Parę noob'woskich pytań

Bez zbędnych komentarzy tylko chce odpowiedzi na moje pytania :

1. Jak wkłądać kamyki do eq , klikam na kamykam najeżdżam na itemek i d*pa ;x nie wchodzi ;/

2. czy można ulepszać np. zbroje na +1/2/3/4/5... ?

Jak ?

Na razie te 2 pytania potem może coś dopisze :)

1 Klikasz 2x prawym (jest napisane na kamyczku xd)

2.2miasto enchater potrzebujesz beycium.

Podpinając się pod kolegę wyżej, musisz kamyk dodać do odpowiedniego przedmiotu. Jedne są do zbroi, inne do miecza itp.

1)Zacznijmy od tego, że musisz mieć jakiś tam lvl, a do danego lvla, kolejne 10-20-30-40 jest coś takiego jak DUST. Na dobry początku do 10 lvl'a można korzystać z Coal Dust, czyli pyłu. Posiadając taki pył jesteś wstanie wstawić dany Jewel do zbroi/broni etc. oczywiście, jeżeli Jewel jest wstanie znaleźć się akurat w tej danej części ekwipunku.

2)Enchant. Jest parę NPC, którzy mają znaczek strzałek zataczających kółko, czyli taki "refresh". Nie znaczy to, że dostajesz od nich powtarzalne questy, oznacza to, że odznaczają się czymś specjalnym, jeden to np. Teleporter, drugi zmienia słabsze materiały na lepsze przy ich odpowiedniej ilości i za odpowiednia kwotę, a inny znowuż Enchantuje przedmioty. W mieście zwanym Ingen przy Fontannie znajduje się taki Refresh i jest tam osoba zajmująca się enchantem, możesz u niej zmienić słabsze kryształy na lepsze oraz użyć posiadanych kryształow do ulepszenia zbroi.

ad.2) te kryształy 0+2 jak je zdobyć ? :P

Ps. dzieki za pomoc

Te kryształy nazywają się "Belycium" i dropią z wielu mobów, nie tylko bossów, ale i zwykłych, do tego możesz je wyszukać w Trade Markecie. Taka mała rada podczas korzystania z trade marketu pamiętaj, aby wpisywać całą nazwę lub jej człon, jednak z dokładnością co do wielkości liter.

Czemu nie pokazują mi sie servery ? wersja PWE ????

Już znam przyczynę :) , burza w Ameryce i dlatego takie problemy :)

W USA jest hurragan i nie dzialaja serwery...

Bez zbędnych komentarzy tylko chce odpowiedzi na moje pytania :

1. Jak wkłądać kamyki do eq , klikam na kamykam najeżdżam na itemek i d*pa ;x nie wchodzi ;/

2. czy można ulepszać np. zbroje na +1/2/3/4/5... ?

Jak ?

Na razie te 2 pytania potem może coś dopisze :)