Overwatch - dyskusja ogólna

Wie ktoś czy blizzard będzie jeszcze wprowadzał postacie i mapy?

Tak i beda one bezplatne, jedyne platne rzeczy ktore beda wprowadzac to skorki i takie tam pierdoly.

Nowe postacie generuja zysk posrednio przez to ze mozna sprzedac skorki i avatary ;)

Czy tylko mi sie wydaje że na open becie grało sie o wiele łatwiej? plebs sobie poszedł to gra sie już na jakimś przyzwoitym poziomie.

Problem polega na tym, że w becie część ludzi zdobyła taki poziom i zrobiła tyle godzin w grze, że teraz zaczynając od nowa nie mają problemów z kimś kto grał tylko chwilę. Wczoraj się spotkałem z dokładnie tym samym. Pierwsze dwie gry totalna anihilacja przeciwnika, później to samo stało się ze mną. Z czasem się to unormuje, jak wskoczą wyżej, czy dobieranie jakoś ich odpowiednio ustawi, jednak na początku będzie to duży problem.

Problem polega na tym, że w becie część ludzi zdobyła taki poziom i zrobiła tyle godzin w grze, że teraz zaczynając od nowa nie mają problemów z kimś kto grał tylko chwilę. Wczoraj się spotkałem z dokładnie tym samym. Pierwsze dwie gry totalna anihilacja przeciwnika, później to samo stało się ze mną. Z czasem się to unormuje, jak wskoczą wyżej, czy dobieranie jakoś ich odpowiednio ustawi, jednak na początku będzie to duży problem.

1. Czytam miedzynarodowe fora, bo sam jeszcze nie gram(koncowka sesji) i stwierdzam, ze jest OLBRZYMI NACISK na gre w teamie + TS3, idealnie jak w HOTSIE gdzie jest mala radosc gry solo w porownaniu do LoLa, bo tak jest gra zbudowana.

2. Trzeba poczekac az sie ludzie oswoja + rankedy, dajmy grze miesiac

3. Jak nie masz checi grania w stalych godz. w grupie 6os to jakis multigaming sie przydalby z 30os+ i wtedy wchodzisz i wiekszosc teamu skladasz ot tak, to jeszcze jakis dobry efekt moze byc, bez koordynacji na poziomie to tutaj w Overwatchu sobie nie pograsz.

Gralem cala noc w teamie 6-5 osob i teraz nie potrafie grac solo.

P.S J***ac zlomiarza i bastiona.

Czy kupował ktoś OW w wersji podstawowej ze strony Battlenetu? Ja probuję właśnie w ten sposob dostac grę, ale gdy podaję dane karty kredytowej (na pewno wszystko poprawnie), wyskakuje nastepujacy komunikat: 

Popraw błędy poniżej i spróbuj ponownie.

Płatność nie uzyskała autoryzacji. Sprawdź informacje o karcie kredytowej lub skontaktuj się z jej wystawcą.

Pieniądze na koncie są na pewno wystarczajace. Bank, w jakim mam kartę, to ING. Czy ktos cos wie jak to naprawic? 

Dobra, odpowiem sam na swoje pytanie, gdyż znalazłem odpowiedz, a komus moze sie przydac. Problemem był ustawiony limit transakcji internetowych na 0zł. Zadzwonilem do ING dla pewnosci i pan powiedzial, abym ustawil po prostu na wyzszy, ktory pokryje produkt, ktory chce kupic. Ustawilem wiec na 500zl i transakcja poszla bez problemow :)

Rankedy mają pojawić się w drugiej połowie czerwca razem z dużą aktualizacją

No niestety z randommi odechciewa się grać tankiem/supporterm niekiedy, taka jest pogoń za fragiem

No mało logiki w bastionie który na ulcie bije 200+ i dostaje shielda xD. Co do złomiarza.. robi za duży dps swoim 'right clickiem'

Randomy to randomy, najlepiej znaleźć sobie ludzi do grania, jeżeli się takich nie ma.

a mnie sie podoba :P, kazda postac jest na swój sposób op

op a super uber op to 2 różne rzeczy :4head:

Dlaczego Bastion jest zbyt mocny -

1. Rozklada i sklada sie zbyt szybko.

2. Gdy jest ustawiony, moze rozwalic tanka bez przeladowania, juz nie wspomne co robi z postacia ktora nie jest tankiem.

3. Brak limitu leczenia, moze sie uleczyc do pelna w kilka sekund.

4. Ult zabija wiekszosc postaci na strzala, maksymalnie 2 + zbyt dlugo trwa (zniszczysz przeciwna druzyne 5 pociskami i zdazysz jeszcze pojezdzic przez chwile)

Dlaczego Zlomiarz jest zbyt mocny -

1. Granatnik ma byc granatnikiem, a strzela I przeladowuje prawie tak samo szybko jak McCree.

2. Nie musi nic robic, oprocz stac poza walka, i trzymac przycisk myszki. Strzela i przeladowuje tak szybko, ze bedzie bez przerwy zalewac punkt granatami.

Bastion jest słaby bo jak jest rozłożony to spokojnie 4 czy nawet więcej postaci zdąży go zabić zanim się złoży i ucieknie. Ogólnie bastion jest słaby jak przeciwna drużyna wie jak na niego grać. Wdowy tez można się czepiać ze jest mobilna stoi z tyłu i zabija praktycznie na strzał a jednak dalej zabic ja bardzo łatwo. Moim zdaniem nie ma postaci OP jedynie ludzie jeszcze nie do końca wiedza jak na nie grać

Bastion nie jest op, jest średni, brak mobilności w normalnych grach sprawia, że więcej czeka na odrodzenie niż walczy. Co do Jankrata to bez flankowania atakowanej pozycji ciężko się przebić, ale po to mamy kilka dojść do objective'ów, aby z nich korzystać.

Pewnie to tylko ja. Mimo tego, nie fajne jest granie przeciwko nim poniewaz w 90% gier ich znajdziesz, ludzi ciagnie to postaci do których nie potrzeba mozgu.

Wdowy nie mozna sie czepiac bo nia trzeba chociaz troche umiec grac ;p To nie jest zlomiarz ktorym wystarczy trzymac przycisk.

Bastion nie jest op, jest średni, brak mobilności w normalnych grach sprawia, że więcej czeka na odrodzenie niż walczy. Co do Jankrata to bez flankowania atakowanej pozycji ciężko się przebić, ale po to mamy kilka dojść do objective'ów, aby z nich korzystać.

Zwykle staram sie wchodzic bokiem, ale problem w tym ze zlomiarz stoi z daleka od walki i miota granatami góra podczas próby przejmowania punktu.

OP to jest tryb Obrony:)

Wystarczy troszeczke ogarniety team i dobrze dobrani bohaterowie, a Atakujacy nie mają zadnych szans

Bronic jest zawsze latwiej niz atakowac.

Czy ja wiem czy łatwiej. Wszyscy sądzą, że łatwiej chyba głównie z tego powodu, że ludzie rozstawią się bastionem którego jeszcze nie wszyscy umieją kontrować. Ja tam chyba bardziej wolę grać w ataku.

Wagon świetnie to napisał, że każda postać jest na swój sposób op.

To gra drużynowa... Ludzie popełniają błąd bo patrzą na całość, grając w 99% solo ( bez lepszego kontaktu z drużyną )

Na każdą kombinacje, znajdzie się inna kombinacja i tyle. Ja wole atakować, nie ma nic przyjemniejszego od przyciskania przeciwnika do bazy.

Na bastiona jest kilka prostych sztuczek, ale na poradniki to jeszcze za wcześnie :)