Overwatch - dyskusja ogólna

Oglądałem sobie ESL Overwatch i...jakoś nie wiem czym komentatorzy się tak ekscytują, akcje nie są zachwycające i podobne jak nie lepsze można zobaczyć w grze z randomami podczas normalnej gry. Nie widzę też wielkiej różnicy w skillu między tym co widziałem na streamie i tym co widzę na co dzień podczas gry. 
Komentatorzy orgazmują ze szczęścia kiedy McCree zabije 3 graczy z ulta, ojej, a co się dzieje jak Zaria złapie swoim Q kilku graczy. Meh, strasznie nudno się to ogląda.

Co wy sądzicie?

No i bonusik w postaci zdjęcia, patrzcie na czat. Te śmieszki.

Po jakimś wcześniejszym turnieju miałem te same odczucia. Seagull w pewnej chwili miał wiecej oglądających a pula turnieju 100k ^^

Bo Overwatch to nie jest gra do oglądania. Na twitchu prawdopodobnie spędziłem więcej godzin niż ktokolwiek z tego portalu i potrafię być obiektywny. Mimo, że nie gram w takie gry jak Hearthstone, CS, LoL (co więcej, nienawidzę je i ich społeczności) to uznaję, że fajnie się je ogląda gdy grają gracze wyższego kalibru. OW się ogląda kiepsko i dla mnie to jest kaszana jeśli chodzi o streamowanie. Natomiast sama gierka jest spoko i polecam niezdecydowanym.

Przyszedłem się pożalić...

Grałem przed sekundą dosłownie z 3 graczami premade, gdzie po kolei mieli 200+ poziom, 300+ i 400+ ....3 największych debili i najsłabszych graczy z jakimi szło mi grać. Koleszka 200+ grając żołnierzem ani razu nie użył ulta, podobnie jak 300+ McCree(ten w dodatku miał złotą broń). Koleszka na 400+ grając Aną dawał mi ulta (grałem Reinhardtem) kiedy nie było przeciwników w okolicy :(

Eh, już mi lepiej.
Poprzedzam pytania - nie był to ranked

A też się pożalę, a co mi tam.
Dzisiaj osiągnąłem apogeum wkurwienia. Dlaczego D.Va może użyć swojego ulta podczas animacji wychodzenia z mecha?! Nosz kuźwa po to go się niszczy żeby tego ulta nie mogła użyć...

Już o to tutaj pytałem, dla mnie to również bezsens :C

Misja Coop z okazji Halloween, skiny z okazji Halloween oraz emotki/pozy z okazji halloween... MIODZIO!

Po rozegraniu kilku rozrób z dzisiejszej aktualizacji moje marzenie o trybie kooperacji/ kampanii jeszcze bardziej się zwiększyło. :D

Moje odczucia są takie: jeżeli ty jesteś pro, a reszta ekipy daje d*py to gry sam nie wygrasz i na dodatek w rankedach najlepiej nie wybierać postaci która nie umiemy grać albo nam idzie słabo czy przeciętnie nawet gdy jesteśmy zmuszani przez reszte teamu.

Co do oglądania to racja, ogląda się słabo nie wiem czemu :o za duży chaos?

Jak tam otwieranie skrzynek z okazji hallowen? Ja na 40 skrzynek, wyloociłem 1560 złota, a ze skórek, to Szkielyatta, Dżinyatta, Schwarzwardt, Wiedźma, Mara i Potwór Złomensteina, pozy nagrobki, masę avatarów i sprejów. Niby nie jest źle, ale celowałem bardziej w skórki unikalne eventowe. Może do przyszłego miesiąca uda mi się jeszcze złapać coś lepszego :)

Mi póki co skinek do łaski, zena i żołnierza eventowy. Coinów mam na dwa te po 750 (pewnie hanzo i symetra poleci) Czekam na złomiarza albo świniaka legendarnego :(

Jeśli ktoś się zastanawiam na Paladins gdzie gra sama elita noobów, i dostawać białej gorączki to proszę bardzo.
Ja po 200+h w tym bagnie przeszedłem na OW mało baranów i trolli, dużo team worku, komunikacja głosowa.

