Overwatch - Kupno przez G2A

Witam serdecznie.

Chciałbym w przyszłości zakupić Overwatcha. I przeglądając internet natchnąłem się na to:https://www.g2a.com/overwatch-origin-edition-cd-key-preorder-global.html# i nie wiem co o tym myśleć.

Myślicie że to jest bezpieczny sposób kupna owej gry? I jak wogule aktywować tą grę na battle necie? Jakie jest wasze zdanie?

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

G2A jest w 100% bezpieczne, ale tylko wtedy, kiedy nie deaktywujesz Shielda. Doliczą Ci trochę do ceny, ale w razie "trefnego" towaru, oddadzą Ci kasę.

Co do tematu, kupiłem już parę rzeczy przez G2A (ESO, bonusy PoE, Borderlandsy) i wszystko smigało, wiec bierz. Ale pamiętaj - shield on!

Ta, tylko jak doliczysz polski podatek wyjdzie Ci akurat 203, 96 zł (bez G2A Shielda) czyli o kilka złotych mniej ile kosztuje u oficjalnych dystrybutorów. No chyba, że jesteś cwany i zaznaczysz, że mieszkasz poza UE. Co do samego G2A to coś takiego jak nasze allegro tyle, że handluje się tam kluczami (pochodzenia niewiadomego). Jeżeli kupisz to zapewne dostaniesz na premierę kluczyk do aktywacji gry na battle.net. Osobiście radziłbym kupić u samego Blizzzarda, ale jak chcesz te parę zł oszczędzić no to próbuj szczęścia. Ja w sumie kilka kluczy tam kupiłem, ostatnio jakąś paczkę do Dirty Bomb i wszystko cacy, no ale nigdy nie wiesz na co się natkniesz. Pozdro ; )

Parzyłem ile za wszystko zapłacę. Za przelew np z IPKO ( posiadam takie konto ) to zapłacę w sumie 179,00zł. Więc jest taniej niż na allegro. A więc mówicie że jakbym kupił to dostanę kluczyk zaraz po kupieniu czy dopiero przy starcie gry 24.05.2016?

G2A jest w 100% bezpieczne, ale tylko wtedy, kiedy nie deaktywujesz Shielda. Doliczą Ci trochę do ceny, ale w razie "trefnego" towaru, oddadzą Ci kasę. 

Co do tematu, kupiłem już parę rzeczy przez G2A (ESO, bonusy PoE, Borderlandsy) i wszystko smigało, wiec bierz. Ale pamiętaj - shield on!

można wyłączyć jeśli ma 100% i kilka set tysięcy poleceń. wiem co mówię.... czasem parę groszy więcej za grę ale i tak taniej bo bez tarczy...

13188821887794192257.png

Nie wybranie regionu coś zmienia? W sensie poza UE

Jak wybierzesz opcję poza UE to nie zapłacisz podatku. Raczej antyterroryści Ci na chatę nie wpadną, ale... ; )

Kluczyk dostaniesz dopiero przy starcie gry.

Kurczę, a jeżeli nie zapłacę tego podatku, to jest to bardzo "ryzykowne"?

Jak nie zapłacisz podatku i skarbówka się o tym dowie, to Ci przyjdzie pisemko żebyś jednak ten podatek zapłacił plus odsetki od dnia zakupu. Po 5 latach się to przedawnia, chyba że podejmą jakieś czynności wtedy od nowa 5 lat, a odsetki będą rosnąć. Jak chcesz ryzykować to śmiało, ale te odsetki mogą się całkiem spore zrobić. No i masz coś takiego jak przestępstwa skarbowe, a jak wszyscy wiemy, nie ważne jaki aktualnie burdel w państwie panuje to i tak swoich pieniędzy pilnować potrafią.

A jeżeli się kupić przez Battle net to tam też się płaci ten podatekk? Czy to jest na czysto te 40euro?

Ale jak widać nie będę ryzykowal zakupie albo na allegro, albo na oficjalu. A na battle się płaci ten podatek? Czy czyste 40euro?

40 euro, podatek jest już wliczony, masz tam nawet napisane :) https://eu.battle.net/shop/pl/product/overwatch

Ale jak widać nie będę ryzykowal zakupie  albo na allegro, albo na oficjalu. A na battle się płaci ten podatek? Czy czyste 40euro?

Tylko wersja za 40 euro, to tylko gra overwatch, bez skórek i dodatków do innych gier blizzarda. To co pokazywałeś na g2a to była wersja Origin która u blizza kosztuje 60 euro.

Dokładnie, na G2A macie za 170 zł tą lepszą wersję ORIGIN a w oficjalnym sklepie blizzarda 170 zł to kosztuje zwykła wersja. Ja osobiście kupiłem drożej ale ze sprawdzonego oficjalnego sklepu blizzarda, będę miał możliwość wejścia do Open Bety 2 dni przed resztą bo zakup z innego zródła tego nie gwarantuje i wchodzisz dopiero 5 maja do Bety

Ja kupowałem już kilka razy i strona jest w 100% bezpieczna może dla pewności poczytaj to źródło znalazłem jakiś czas temu, bo też się właśnie wahałem nad zakupem gry

Witam serdecznie.

Chciałbym w przyszłości zakupić Overwatcha. I przeglądając internet natchnąłem się na to:https://www.g2a.com/overwatch-origin-edition-cd-key-preorder-global.html# i nie wiem co o tym myśleć.

Myślicie że to jest bezpieczny sposób kupna owej gry? I jak wogule aktywować tą grę na battle necie? Jakie jest wasze zdanie?

Z góry dziękuje i pozdrawiam.