Czy mój komputer udźwignie Paragon'a?
Najpierw kupić nowego kompa, czy da rade udźwignąć Paragon'a od EPIC GAMES?
AMD Athlon(tm) ll X2 270 processor 3.40 GHz
Nvidia GeForce GT 640
8,00GB Ram DDR 3
64bit
Nvidia GeForce GT 640
8,00GB Ram DDR 3
64bit
Nie wiem jak z procesorem, natomiast reszta podzespołów powinna uciągnąć grę (chociaż z tą kartą graficzną to za wysokich ustawień nie osiągniesz). https://www.epicgames.com/paragon/faq - tutaj możesz sobie przejrzeć minimalne wymagania sprzętowe, natomiast z mojej strony mogę powiedzieć tyle, że w przypadku mojego sprzętu (AMD Athlon A10-7850k, 8GB RAM DDR3, Nvidia GT440) dało radę grać, przy czym przez kartę graficzną osiągnięć wielkich nie miałem. Radziłbym poczekać do ewentualnych "free weekend'ów" i wypróbować samemu, chociaż może się z tym trochę zejść. Innym sposobem na sprawdzenie może być także ta stronka: http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=22574&game=Paragon - można tutaj wpisać specyfikację komputera i sprawdzić, czy ustawienia pozwolą na uruchomienie gry, chociaż nie powiem, że ta strona pokazuje w 100% możliwość uruchomienia gry (miałem taki przypadek przy starszym PC, że strona informowała mnie o tym, że gra mi nie zadziała, przy czym byłem w stanie ją odpalić i grać na stabilnych 30fps). Dużo też zależy od wieku komputera i podzespołów. Komputer z czasem traci na wydajności i nic nie da się na to poradzić. Ogólnie rzecz biorąc polecam sprawdzić obydwie strony i ewentualnie podjąć decyzję (tylko przypominam - gra niekoniecznie będzie działać na satysfakcjonującym poziomie, istnieje szansa spadków fps'ów do 5-7).
Próbowałem grać na podobnym sprzęcie, na niskiej rezolucji (gra wygladala obrzydliwie) oraz zablokowanych 30 klatkach to niestety i tak czasami spadały poniżej. Nie ma wielu opcji zmniejszenia grafiki.
PS. Gra nie jest warta świeczki z powodu długich i żmudnych meczy
Nvidia GeForce GT 640
8,00GB Ram DDR 3
64bit