Overwatch właśnie pokonał LoL'a w Korei

Codziennie sprawdzam, prasę koreańską jeśli chodzi o gry MMO i oczywiście muzykę. Od premiery Overwatch uważnie przyglądałem się stronie: http://www.gametrics.com która zbiera dane z PC Bangów w Korei. Dzisiaj Overwatch pokonał w popularności LoL'a.

6211314662430651382943.png

Co ciekawe żadna gra nie zepchnęła LoL'a z pierwszego miejsca od kiedy zjawił się w Korei drugą rzeczą jest to, że LoL spadał w popularności od jakiegoś czasu. Na początku roku jego procent graczy wynosił ok. 40%+ (przed premierą Overwatch wynosił ~35%). Wiadomo, to są tylko PC Bangi ale gry zespołowe nie RPG są bardziej popularne w PC Bangach niż RPG, duża część graczy RPG'ów gra w domach, jeśli chodzi o RTS/MOBY/FPS to one królują w PC Bangach i tam gracze przychodzą żeby w nie grać.

Witam, nazywam się Mateusz.

Moim zdaniem, że to oczywiste, że overwatch będzie bardziej popularny w PC Bangach, ze względu na dostępność tytułu dla szerszej ilości osób bez konieczności płacenia za grę.

Również cieszy mnie, że sam LoL chociaż w ten sposób został zrzucony z piedestału, a Blizzard może cieszyć się sukcesem.

Widać że już się powoli przejada ten LoL.

Jeden crap ustępuje drugiemu, wielkie mi halo.

Jeden crap ustępuje drugiemu, wielkie mi halo.

Usuwasz konto? :kappa:

LoL dla graczy na poziomie plemnika oby tak dalej Overwatch :)

Im mniej graczy lubiących małe dziewczynki tym lepiej, Overwatch dzięki temu będzie dużo "zdrowszy" :)

Witam, nazywam się Mateusz.

Moim zdaniem, że to oczywiste, że overwatch będzie bardziej popularny w PC Bangach, ze względu na dostępność tytułu dla szerszej ilości osób bez konieczności płacenia za grę.

Również cieszy mnie, że sam LoL chociaż w ten sposób został zrzucony z piedestału, a Blizzard może cieszyć się sukcesem.

Osoby grające w PC Bangach i tak płacą za grę. Gra jest połączona z kontem Blizzarda na które trzeba się zalogować żeby zagrać.

@edit Jednak darmowy.

Stawiam że Overwatch za maks miesiąc znów ustąpi miejsca LoLowi. Ta gra jest dobra, ale z pewnością nie wybitna a już na pewno nie jest lepsza od LoLa.

Obecny wynik to tylko efekt hype'u który nakręcał Blizzard, przypominam że pokonać LoLa miał już HoTS, jeszcze w czasie CB był na 3 miejscu w rankingu gier MOBA a wyszło jak wyszło :P

To tylko tymczasowy wynik.

Warto jednak wziąć pod uwagę, że żadna inna gra nie jest w stanie osiągnąć takiego sukcesu.

Jest kwestią czasu, że po wyjściu Crowfalla na rynek MMO, zmienimy całkowicie spojrzenie na gry Online.

Codziennie sprawdzam, prasę koreańską jeśli chodzi o gry MMO i oczywiście muzykę. Od premiery Overwatch uważnie przyglądałem się stronie: http://www.gametrics.com która zbiera dane z PC Bangów w Korei. Dzisiaj Overwatch pokonał w popularności LoL'a.

6211314662430651382943.png

Co ciekawe żadna gra nie zepchnęła LoL'a z pierwszego miejsca od kiedy zjawił się w Korei drugą rzeczą jest to, że LoL spadał w popularności od jakiegoś czasu. Na początku roku jego procent graczy wynosił ok. 40%+ (przed premierą Overwatch wynosił ~35%). Wiadomo, to są tylko PC Bangi ale gry zespołowe nie RPG są bardziej popularne w PC Bangach niż RPG, duża część graczy RPG'ów gra w domach, jeśli chodzi o RTS/MOBY/FPS to one królują w PC Bangach i tam gracze przychodzą żeby w nie grać.