Grałem w tę grę kilka miesięcy temu.
Populacja na serwerze EU jest bardzo mała. Może w godzinach szczytu da się grać bez problemu i znajduje szybko przeciwników, ale w innych godzinach to już trzeba często czekać nawet po 15-20 minut aż znajdzie graczy.
No chyba, ze się coś przez te kilka miesięcy zmieniło, w końcu gra dalej jest reklamowana i promowana.
Pay2Win nie widziałem tam żadnego. Pod tym względem wszystko jest w porządku.
Ale są inne problemu - U mnie punktem krytycznym który dolał oliwy do ognia (gdy byłem już i tak zdenerwowany długim czekaniem na mecze bo mała populacja) i sprawił, że zrezygnowałem z dalszego grania w te gre były jakieś dziwne problemy z balansem w grze albo cheaty, trudno powiedziec. W jednej bitwie jeden gracz miał 20-25 killi i chyba tylko z jeden czy dwa razy zginął. Grał Hrabiną. Zabijał wszystkich jednym atakiem którego nie dało się przerwać ani zablokować gdy już wpadło się w powiedzmy animacje tego ataku. Sam zginąłem przez to z 5 razy w tamtej bitwie.
Paragon to najładniejsza moba jaka jest, do tego we wspaniałym widoku zza pleców postaci, a nie izometrycznym (izometryczny w moba jest kompletnie nietrafiony i niewygodny dla mnie), ale dziwne problemy z balansem w grze, oraz mała populacja zniechęcają do niego. Tak przynajmniej było kilka miesięcy temu, przez ten czas mogło się coś zmienić.
A, no i wielkim minusem jest tylko jedna mapa w grze. Ile można grać ciągle na tej samej mapie...
Za to przynajmniej postaci dużo i są ciekawe i urozmaicone.