Cud miód malina nie to co każda inna F2P strzelanka jak Paladins.

Byłem zdziwiony jak cholera mam przegrane 20h ale gra się fantastycznie same zalety ta gra dla mnie ma i nawet normalni Rosjanie grają którzy grają fantastycznie.

Jeśli ktoś się zastanawiam na Paladins gdzie gra sama elita noobów, i dostawać białej gorączki to proszę bardzo.
Ja po 200+h w tym bagnie przeszedłem na OW mało baranów i trolli, dużo team worku, komunikacja głosowa.

Cud miód malina nie to co każda inna F2P strzelanka jak Paladins.

Byłem zdziwiony jak cholera mam przegrane 20h ale gra się fantastycznie same zalety ta gra dla mnie ma i nawet normalni Rosjanie grają którzy grają fantastycznie. 

Poczekaj do 50 h :P Naprawdę jest za mało postaci, a 1 postać może counterować np 3 postacie .. Mi się znudziło to naprawde szybko :x w Overwatchu musi być zaufanie i większy teamplay, pomimo że go brak ^-^ to podoba mi się sam wymóg

Poczekaj do 50 h  Naprawdę jest za mało postaci, a 1 postać może counterować np 3 postacie ..  Mi się znudziło to naprawde szybko :x w Overwatchu musi być zaufanie i większy teamplay, pomimo że go brak ^-^ to podoba mi się sam wymóg

Ale ten teamplay jest bo jest komunikacja głosowa, ja wczoraj przegrałem jeden meczyk tylko dla tego że tylko jedna osoba prócz mnie broniła. A reszta miała w d*pie nas, to ja na lucio nie leczyłem tylko specjalnie wychylałem się pierwszy żeby zginąć i nie używałem buffa na speeda. Tylko dałem z Reinhardtem enemy szybko to zakończyć.

W OW jest przynajmniej komunikacja głosowa i ja w 90% przypadków jestem w stanie się dogadać nawet z Rosjanami, a te 10% to ludzie którzy tylko grają i czerpią przyjemność z marnowania innym czasu.

Wczoraj miałem taką gierkę gdzie na king's row jeden koleś przy ataku wychodził ciągle pod rozstawionego Bastiona, po moim grzecznym info na głosowym że powinien omijać go. Koleś napisał na czacie Stop Yell at me you no life, reszta teamu stwierdziła że ja nie krzyczę tylko grzecznie mówię. Wszyscy zostaliśmy zwyzywani od no life a na końcu koleś napisał Now i'm going f*ck me girlfriend and you will always fat no lifes.

Jest i Sombra.. Impuls ma całkiem spory zasięg, jak dla mnie Lucio rest in pizza. Przez swoją niewidzialność Sombra może mu popsuć ulta za każdym razem. Może przynajmniej będzie się długo ładował.
Myślę, że nowa bohaterka będzie też powodem wielu rage quitów :D

Mnie bardziej od nowej postaci interesuje Overwatch League

No, no, no. Prezentuje się ciekawie, chyba to czas aby powrócić do OW ;)

Jest i Sombra.. Impuls ma całkiem spory zasięg, jak dla mnie Lucio rest in pizza. Przez swoją niewidzialność Sombra może mu popsuć ulta za każdym razem. Może przynajmniej będzie się długo ładował. 
Myślę, że nowa bohaterka będzie też powodem wielu rage quitów 

Musi trafić idealnie w tej samej chwili co enemy odpala ulti bo nie przerywa czasu jego trwania czyli sombra dead ulti

Łe, to zmienia postać rzeczy, git :D

Witam :>,

nie znalazłem nigdzie podobnego tematu, więc go utworzyłem.

Beta ma startować dzisiaj o 18, kto czeka? :D Radzę zaopatrzyć się w cierpliwość, bo serwery pewnie nie będą działały sprawnie ;)