Witam, to kolejny temat z serii którego bohatera polecacie. Chciałbym się dowiedzieć kogo według was bardziej opłaca się kupić, mam na myśli jaxa czy pantheona? Jeśli chodzi o to jakie lubię postacie to w sumie najbardziej odpowiada mi dps lub offtank. Tworzę temat ponieważ coraz rzadziej spotykam jaxa albo pantheona w LoL'u dlatego nie mam jak ich porównać lub chociaż sprawdzić czy są jeszcze użyteczni. Jeżeli chodzi o to którym ciężej się gra to bez znaczenia, bo lubię trudne postacie. Z góry dziękuję za sensowne odpowiedzi. Prosiłbym o uzasadnienie swoich wyborów. Pozdrawiam
Pantheon vs Jax
jax>panthe
i tyle w temacie.
Pantheon rzadki widok po nerfie który zrobił go prawie że bezużytecznym, wiec definitywnie i bezapelacyjnie Jax.
Aha, a jaxem da się coś ugrać (chodzi mi tu o czysto teoretyczne rozumowanie, bo żeby kosić jakąś postacią to wiadomo, że trzeba trenować)? Bo jego też coraz rzadziej widzę.
oczywiście, że się da, on jest czymś na wzór akaliii.
Na wzór Akali ale dużo gorszy =) Jak zacząłem grę to stwierdziłem że będę grał assasinami. No i fajnie katarina jest super później Jax... i tutaj małe rozczarowanie, jasne jak umiesz grać to bedziesz nim wymiatał, ale strasznie szybko ginie w teamfight i w lategame traci na znaczeniu. Mało ludzi gra Jax'em i Pantheon'em ale jeśli już grają to częsciej widze że ludziom którzy graja Pantheonem idzie dużo lepiej niż tym którzy graja Jax'em ;P
Jax w 80% gier jest spotykany na 3v3. Jego mobilnosc + szybki lvl up na topie = szybki gank i first blood. Grajac 5v5 rzadko spotkasz jaxa, bo jest tam malo uzyteczny.
To teraz tak właściwe, myślę że żadnego z nich nie kupię . Trochę szkoda że ten panth taki bezużyteczny bo fajnie by było grać spartiatą
No nic poszukam innego champa może nocturne, nie wiem na razie zostaje przy moim rene. Z góry dzięki za odpowiedzi temat do zamknięcia.
Każda postać jest dobra ale te nerfy to lekka przesada Pantheon np. skrócenie czasu stuna i zwiększony czas używania Heartseekera to lekka przesada ale na refleks wejdzie cały ;] Co do tego porównania Pantheon jest o wiele bardziej Usefull ponieważ ma stuna, combo, TP i oczywiście sprawdza się dalej jego dawny OP build :
buty trójeczki
Sword of Occult
4 Bloodthirshery
Jax... Był kiedyś masakrycznym OP'em kiedy Empower był AOE to nim się pentakille waliło ;] ale jest useless bo... stun na dodge czyli Carry AP caster ma przewagę gdyby nie ten nerf na tego Empowera to pewnie bym dalej nim grał jak zauważyłem to stosują na niego buildy na Tanka.
Moim zdaniem uważam że Pantheon lepszy i nadal jest dobry jak ktoś ogarnia ja nim dalej gran i nie raz wycarrowałem grę.
Peace.
Witam ja gram Jaxem i mi się się podoba firs blood a w mid i late nie do przebicia 4 tankuje .
Ale Pantheon ma np stuna . Ja jestem za Jaxem.
Ja Ci polecam Jaxa ale z runakami bez runek Jax to siano co do stuna to też posiada skill "E"
@Up
prawada Jax bez runek na dodge nic nie zrobi to jest zwykła postać przeciw DPS'om np. warwick, xin, udyr
ale na nic innego
nie wykluczajcie tez ze jax jest bardzo dobry anty carryy probowaliscie chociaz go na full ap ? takie squishy hero padnie w sec a walka 1v1 zawsze wygrywa stun aoe tez nie jest zly
Witam, to kolejny temat z serii którego bohatera polecacie. Chciałbym się dowiedzieć kogo według was bardziej opłaca się kupić, mam na myśli jaxa czy pantheona? Jeśli chodzi o to jakie lubię postacie to w sumie najbardziej odpowiada mi dps lub offtank. Tworzę temat ponieważ coraz rzadziej spotykam jaxa albo pantheona w LoL'u dlatego nie mam jak ich porównać lub chociaż sprawdzić czy są jeszcze użyteczni. Jeżeli chodzi o to którym ciężej się gra to bez znaczenia, bo lubię trudne postacie. Z góry dziękuję za sensowne odpowiedzi. Prosiłbym o uzasadnienie swoich wyborów. Pozdrawiam