P2w?

Witam serdecznie. Szukam obecnie cały czas jakiegoś MMO dla siebie i postanowiłem pobrać Tere.

Mam pytanie jak wygląda ta gra pod względem P2W? ItemShop itd..? Dodam, że gram chodzi o wersje na Steam.

Interesuje mnie też sama ocena tej gry tylko proszę obiektywnie :) Wiem, że jak ktoś kocha tą grę to da 10/10 ale tak realistycznie patrząc czy warto zaczynać ?

Hmm....Gayforge skutecznie odstrasza grę nowym graczom którzy bardzo chcą mieć łatwo.

Powiem tak, farma dungeonów = gold = kostiumy z Itemshop i inne rzeczy.

Gracze wiedzą że warto grać bo jest fajna rozgrywka, fajne PK itp. Choć! grę niszczą kolejne silniejsze genderlocki które w pvp są OP.

Polecam grę ale też nie polecam, jeśli jesteś silny i zacięty w farmie golda i nie przeszkadza Ci że bije Cie jakaś Op postać to pobieraj śmiało :)

obojętnie jak zrobisz z terą graj przez launchera..STEAM to inna wersja..kupiłem taleny- są tylko dostępne jeśli masz launchera..jeśli chcesz mieć taleny na steamie..musisz kupować przez stema..na głównej stronie gry nie zobaczysz swojego bohatera..kij wi gdzie go przechowują.. :/, pisałem do suportu i nie jest możliwe przeniesienie bohatera steam na główną stronę xDD (także tydzień grania do pieca), właśnie staram się zorientować z kim grają użytkownicy steam i czy Transfer między serwerami jest w ogóle możliwy na steam, bo według suportu - NIE JEST!! :/ -(EDIT) no i transfer nie jest możliwy między serwerami na steam..ale za to gramy ze wszystkimi.. ;) UWAGA- ciężko to opisać..ale Jeśli użyjecie TEGO SAMEGO maila co połączyliście ze steamem w launcherze..tzn pobierzecie grę z launchera ze strony.. i spróbujecie zagrać uzywając maila stemowego- SKASUJE WAM POSTAĆ stemową!!! tak twierdzi support -.-

@Dzejro

Zależy, ja gram od 2014 roku.

Lubie tere ale w żaden sposób nie dałbym jej wysokiej noty, wręcz przeciwnie dałbym dość nisko.

Jeśli chcesz pograć dla PVP:
Tak jest ok możesz zaczynać jeśli dysponujesz conajmniej i5 2500k z oc ~4Ghz

PVE:

Bez $$$$ nie śnij o endgame dungeonach(bardziej dungeonie) najgorszy jest oczywiście HH 30 osobowy raid tam wymagane jest oczywiście weapon +15 , to że ktoś nie umie grać to jeden pies i tak się dostanie ,jeśli ogarniesz sobie statica to spokojnie na wszystkie poza wyżej wymienionym HH bez grosza wrzuconego się dostaniesz ,tylko że zdobyć static to też nie łatwa opcja,

Nowi gracze w terze zbytnio łatwo nie mają, nie znają się na zdobywaniu golda, często ich gear jest trapowo wyrollowany (byle by wbić ilvl by może spróbować IM, a potem się dziwią że nikt ich nie chce i kickują ) nie czytają żadnych poradników, tera wymaga odrobine więcej wysiłku niż jakiś pierwszy lepszy mmo gdzie nie masz pare skilów i używasz je jak leci bez szyku i składu.

Witam serdecznie. Szukam obecnie cały czas jakiegoś MMO dla siebie i postanowiłem pobrać Tere.

Mam pytanie jak wygląda ta gra pod względem P2W? ItemShop itd..? Dodam, że gram chodzi o wersje na Steam.

Interesuje mnie też sama ocena tej gry tylko proszę obiektywnie :) Wiem, że jak ktoś kocha tą grę to da 10/10 ale tak realistycznie patrząc czy warto zaczynać ?