@Inyenn
Tak, ale chodziło mi o wyłamanie się z szablonu azjatyckich tytułów (wiesz p&c, wszystko to samo inaczej podane). Do drugiego też się zgodzę. Zobaczenie dzieci w grach p2p, gdzie abonament można wykupić tylko pay-palem jest równe 0. Zobaczenie dziecka, które gra w tytuł p2p, do którego można kupić pre-paid (w Polsce, pani w okienku etc.), jest znacznie większe. Wszystko zależy też od społeczności, bo nie wszyscy mogą ich tolerować (tutaj raczej skłon w stronę freemium [z p2p na f2p]), bo tam zazwyczaj społeczność jest dorosła, a tolerować 12-14 latków, którzy zazwyczaj mają wszystko gdzieś i uważają się za pępków świata. Gdy są wykluczani, stopniowo się wykruszają z powodów dezorganizacji.
Co nie zmienia faktu, że na pisanie jakiś debilnych tekstów "ty nie grasz w TERA bo to p2p i Ci mama na nią nie chce dać" jest to jakiekolwiek usprawiedliwienie.
@Warcraft947
A ja bardzo często na TeamSpeak słyszałem osoby z grubym męskim głosem (no na 20 lat to raczej on nie wyglądał, miały 38 lat, 35 lat, same to potwierdzały) i po prostu trolowały jak i na TS-ie, tak i w grze.