OverWatch - kupowanie konta?

Ostatnio zastanawiałem się nad zakupem konta do Overwatcha, ponieważ normalny zakup jest trochę zbyt drogi... Chciałbym się tylko spytać jaka jest pewność, że nie zostanę oszukany na allegro + co muszę wymagać od sprzedającego.

Tak wiem, debilne pytania, ale lepiej być ostrożnym :P

PS. Nie wiedziałem do jakiego działu to dać

Nawet jeśli sprzedający poda ci wszystkie potrzebne dane to bez żadnego problemu może je odzyskać pisząc do supportu

Zawsze powtarzam że lepiej zapłacić więcej i mieć pewność że konto jest tylko i wyłącznie Twoje

Jeśli jesteś w stanie kupić używane konto za 120 zł to nie lepiej dołożyć te 40 zł i kupić je z battlenetu ? a tak to masz spore szanse że stracisz i konto i te 120 zł

By kupić Z battlenetu potrzeba albo karty kredytowej albo konta PayPal, czego nie mam

Jeżeli posiadasz konto w banku, to założenie konta PayPal i przelanie środków na takowe to łatwa sprawa. Jeżeli jednak nie to i tak polecam wydać trochę więcej bo jak ktoś słusznie zauważył ryzyko utraty takiego używanego konta jest duże.

A czy zamiana pln, na ojro przy zakupie jest automatyczna?

Tak, jest automatyczna,

Co do platnosci na battlenet za pomoca paypala.

Zeby miec mozliwosc placic na battlenecie paypalem, niestety trzeba miec podpieta karte kredytowa mimo wszystko.

3 dni temu kupowalem przez paypala overwatch, 160.84 pln. Jak juz wczesniej wspomnieli lepiej dodac 40 zl niz stracic 120 na darmo :)

Czy i tak i tak potrzebuję karty kredytowej... Czyli zostaję się allegro lub g2a

Kupowanie konta battle.net wiążę się z jednym maleńkim problemem.

Gość piszę ticket do supportu ze skanem dowody, a ty tracisz konto i pieniądze, więc raczej odradzam.

To zależy od kogo kupujesz, ja zawsze wybieram ludzi co mają dużo i do tego 100% pozytywów, sam też sprzedałem 4 konta BN ze 2 konta LoL i jeszcze masę innych gier online które mi się znudziły, tak samo ja kupując jak i kupujący ode mnie nie mieli nigdy problemu ze swoimi grami.

Co do konta PayPal, w błyskawicznym doładowaniu Trustly, nie potrzeba żadnego identyfikowania, wiązania kont itp itd? Po prostu doładowuję się jak przy np. płaceniu na allegro?

Podajesz swoje imię, nazwisko i adres email. Zostajesz przekierowany na stronę banku i tam dokonujesz normalnej płatności jak przy np. kupowaniu przez allegro. Pieniądze pojawiają się praktycznie natychmiast (teraz sprawdziłem). Pozdro ; )

Dziękuję wszystkim za pomoc, czyli zostało się nieco dozbierać i najprawdopodobniej zakupię grę :)

A to dla was

potato-heart_1475403i.jpg

A może jeszcze 1 pytanko :)

Przy zakupie za pomocą PayPal'u - na jakim poziomie jest potrzebna karta kredytowa?

Ostatnio zastanawiałem się nad zakupem konta do Overwatcha, ponieważ normalny zakup jest trochę zbyt drogi... Chciałbym się tylko spytać jaka jest pewność, że nie zostanę oszukany na allegro + co muszę wymagać od sprzedającego.

Tak wiem, debilne pytania, ale lepiej być ostrożnym :P

PS. Nie wiedziałem do jakiego działu to dać