 2 a w komplecie zawsze jest łatwiej kernąć giereczke. Battletaga mam pod profilem także śmiało zapraszać. Komunikator głosowy jest w grze i to całkiem niezły więc ts'a można pominąć.

Tylko jak powiedzmy ktoś gra tankiem i ma powiedzmy k/d na równo lub poniżej to takie dobieranie przeciwników nie będzie OK, myślę, że jednak bardziej losuje pod wygrane przegrane.

Edit:

Ov miał dzisiaj jakąś mała aktualizacyjkę 120mb

Pamiętajcie też jutro premiera nowego filmiku opisującego tym razem historię żołnierza 76

Film „Bohater“ opowiada o zamaskowanym mścicielu: Żołnierzu-76, który udaje się do Dorado, by zbadać nielegalne działania gangu Los Muertos. Wkrótce jednak niespodziewany bieg wydarzeń zupełnie zmienia przebieg misji.

Poprzedniego nie pobije, ale przyjemnie się oglądało.

Janosik#2745

Można dodać i pograć parę meczy razem :)

I jak tam? :D Gotowi, ja dalej nie kupiłem hehe... Coś mnie wstrzymuje, może nadzieja na przecenę, na dniach? :D

Ja osobiście kupiłem jak ta "lepsza" edycja na g2a kosztowała jeszcze 160zł, dobrze wiedziałem że przed premierą cena wzrośnie, ale nie spodziewałem się że aż tak bardzo. Kluczyk doszedł do mnie równo z premierą, wszystko się zgadza i działa. Na razie nic nie powiem, bo wrażenia dokładnie takie same jak podczas bety. Dalej gra się super, tylko niestety brakuje drużyny do pełnego funu (nie lubię się śmiać sam do siebie przed kompem, nawet jak jakaś śmieszna sytuacja się zdarza)

Jak ktoś chce pograć w godzinach popołudniowych - zapraszać mnie można swobodnie

my gramy od 1 w ekipie, był temat zrobiony znaleźć i dołączać :)

Siemano ludzie, ja mam pytanko, czy ktoś ma jakiekolwiek pojęcie gdzie można kupić podstawową edycje Overwatcha bez tych dodatków z Origins? Bo średnio mi zależy na skinach a bardziej na pieniądzach a narazie jedyną ofertą podstawki jaką widziałem jest ta od Blizzarda, która z 40 euro średnio się na nasze kalkuluje. Zastanawiam się czy poszukać w jakimś Carrefourze albo Media Markt.

Nie ma fizycznej wersji OW więc nigdzie tego nie kupisz. Można zamiast EUR ustawić USD i wychodzi 158 zl.

Ale po ustawieniu na USD i tak zapłacisz więcej, bo będą cie czekać 2 przewalutowania... Nasze karty obsługują Euro, a nie dolary.

No chyba, że jest inna opcja płatności, ale nie chciało mi się sprawdzić.

Wersja zwykła specjalnie została udostępniona tylko na głównej stronie, ponieważ mają zamiar najwięcej siana na niej zebrać.

Bardzo dobrze przemyślana akcja, na sklepy puścili wersje droższą, a sami mają tę tańszą, gdzie wiadomo, że sporo ludzi szuka właśnie tańszej.

Jak będziecie widzieli, że gdzieś cena schodzi w dół to dajcie znać bo chce to dzisiaj kupić, a nie chce przepłacić.

Ja liczę na to, że może do weekendu pojawi się wersja podstawowa i może jeszcze jakaś weekendowa promocja na serwisie aukcyjnym z kluczami to może wtedy byłoby coś taniej.

Tak btw to nie wiem czy jak płacisz przez paypala to chyba wtedy omijasz koszty przewalutowania.

Może ktoś się wypowie na ten temat.

gra przebila 200 000 widzow na twitchu, nie wiem Na jaka promovje Wy tam czekacie ale Na pewno nie przez najblizsze dobre pare mc

Jak nie będzie promo to kupie tak jak jest :P, zresztą dzisiaj latam po sklepach to może przy okazji gdzieś coś wyrwę.

Ja płaciłem przez paypala, gdzie mam podpiętą kartę i tyle mnie to wyniosło (kupowane o północy).

abcBez tytułu.jpg

Dzisiaj obszedłem wiele marketów, sklepów i gra w wersji na PC, była tylko w empiku za 199.99 zł. Reszta sklepów to albo kolekcjonerka, albo wersja na konsole, za grube pieniądze.

Powtórzę się, ale jest to przemyślana akcja ;), bo każdym ze sklepów usłyszałem, by kupić na stronie Blizzarda, gdyż tam jest najtaniej.

Czy kupował ktoś OW w wersji podstawowej ze strony Battlenetu? Ja probuję właśnie w ten sposob dostac grę, ale gdy podaję dane karty kredytowej (na pewno wszystko poprawnie), wyskakuje nastepujacy komunikat:

Popraw błędy poniżej i spróbuj ponownie.

• Płatność nie uzyskała autoryzacji. Sprawdź informacje o karcie kredytowej lub skontaktuj się z jej wystawcą.

Pieniądze na koncie są na pewno wystarczajace. Bank, w jakim mam kartę, to ING. Czy ktos cos wie jak to naprawic?

Hmm... Tyle co wiem o tej 3 w nocy, to ci napisze:

Sprawdź samą kartę i czy można za jej pomocą płacić w euro, bo na 100% nie każdą kartą się da.

Sprawdź, czy nie zmieniłeś przypadkiem regionu na Amerykę, w samym Battle.net, dzisiaj czytałem, że czasem robi to problemy.

Sprawdź, czy masz środki na koncie

Sprawdź, czy na stronie internetowej banku, nie masz przypadkiem włączonego jakiegoś ograniczenia związanego z płatnościami kartą

Sprawdź, czy nie masz na stronie internetowej banku, ustawionego ograniczenia, co do jednorazowego, lub dziennego wyciągania pieniędzy z karty, bądź do płatności.

Sprawdź, czy dobrze wpisujesz dane karty

Gdy ja zamawiałem ostatnio nową kartą, grę z internetu, okazało się, że na stronie banku miałem ustawione maksymalną wypłatę z karty 50 zł... Zmieniłem sobie za pomocą smsa na 150 zł i nie było później tego problemu.

Wie ktoś czy blizzard będzie jeszcze wprowadzał postacie i mapy?