P2P vs F2P

Tak naprawdę każdy kto grając w gry F2P i w dodatku w nie płacąc, nie dość, że przepłaca, bo naprawdę wydaje więcej niż miesięcznie miałby zapłacić 50-60 zł, to jeszcze gry F2P jakościowo nie tykają się tych P2P.

@UP ... zalezy jakich,pelno jest gier f2p ktore sa o niebo lepsze od p2p ^^

@UP ... zalezy jakich,pelno jest gier f2p ktore sa o niebo lepsze od p2p ^^

Ta? Wymień tytuł.

Ta? Wymień tytuł.

Podpinam się.

Greg ja nie znam takiej f2p , ktora mogla by przebic chociazby SWTOR , RIFT , WOW, :)

Ale mi długie wbijanie daje satysfakcję. ;PA kupować w Is to tak jak kupić gotową postać na allegro.

Greg ja nie znam takiej f2p , ktora mogla by przebic chociazby SWTOR , RIFT , WOW,

On zna, poczekajmy. Oczywiście nie myśl sobie, Greg, że podasz mi Aiona, czy inną grę, która ostatnio przeszła na F2P, bo to nie zmienia faktu, że była P2P, czyli jakościowo zaliczam je do P2P.

Ale mi długie wbijanie daje satysfakcję. ;PA kupować w Is to tak jak kupić gotową postać na allegro.

A co jeśli w IS są itemy, które pozwalają choćby na ulepszanie itemów i są dostępne tylko w nim, dalej to porównujesz z kupowaniem postaci na allegro?

@UP Wezmy np. Crapowaty AoC,ktory przeszedl na freemium ale byl p2p wiec tez sie zalicza a RoM^^ RoM miazdzy AoC ...

to nie gadajcie chociaz,ze nie ma gier f2p lepszych od p2p...

@UP Wezmy np. Crapowaty AoC,ktory przeszedl na freemium ale byl p2p wiec tez sie zalicza a RoM^^ RoM miazdzy AoC ...

Chyba sobie ze mnie jaja robisz, ROM lepszy od AOC, a to Ci dopiero wariacik... :D

Nie chce nikogo obrażać, ale jak dla mnie ROM to jedno z najgorszych MMORPG jakie sa obecnie na rynku. Beznadziejna, tandetna podróbka WoW'a, która nie jest nawet w 1/10 tak dobra jak oryginał. Do tego to chyba MMO najbardziej kładące nacisk na IS.

@UP A powiedz,ze nie... chyba nie grales w obie gry...

Nie chce nikogo obrażać, ale jak dla mnie ROM to jedno z najgorszych MMORPG jakie sa obecnie na rynku. Beznadziejna, tandetna podróbka WoW'a, która nie jest nawet w 1/10 tak dobra jak oryginał. Do tego to chyba MMO najbardziej kładące nacisk na IS.

wszystkie f2p co wydaje frogster/jest frogstera to SUPER nacisk na IS,tako samo PWE...ZAL

warn_ico.png
Double post. - Cree

wszystkie f2p co wydaje frogster/jest frogstera to SUPER nacisk na IS... tak samo PWE... ZAL

warn_ico.png
Chyba nie muszę pisać za co. Na przyszłość: funkcja edycji posta działa. - Cree

Też tak uważam. Może nie za całą grę, lecz za IS, który zniszczył grę, która miała nawet niezły potencjał.

wszystkie f2p co wydaje frogster/jest frogstera to SUPER

Ok, coś czuję, że to troll.

Grałem w AOC'a i w ROM'a

Btw. Rozumiem doubla, ale triple post?

Chyba grałem w obie te gry i z całą pewnością stwierdzam, że ROM nie dorównuje AOC do pięt pod każdym względem, choć ani ta, ani ta nie przypadła mi na tyle do gustu, by w nią grać.

Też tak uważam. Może nie za całą grę, lecz za IS, który zniszczył grę, która miała nawet niezły potencjał.Ok, coś czuję, że to troll.

Sam moze,jestes trollem,nigdzie nie napisalem,ze gry frogstery sa super LOL

Sam moze,jestes trollem,nigdzie nie napisalem,ze gry frogstery sa super LOL

Napisałeś, ale potem zedytowałeś post, więc przepraszam, ale to nie moja wina, a ,że wcześniej zacytowałem...

A ja i tak twierdze, że Tibia to najbardziej sprawiedliwe F2P. Grasz za free, albo płacisz niecałe trzy dyszki za miecha, żadnego item shopu czy ukrytych opłat

Tylko popatrz z innej strony, kiedyś jak jeszcze były kolejki(2-3 lata wstecz?) to na faccu nie poexpileś.

Wszystko zapchane graczami/botami i co taki facc ma począć? PROSTE kupić pacc, to jest ten nacisk.

Pomyśl jeśli Tibia była by P2P za 30zł na miesiąc to było by genialne.

Umiarkowanie ludzi na pacc/faccu i niema przepychu.

ps. Kto pamięta siedzenie od 50lvl do 130++lvl na d-lairze w veno?

Szczerze, to mi się nie chce tych całych żalów czytać. Ludzie grają w to co chcą, niech tak zostanie. Dla mnie zawsze z grami p2p będzie szła jakość, chociaż już teraz można zauważyć, że gry f2p wyłamują się z takiego szablonu "słabe, bo f2p" np. LoL czy Vindictus. Moim zdaniem teksty typu "f2p jest dla dzieci a p2p jest dla dorosłych" jest imo śmieszne i pokazuje tylko "dojrzałość" osoby mówiącej. Tyle w temacie. Amen.

@Greg1990

RoM lepszy od AoC? Zmień dilera.

@Bladek

Pewnie Cię to zdziwi, ale najwięcej troli, to osoby w kategorii wiekowej 40. Które w prawdziwym życiu są bardzo porywcze i zaczepne. W internecie odreagowują swój stres, niepowiedzenia w łóżku, w pracy, małżeństwie - właśnie przez trolowanie.