Witam ponownie. Takie szybkie pytanko. Czy jest osoba, która grała w obie produkcje i ma porównanie w której grze optymalizacja jest lepsza?
Pozdrawiam
Witam ponownie. Takie szybkie pytanko. Czy jest osoba, która grała w obie produkcje i ma porównanie w której grze optymalizacja jest lepsza?
Pozdrawiam
Grafika w Overwatch jest o niebo lepsza, optymalizacje mają o dziwo świetną. Paladins znowu nie ma wymagań dużych i raczej będzie banglać na każdym PC ze względu na grafikę więc trudno powiedzieć, która optymalizacja jest lepsza.
Bo głównie chodzi mi o to, że w Paladins wyciągam na moim lapku około 35 fpsów i czy w Overwatchu będe miał więcej czy mniej
Podaj lapka, ale nie zdziwił bym się jak by over wyglądał ładniej i miałbyś podobną ilość fpsów
U mnie na lapku sytuacja wyglądało następująco:
OV - wszystko low, scaling 100% - 45 - 55 fpsów brak dropów.
Paladins - wszystko high - 90 - 120 fpsów non stop bez dropów.
Dodatkowo to uważam sam osobiście szkoda pieniędzy wydawać na OV sam byłem posiadaczem OV i na całe szczęście je sprzedałem
Do Ov potrzebna jest ekipa i tam sam gry nie wygrasz inaczej jest w paladins, możesz grac solo i samemu cośtam zawsze zdzialasz, jak masz kase kupujesz ov jak nie masz grasz w palka i tu i tam będziesz sie świetnie bawił
nie kupuj jeżeli w paladins masz 30fps.
Dla przykladu:
hd 7850 2gb ASUS DirectCUII - Ultra FULL HD - 45-60 fps
Inno3d GTX 950 ichill x2 2gb - Ultra FULL HD - stałe 60 fps bez spadkow.
Uwazam ze optymalizacje oby dwie maja na wysokim poziomie, choc na lapku z gtx 920 w Overwatch mialem problemy (25-30klatek) ( dobrze ze to lapek do internetu ^^ )
Optymalizacja podobna, za to Paladins ma DUŻO niższe wymagania i chodzi nawet na 8-letnich kompach.
Zdecydowanie Paladins ma mniejsze wymagania, więc jeśli w niej masz 35 fpsów to w Overwatch będzie ich mniej:). A optymalizacja w obu grach stoi na wysokim poziomie.
Jeśli chodzi o optymalizacje to overwatch ma się bardzo dobrze, ale jeśli masz tylko 30 fps na niskich w paladins to nie polecam.
Pozdrawiam