Pad do PC

Postanowiłem, że przejdę się porozmawiać z panami z komputronik, i choć wiem że będą onj mówić wszystko to co chcę usłyszeć, to może dadzą możliwość zwrotu pada, jeśli ten nie bedzie działał, jeśli nie, to spróbuję ich przekonać, abyśmy razem go sprawdzili, jeśli bedzie się sprawował to pewnie go wezmę, zobaczymy w ogóle czy na to przystaną, a jeśli tak, to powiedzcie mi na przykładzie pada z Xboxa, jak to jest, podłączacie pada pod PC i dana gra, np. Dead Space, zaczyna współgrać z padem, co daje nam możliwość natychmiastowej zabawy n padzie, czy jednak, sami musimy ustawić klawisze n padzie? Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

http://www.euro.com.pl/kontrolery-do-konsoli/microsoft-xbox-360-wireless-czarny-adapter-do-pc-w-zestawie-.bhtml polecam bardzo ten model bezprzewodowy i swietnie dziala na pc specjalnie kupilem go pod fife :) jest tez płytka ze sterownikami i wszystko dziala. Najlepiej czytac opinie sprzetu przez kupujacych na stronach internetowych mozesz sie tam duzo dowiedziec jak sie sprawuje na pc itd

Ja tam przez 6 lat używam zwykłego pada za 30zł i daje rade. Do tego załączam program Xbox 360 pad emulator i wszystko śmiga.

Ponad rok temu kupiłem takiego pada: http://www.ceneo.pl/19518081 (przewodowa wersja). Jestem zadowolony, podobnie jak ty nie chciałem wydawać dużej ilości pieniędzy na pada. Ten pad pasuje do większości gier bo ma przełącznik XInput/DirectInput. Jeśli chodzi o gry to polecam Sniper'a Elite i Titanfall. Sam grałem na tym padzie i wszystko pięknie działa. Fajnie gra się też w bijatyki (Mortal Kombat, Injustice), gry wyścigowe(DIRT3) i sportowe(FIFA).

A więc tak, koniec, końców kupiłem najtańszego, dostępnego pada z analogami, tj. za 40 PLN, faktem jest iż bez XPaddera się nie obejdzie, ale to nie problem, na ten moment gram w Fable, i jestem w trakcie pobierania NFS U2, mam tylko jedno pytanie, może ktoś się orientuje, albo nawet miał do czynienia z w/w XPadder`em, i wie czy jest możliwość w jakiś sposób ustawić, aby ruch myszą (czyt. ruch kamery w grze) dało się ustawić, jako ruch prawym analogiem. =)

x360ce jeśli chcesz, aby działał w grach które wymagają pad od x360.

A mógłbym prosić troszkę jaśniej... =)

no ja nie wiem z padem od xboxa 1 nawet ... lineage 2 działał XD jakoś tam ale zawsz, a co do gier to chyba wszystkie nowe(no poza rts itd) mają obsługę pada, a przynajmniej częściową.

co do x360ce, już wszystko ogarnąłem, i teraz tak jeśli chodzi o poruszanie kamery w grze za pomocą analoga, jakby to ująć, można to spokojnie ustawić na XPadderze, naprawdę świetna sprawa, właśnie gramarrow-10x10.png w Mass Effect (tak zrezygnowałem z Fable, nie mogę się przemóc do przejścia go enty raz), i gra się świetnie, a co do x360ce, jest on o tyle lipny, że, przynajmniej u mnie, działa on tylko przy grach w których jest wbudowana opcja gry na padzie, jak np. South Park Stick of Truth. =)

A teraz żeby nie zakładać nowego tematu, jakie znacie gry, najnowsze odpadają, mam stosunkowo słaby sprzęt, w których jest wbudowana możliwość gry na padzie i które posiadają spolszczenie, bądź są po polsku.

Lista z steama. Z pełnym wsparciem kontrolerów i po Polsku.

http://store.steampowered.com/search/?tags=19&page=1#sort_by=_ASC&sort_order=ASC&category1=998&category2=28&supportedlang=polish&page=1

Jeśli ten polski to naprawdę taki wielki wymóg to zignoruj to co napiszę:

-castle crashers

-battleblock theater

-dark souls(jedynka chyba nie ma wysokich wymagań bo na moim lapku chodzi dobrze)

-magicka(jest po Polsku)

-orc must die(dwójka tak, jedynka nie pamiętam czy da się na padzie, również po Polsku)

korzystam jedynie z padów od Xbox'a wcześniej z 360 teraz z Xbox One,wszędzie gdzie pad jest możliwi do wykorzystania te pady działają bez żadnego problemu i jestem imba zadowolony z nich.

Dziekuje bardzo zarówno za listy z grami, i wszelką pomoc dotyczącą pada oraz x360ce, jestem niezmiernie wdzieczny, to by było chyba na tyle, temat uważam za zamknięty. :)

Nie ma sprawy:) kazdy woli inny pad bo wszystko zalezy do jakiej gry go potrzebujemy:) ja np nie wyobrazam sobie by grwac w fife 15 na innym padzie niz od xboxa360:)

Mam nadzieje ze bedziesz zadowolony ze swojego zakupu

Witam

Zastanawiam się na kupnem Pada do PC, ale poczytałem trochę na necie, i okazuje się że większość gier na PC nie współgra z padem, doczytałem że są jakieś programy pozwalające na to, z darmowych jest tylko XPadder, a ten podobno nie specjalnie działa na Windows 8, więc chcę wam zadać dwa proste pytania, czy jest sens kupować pada do PC, i jakie/albo chociaż (+/-) ile jest gier na PC (głównie RPG i FPS, przede wszystkim nie najnowsze, nie mam super uper sprzętu) które nie wymagają żadnych zbędnych programów, aby pograć na padzie. Ja kojarzę tylko jedną taką grę i jest do South Park: Stick of Truth.

Ps. Proszę nie pisać postów, typu: "Nie kupuj pada bo to gó***", ja osobiście lubię grać na padzie, i bardzo zależy mi na tym, by na takowym popykać. =)

Mile widziane wypowiedzi posiadaczy pada pod PC.