Grałem w obie gry, ale zostałem przy OW.
W OW podoba mi się bardziej gameplay, design postaci i ich lore. Nie wiem czy w paladins jest taka opcja, ale w OW można zmieniać bohaterów w trakcie meczu, na początku myślałem, że to trochę głupie, ale zmieniłem zdanie.
Gra chyba jest dobrze zoptymalizowała, bo grając na średnim sprzęcie, wszystko mi elegancko chodzi.
Nawet polski dubbing jest imo bardzo dobry, miałem zmieniać gre na angielski język, bo zawsze gram w tym języku ale polski jest nawet przyjemny.
Gameplay po prostu mi bardziej pasuje, odkąd kupiłem OW nie zagrałem ani minuty w Paladins, ale może nie długo zobacze jak wygląda tam sytuacja.
Imo, jest wart swojej ceny, high quality gierka, odskocznia w ciągu dnia, prosty, przyjemny, gameplay.
Ciężko mi powiedzieć coś o community, ale w płatnych gierkach, zazwyczaj jest lepsze.
Odnośnie skinków i innych pierdołach, jeżeli na tym komuś zależy, bardzo łatwo zdobyć.
Dodam, że szybko odpadam jak zaczynam grać w różne gierki, bo po prostu szybko się nudzą a OW o dziwo jeszcze mi się znudził.
Ktoś mi kiedyś napisał, że gram bo tyle hajsu wydałem na gierke - ile to ja gierek kupywałem i szybko odpadałem, więc cena nie gra żadnej roli w mojej ocenie gierki.
Napisałem, co mi przychodziło namyśl, troche chaotycznie, ale ciężko mi napisać coś konkretnego.
Gierka worth swojej ceny, najlepsza jaką kupiłem w ciągu ostatnich lata. Prosta, przyjemna, nie zżera dużo czasu, ciekawy lore.
Zaznaczam, że trochę ze mnie casual. Polecam w szczególności, jak się ma mniej czasu na granie.
@edit, żeby mi tu jakieś fanboye Paladins nie wyleciały, że Paladins lepsze etc.
Nie sądze, że gorsze czy coś. Nie jestem też fanboyem blizzarda, wole napisać, bo na niektórych forach ludzię potrafią robić gównoburze, "o fanboye blizzarda bronią OW, a tak na prawdę to gówno; jakim to zjebem trza..." etc.
Mi indywidualnie po prostu pasuje OW, jest to w zupełni subiektywna opinia, wrażenia.