Pad

Czy da się i jak wygląda gra na padzie? :D

Do d*py :) - dodatek bez przemyśleń spróbuj pisać i uciekać przed bamem na padzie;) oraz obracanie podczas przeskoku wariorem trwa 100 lat to tyle

Da się jak najbardziej. Jeśli jesteś wygodnicki to spokojnie się przyzwyczaisz. Ja jestem typem, który nienawidzi siedzieć na fotelu w jednej pozycji jeśli nie musi. Dlatego też z uporem maniaka 2 dni grałem sobie na padzie trenując pewne nawyki ale od kilku miesięcy jestem graczem padowym. Jest wygodnie i to w każdej pozycji. Może faktycznie pisać się nie da ale gra się przyjemnie... kwestia wprawy.

Da się jak najbardziej. Jeśli jesteś wygodnicki to spokojnie się przyzwyczaisz. Ja jestem typem, który nienawidzi siedzieć na fotelu w jednej pozycji jeśli nie musi. Dlatego też z uporem maniaka 2 dni grałem sobie na padzie trenując pewne nawyki ale od kilku miesięcy jestem graczem padowym. Jest wygodnie i to w każdej pozycji. Może faktycznie pisać się nie da ale gra się przyjemnie... kwestia wprawy.

Pisanie mnie raczej nie zniechęca, bo rozgrywki planuje raczej w gronie znajomych i przez ts-a, a zawsze chciałem właśnie pograć w jakieś mmo na padzie, ale przy tym nie zniechęcić się do jakiegoś tytułu tylko przez słabe sterowanie :P Ale jeśli się da to fajnie, zaczynam ściągać :) Dzięki za info.

według mnie nie ma sensu, sam ruch w terze nie jest za bardzo wygodny i widowiskowy a do tego jeszcze kłopotać się w zabawe z padem. Osobiście grałem na padzie od xboxa 360 i według mnie żadna rewelacja, po prostu lepiej grać na klawiaturze ponieważ pad nadaje sie bardziej do gier zrecznosciowych a nie takich w których trzeba się przeturlac od czasu do czasu.

według mnie nie ma sensu, sam ruch w terze nie jest za bardzo wygodny i widowiskowy a do tego jeszcze kłopotać się w zabawe z padem. Osobiście grałem na padzie od xboxa 360 i według mnie żadna rewelacja, po prostu lepiej grać na klawiaturze ponieważ pad nadaje sie bardziej do gier zrecznosciowych a nie takich w których trzeba się przeturlac od czasu do czasu.

Jako zagorzały fan Dark Souls-a i Skyrima w które grałem na padzie nie mogę zgodzić się na 2gą część Twojej wypowiedzi, pad do RPG (a zwłaszcza Action RPG) też pasuje, a mi osobiście nawet bardziej podoba się rozwalenie na kanapie, przełączenie lapka z monitora na TV i sieeeekaaaaanie :P

Ale możesz mieć rację, że w Terze może okazać się to 'zbyt' kłopotliwe w porównaniu z klawką i myszką :)

Dzisiaj w nocy powinna mi się na nowo od podstaw ściągnąć TERA, to na pewno wrócę podzielić się kilkoma swoimi uwagami :D

Edit: W końcu udało mi się zasiąść do giery, podłączyłem pada i lekkie rozczarowanie. Miałem nadzieje na AutoLock na przeciwniku z którym walczę, niestety nie doczekałem się (chyba że w opcjach można to ustawić, a ja zwyczajnie to przeoczyłem...). Poza tym gra na padzie nie jest jakaś tragicznie ciężka (postaciami melee / magiem), teraz skupie się na sprawdzeniu Priesta i jak wygląda u niego lecznie.

Czy da się i jak wygląda gra na padzie? :D