Overwatch - dyskusja ogólna

Wy nie rozumiecie? bastion sam w sobie nie jest op. jest op jak odpali czołg. Bo nie oszukujmy sie ale ciężko zbombić +-500hp komuś kto bije cie po 200

A czy reszta ultów w porównaniu do ulta bastiona jest słaba? Właśnie o to raczej chodzi, aby ult coś Ci dawał a nie +10 tarczy i fajną animację. Jak nie potrafisz go rozwalić to z nim nie walcz. Ja często jak Bastion albo taki Soldier 76 ultuje to po prostu chowam się za lub w budynku i jedyne co oni mogą zrobić to sobie pobiegać na tym ulcie. Poza tym jak już chcesz się uprzeć na rozwalanie tego czołga to zapewniam, że jeśli jest to trudne to raczej z powodu braku skilla niż z powodu braku balansu.

Dalej nie wiesz o czym pisze. Dla twojego przykładu soldier ma tylko 200hp i Genji jego ulta kontruje bardzo przyjemnie. Z bastionem byłoby ok gdyby nie dostawał tej osłony ;)

Wystarczy ogarnięty Mcree i taki Bastion który robi kamikaze czołgiem bo zabija wszystkich na hita składa się na combo (stun, magazynek, przewrót, magazynek) nawet z tarczą która piszesz, że jest taka op.

Bardziej boli mnie Mei która zamraża w 2 sekundy. Przed tym robi slowa przez którego nie można przed tym zamrożeniem uciec. Jakby tego jeszcze było mało stun trwa tak długo, że bez problemu zawsze wyceluje soplem w głowę.

Dobra, odpowiem sam na swoje pytanie, gdyż znalazłem odpowiedz, a komus moze sie przydac. Problemem był ustawiony limit transakcji internetowych na 0zł. Zadzwonilem do ING dla pewnosci i pan powiedzial, abym ustawil po prostu na wyzszy, ktory pokryje produkt, ktory chce kupic. Ustawilem wiec na 500zl i transakcja poszla bez problemow 

Odpowiedziałem ci na twoje pytanie praktycznie od razu jak je zadałeś, nie dziękuj...Obyło by się bez telefonu.

Silny jest Lucio, a co ciekawe, niektórzy narzekają, że teraz (po nerfie dps'u) nie gra się nim tak fajnie, nie wiem czego oni oczekują, dpsa, tanka i healera w jednym?

@Desu

Mei też nie jest op, jak każda postać są na nią kontry... Gdyby nie miała takiego zamrażania to byłaby bezużyteczna (Jest moją główną postacią, więc coś o tym wiem). McCree, Genji, D.va, Reinhardt, Tracer, Reaper i kilka innych postaci, każda postać z jakąś mechaniką ucieczki może skontrować Mei, szczególnie Reaper, który będąc zamrażanym może z bliska (Bo Mei też musi podejść) ją obijać i pod sam koniec kliknąć Shift stając się nietykalnym i zdejmując z siebie aktualny poziom zamrożenia. Wystarczy używać głowy, wbrew temu co piszą ludzie, którzy w to nie grają, naprawdę wystarczy używać głowy i nie lecieć jak debil przed siebie strzelając do wszystkiego co wejdzie Ci pod celownik, wtedy skontrujesz wszystko i wszystkich. :) Co do ulti bastiona, tak jak napisał RayXX + Od siebie dodam, zwykły atak/ulti Mei i Bastion stoi nieruchomo przez całą długość ulti. WSZYSTKO w tej grze da się skontrować.

@Hazu

Lucio jest genialny, mój ulubiony healer xD Jego siła ofensywna polega na prawym przycisku, którym można zrzucać gamoni w przepaście, dokładnie tak jak mówisz, jest to typowy healer, tak jak Mercy, ma leczyć a nie zabijać. Jak się chcę grać supportem i zabijać to bierze się Zenyattę albo Symetrę. :D

Wiem wiem, reklama i wgl xD. Ja takiego filmu potrzebowałem, bo przez 2 dni zastanawiałem się jaką wersje kupić, a go nie było, więc jak już się zdecydowałem to nagrałem mały materiał dla innych.

Wczoraj gralem kilka gier pod rzad w których co chwile byla Fara. Zatesknilem za Bastionem.

Wczoraj grałem mecz, w którym po przeciwnej stronie były 4 Fary ;)

Miazga!

Ja nie zapomnę meczu 5 x Winston + Lucio na taki sam skład po przeciwnej stronie, zabawa przednia.

polecam 6 torbjornów na numbani SeemsGood

I jak wam idzie gra? :)

A idzie idzie tak szczerze gram tylko 2 postaciami xD ( jak jestem w ataku to soldier a jak w obronie to złomiarz) nwm jakoś takie nie wymagające skilla postacie to są i mi się fajnie pyka :P ale próbuje też coś genjim grac i fajnie na bastionow dziala

Ja otworzyłem pierwsze 10 skrzynek i już super bajery :)

Zrobiłem film z tego, więc na YT możecie zobaczyć co mi tam padło ;) I TEN TEKST ŻOŁNIERZA! "Wojna, wojna nigdy się nie zmienia" :D

Według mnie powinni usunąc duplikaty bohaterów. Rozumiem, że dwie te same postacie grają przeciwko sobie, ale w tej samej drużynie ... przecież to nie ma sensu.

@WagonKurde Gratulacje! Fajnie, że udało Ci się dostać skórkę do postaci którą lubisz. Ja niestety dostałem do symetrii.

@WagonKurde No ładnie ładnie :D A ja myślałem że wagon to jakiś JP gimbus xD A tu proszę! Chop jak się patrzy!

JP gimbus xd

@ChrisMorris Zgodzę się z tobą jak najbardziej. Ostatnio grałem mecz gdzie w przeciwnym teamie było 2x Winston, 2x Mercy, Lucio i ktoś jeszcze. Wpadli na punkt i nie można było nic zrobić bo niszczyli wszystko, a jak udało się kogoś zabić to Mercy zarzucała ulti.

Gra sprawia mnóstwo funu jednak im dłużej gram tym bardziej odczuwam, że ludzie narzekający na balans postaci mają jak najbardziej rację.