Pamięć na androidzie i pobieranie aplikacji

Elos, mam taki otóż problem, miałem ze 200mb (o ile dobrze pamiętam, pare dni wcześniej patrzyłem ile mam wolnego miejsca) wolnego miejsca na dysku, brat ściągał jakąś aplikacje co prawie 300mb ważyła no i wyskoczyło brak pamięci (coś w tym stylu). No i teraz problem, apka się nie ściągła i zostało mi 8mb wolnego miejsca, wyskoczyło mi, żebym usunął wszystkie sms i mms itd.

Gdzie są te pliki abo coś takiego tej aplikacji czy ... no nie wiem. Aplikacja nazywała się Furby coś tam. Zeżarło mi to coś miejsce i jak mam te pliki usunąć, no bo coś musiało się ściągnąć tylko nie wiem gdzie to jest jest.

Chaotycznie opisałem problem ale no cóż, tak piszę i myślę, że da się to zrozumieć.

Pisz, proszę lepiej.

Ściągnij sobie Clean Mastera i przeczyść telefon. Bądź wejdź do pamięci telefonu w Android i pousuwaj niepotrzebne foldery zawierające dane aplikacji.

Oczywiście jeśli mowa o telefonie z Androidem.

System Android to takie ustrojstwo, że jak nie kopniesz to nie ruszy :) Wyłącz i włącz ponownie telefon a pamięć wróci ( usunie się temp tej instalki i to co się ściągneło) bez żadnych zbędnych programów. Swoją drogą jeśli dasz root na Andka to będziesz mógł korzystać z karty pamięci do ściągania i instalowania programów o ile dobrze pamiętam. Ja już zęby zjadłem na problemach z Androidem dlatego od pewnego czasu mam Windows Phone dzięki czemu to ja decyduję gdzie co ma się pobierać i instalować a nie system operacyjny bez zbędnej ingerencji, przez którą traci się gwarancję. W razie problemów pisz na pw zawsze chętnie pomogę z toporkiem androidem.

Pamięć Telefonu>Android>data> szukasz folderu gry (wszystkie zaczynają się od "com."), albo folderu z nazwą firmy, która tę grę wydała na google apps. Ewentualnie szukaj po rozmiarze folderów. Tak poza tym, to polecam kupno karty klasy 10 i zrootowanie telefonu, co jest w większości przypadków zupełnie nieszkodliwe, jednak traci się wtedy gwarancję. Jeśli zrootujesz telefon, to aplikacje możesz przenosić w całości na zewnętrzną kartę pamięci przy użyciu programu jak na przykład Link2SD. Jest masa poradników na ten temat, a ogólnie sprowadza to się do zrobienia drugiej partycji na karcie SD w formacie ext4 albo ext2 (lepiej ext4), oraz zrootowanie telefonu używając poradnika, jak na przykład tego tutaj: http://www.download.net.pl/jak-latwo-zrobic-root-androida-dwie-uniwersalne-metody/n/4554/

Elos, mam taki otóż problem, miałem ze 200mb (o ile dobrze pamiętam, pare dni wcześniej patrzyłem ile mam wolnego miejsca) wolnego miejsca na dysku, brat ściągał jakąś aplikacje co prawie 300mb ważyła no i wyskoczyło brak pamięci (coś w tym stylu). No i teraz problem, apka się nie ściągła i zostało mi 8mb wolnego miejsca, wyskoczyło mi, żebym usunął wszystkie sms i mms itd.

Gdzie są te pliki abo coś takiego tej aplikacji czy ... no nie wiem. Aplikacja nazywała się Furby coś tam. Zeżarło mi to coś miejsce i jak mam te pliki usunąć, no bo coś musiało się ściągnąć tylko nie wiem gdzie to jest jest.

Chaotycznie opisałem problem ale no cóż, tak piszę i myślę, że da się to zrozumieć.