Pady

Witam. Kupiłem niedawno pada XEOX SL-4446-BK. Nowy pad, pograłem na nim kilka razy, ale dopiero teraz zorientowałem się, że przycisk X nie działa jak należy tzn. gdy go próbuje przytrzymać w fifie uznaje to za kilkakrotne użycie przycisku. Myślałem, że to coś nie tak z fifą, ale zmieniłem sterowanie, potem popróbowałem na innych grach z tym samym skutkiem. Otóż: Miał kiedyś ktoś taki problem z padem? Czy da się to rozwiązać w domu (zainstalować jakieś specjalne sterowniki, ale niestety nie znalazłem żadnych do mojego pada). Myślę, że nie będę go rozkręcał, bo stracę gwarancję (mam 2 lata).

Druga sprawa to inny Pad Niemieckiej firmy SpeedLink. Wersja biała bezprzewodowa od ps3. Normalnie na nim grałem, ale niestety padła bateria. podpiąłem go pod gniazdo ładowania. Wszystko ok, migał tak jak zawsze, ale po podłączeniu do kompa po prostu nie chce go czytać. Niby naładowany (ładował się całą noc, ale lipa, komp go nie czyta). Pad ma możliwość podłączenia bezpośredniego pod komputer, ale tylko w celu ładowania. Więc, chciałem go oddać na gwarancję, ale babka, która mi go sprzedała nie odpowiada na maile, i nie odbiera moich telefonów. Jak myślicie co zrobić, aby zadziałał?

Trzeci problem, to najzwyklejszy bezprzewodowy pad DragonPro, Najzwyklejszy, najtańszy (jedynie on mnie nie zawiódł). Zaliczył on wiele upadków (Biały SPeedLink, ani XEOX nigdy nie upadły, ani nie mają żadnych zadrapań, ani nic w tym stylu) Lutowałem go niejednokrotnie, musiałem dorobić przyciski ect. ale ku mojemu zdziwieniu wciąż działa, tylko lewa gałka analogowa "sama się przesuwa". Co zrobić, aby się nie przesuwała? Gdy przesuwam ją raz w lewo, to przesuwa mi np: 10 razy. Mam czymś nasmarować kulkę na której jest ten analog?