P2w czy da sie grac?

nie mam co robić wiec łapie się byle czego....

a wiec jak w temacie czy ten tytuł ro gra p2w?

Podpinam się, bo aion to przynudza trochę nie ukrywam :P

nie mam co robić wiec łapie się byle czego....a wiec jak w temacie czy ten tytuł ro gra p2w?
Tak samo jak PWI, na end game trzeba wydać trochę $ lub wypełnić trochę ankiet aby mieć na najważniejszego seta. Tyle, że w Allodsie nie ma za bardzo balansu charów i Palek z dobrym buildem i eq bierze każdego. Moim zdaniem i tak nie dotrwasz do max lvla, ponieważ będzie Ci "za trudno" i stwierdzisz że "bez is nie osiągniesz nic".

Allods świeci pustkami ;) także odradzam ,a to co kolega wnukson napisał to chyba nie wiesz o czym mówisz ;) Aion jest najlepszym mmorpg f2p chyba wbiłeś max 25 ;]

hmmm moze pogram troche nie wiem albo zaraz zaloze jakis temat "szukam party w "cos""

Zapraszam do wspólnej gry w Aiona ;)

Nick : Nowis

Tak wbilem na razie 18 level i mam tera 13 bo zmienilem strone nie mniej jednak poki co wole grać w lola ale zmuszam się trochę :D

No właśnie na tym lvl'u nic nie możesz raczej powiedzieć o grze jeszcze zapewne dużo rzeczy nie wiesz.

Naprawdę gra jest godna uwagi według mnie i chyba wielu graczy ,lepszego mmorpg f2p nie znajdziesz niż Aion.

Jedynie co tu dokucza to gold pack,ale za 14kk można kupić albo 12zł także to nie majątek a gold pack dopiero przydaję się tak naprawdę przy end-game ;)

Ale mi się nudzi -.-. Ale przemęcze może się wdrąże i tak nie ma nic lepszego.

Allods nie swieci pustkami jest pelno gildi i zawsze jest z kim pogadac i nie trzeba wydawac pelno zl zeby dawac rade grac

od 40lvla pelno golda za misje i na 51lvlu jest kilka sposobow na zarobek

Pawel o jakim serwerze mowa ? bo chyba nie o "Teb" ?

EDIT

Jak mowa o "Teb" to po co wprowadzali taki konkurs czy jak to ujać loguj się do gry przez tam jakiś okres a dostaniesz kluczyk do bety age of wulin.... ?

ODP:Bo serwer ma małą populacje ;)

ja gram po stronie ligi i duzo jest graczy i dali to bo malo jest graczy po stronie imperium

Również grałem po stronie ligi i z 35 aktywnych graczy w gildi po 2 tygodniach zrobiło się 4

Dobra nie będę się kłócił to by było na tyle z mojej strony ;)

to pewnie byla gildia malych lvli co odpuscili sobie gre bo niedawali rady robic misji na trudniejszych mapach.

wedlug mnie gra jest warta polecenia :P

Pawel o jakim serwerze mowa ? bo chyba nie o "Teb" ?EDITJak mowa o "Teb" to po co wprowadzali taki konkurs czy jak to ujać loguj się do gry przez tam jakiś okres a dostaniesz kluczyk do bety age of wulin.... ?ODP:Bo serwer ma małą populacje

UuUuu widzę jesteś taki doinformowany że hohoh.

Jaki serwer Teb? Jeśli chodzi Ci o ten polski to nazywa się Tep.

Co do pewnego klucza AoW, działało to tylko na serwerze EU, PL się nie liczył.

Dlaczego gra mało osób? Gra nie jest zbyt łatwa. Już sam brak autoataku niektórych odrzucało, nie wspominając o braku autoformy, czyli jeśli chcesz bić target z prawej musisz się skierować w jego kierunku bo postać nie bije plecami/bokiem. Właśnie dlatego ludzie nie grają w Allodsa, dodatkowo gra jest lekko słaba dynamicznie. Prawie wszystkie klasy mają brak możliwości używania skillów w ruchu.

O brak autoattacku mnie zachęca, poza tym słyszałem że późneij trzeba grindować. Ale zostanę raczej przy aionie bo jak mówisz słaba dynamika.

1. Gra nie świeci pustkami (wystarczy udać się do "centrów" miast by zobaczyć, że ludzie żyją i dobrze się mają.

2. Nawet jeśli jest P2W to dzięki opcji wymiany złota z gry na ziemniaczkowe punkty nie ma to znaczenia - ot jako free musisz ciężej pracować.

3. Grind? Kwestia wyboru. Bo jest cała masa questów powtarzalnych (nie tylko polegających na ukrytym grindzie 20/20 potworków), jednak czasem lepiej zostać na spocie i zabijać co leci niż latać jak głupi.

4. Balans - fakt leży, ale niestety często jest tak, że nie mają wyczucia - w poprzednim patchu paladyn leżał i kwiczał, teraz go opneli. Pewnie w następnym on wróci do normy, a jakaś inna klasa (której użytkownicy teraz płaczą) zostanie "poprawiona". Nie mniej gra żyje i cały czas jest zmieniana, odnawiana.

QQi założe się, że nawet nie masz max. lvl'a w tej grze, tylko piszesz tak, jak ktoś mówił. ;) Tak się składa, że ja niedawno ten 51lvl wbiłem i ani grosza nie wydałem. Wystarczy trochę pofarmić golda i na ah wszystko jest. Aha, i na Tep'ie gra całkiem sporo ludzi, więc pustek nie ma. Pozdrawiam :)

QQi założe się, że nawet nie masz max. lvl'a w tej grze, tylko piszesz tak, jak ktoś mówił. Tak się składa, że ja niedawno ten 51lvl wbiłem i ani grosza nie wydałem. Wystarczy trochę pofarmić golda i na ah wszystko jest. Aha, i na Tep'ie gra całkiem sporo ludzi, więc pustek nie ma. Pozdrawiam

To teraz napisz kim grasz i z jakimi klasami potrafisz wygrać. Pośmiejemy się razem. :)

Mag, z odrobiną szczęścia położe każdego :D