Witam. Dzisiaj coś nowego, zdecydowanie odbiegającego od PC. Nie ma tu wymagań, ponieważ takie nie istnieją. Chodzi o papierkowe rpg. Mam Magic the gethering, ale niestety gra już nie przyciąga mnie tak jak kiedyś. Szukam tym razem bardziej planszówki. Najchętniej jakbym mógł to sobie wydrukować. Nie chce znowu tak jak w przypadku MTG tracić setek złotych na dobrą talię. Chciałbym wydrukować sobie planszę i na niej zagrać. Najlepiej jakby była do tego jeszcze jakaś instrukcja.
Papierkowe RPG
Proponuje ci Talizman: Magia i Miecz Dużo wersji i dodatków znajdziesz na Chomikuj.pl
Powodzenia
Talizman pierwsza propozycja. Bardzo interesujące. A może ma ktoś D&D aby mi zeskanował i wysłał na gg.Chodzi tu też o to aby gra była nieskończenie długa. Abym mógł w nią grać i ciągle kserować jakieś dodatki.
No z D&D jest taki problem że najlepiej kupować podręczniki, żeby być dobry w danej postaci.
Do takiego maga trzeba chyba 4, a jeden kosztuje około 80zł więc to jest trochę lipa.
Od siebie proponuje Warhammera, D&D jak kolega wyżej wspomniał, oraz jak lubisz troszkę inne klimaty to polecam Wampir: Maskarada
Warhammer. To może być bardzo ciekawe. A jest jakieś miejsce gdzie skąd mogę takie coś skserować ?
Warhammer. To może być bardzo ciekawe. A jest jakieś miejsce gdzie skąd mogę takie coś skserować ?
W internecie jest wszystko. ^^
Z fabularnych RPG to tylko i wylacznie D&D i warhammer. Z planszowych to Talisman: magia i miecz +dodatki. Sprobuj tez Neuroshima polska gra w postapokaliptycznym swiecie jak fallout albo film "Mad Max". Na deszczowe dni badz nudne wieczory relaksacyjna gra karciana Zombiaki - dwie talie po 40 kart. Rozgrywka bardzo fajna zombiaki maja zabic ludzi przed wschodem slonca a ludzie maja sie bronic do switu. Mozna laczyc karty w combo by powstrzymac Zombie. Z reszta gra tania nie trzeba nic dokupywac a gra sie bardzo przyjemnie.
Karcianki mnie nie interesują. Mam Magic the Gethering. A co do planszowych to Młotek i DD tylko fabularne. Więc biorę się za szukanie, którejś z nich. Dziękuję za pomoc wszystkim wypowiadającym się.
Zarówno młotek jak i DnD nie są planszówkami. Do zabawy w nie potrzebujesz co najmniej 2 innych znajomych (chociaż optymalna liczba wg. mnie to 5osób+ Ty). Siadacie, karty postaci, jedna osoba zostaje mistrzem gry, a reszta postaciami, które w jego świecie żyją i masa opowiadania, ni jak się to ma do planszówek czy karcianek.
Jeśli chodzi o gry PLANSZOWE to moim nr. 1 od zawsze i raczej na zawsze będzie Neuroshima Hex. Szybka rozgrywka, balans postaci i możliwość gry aż do 4 graczy (2 też się pobawi), strategiczna, bez kostki itd.
Neuroshima RLZ! Jak lubisz klimaty fallouta itp. to to jest dla Ciebie
A ja proponuje abyś spróbował zrobić coś własnego.
Może i to wydaje się trochę dziwne ale kiedyś bawiłem się w ten sposób z kumplami i sprawiało nam to dużo frajdy.
Witam. Dzisiaj coś nowego, zdecydowanie odbiegającego od PC. Nie ma tu wymagań, ponieważ takie nie istnieją. Chodzi o papierkowe rpg. Mam Magic the gethering, ale niestety gra już nie przyciąga mnie tak jak kiedyś. Szukam tym razem bardziej planszówki. Najchętniej jakbym mógł to sobie wydrukować. Nie chce znowu tak jak w przypadku MTG tracić setek złotych na dobrą talię. Chciałbym wydrukować sobie planszę i na niej zagrać. Najlepiej jakby była do tego jeszcze jakaś instrukcja.