Parę pytań na początek

Hej, kupiłem grę i mam parę pytań:

- karty z expem rozumiem trzymać? Potem jak będzie ciężko szedł LV to używać?

- wybrałem miasto Klaipeda. Czy opłaca się tak jak często w grach, na którymś (np. 30-40lv) przenieć do drugiego miasta i zacząć robić quety od początku (dla kart na exp, etc.)

Nie to żebym na samym początku już się mega ciśnieniował, ale chciałbym się poradzić czy dobrze rozkminiam ten mechanizm

Karty sobie zostawiasz ale tylko do pewnego lvl'a. Zobacz sobie rozpiskę jak to z exp idzie i np. uzbieraj sobie tyle żeby 2-3 ostatnie lvl'e przed resetem dobić (ja tak robiłem i było całkiem efektywnie).

Co do tego 2giego miasta to tak, jest to całkiem dobra metoda zwłaszcza kiedy farmisz karty/daily, poleciłbym robić to jednak troche póżniej niż 30-40. tak 60+

Ogółem poleca się na 30lvlu expic w okolicach Orshy a potem cisną Tenet Temple. Ja zrobiłem 15 Lili klasowych juz na pierwszej mapce. Potem jak zmieniłem klasę i miałem 15 kart na Expa, to nawet połowy drugiego lvla nie osiagnalem

Ktoś może podpowiedzieć jak dokładnie działa stats Magic Amplification ?

Gram Wizardem

https://forum.treeofsavior.com/t/amplification-whats-its-purpose/22681/4 - wzmacnia ataki magiczne, tak w skrócie

Tak właśnie wyczytałem, ale po założeniu sprzętu z tym współczynnikiem, nie zmienił mi się w charakter info Magic Attatck, dlatego pytam;)

Sprawdź czy przy zwiększeniu amplify zwiększy się atak - niekoniecznie w statach, lepiej przetestuj na mobkach

A czy te kolekcje działają tak, żę po zdobyciu wszystkich itemów z danej kolekcji dostajesz na stałe te atrybuty?

I jeszcze jedno pytanie. Jestem w Kidos Jungle i mam questa "follow traveling merchant to dadas jungle". Jednakże kompletnie nie mam pojęcia jak się tam udać - ruchoma kładka nie chce mnie przewieźć na drugą stronę

A czy te kolekcje działają tak, żę po zdobyciu wszystkich itemów z danej kolekcji dostajesz na stałe te atrybuty?

tak co ciekawe jak będziesz robił nową postać to możesz zdobyte kolekcje z innych postaci aktywować na nowej.

I jeszcze jedno pytanie. Jestem w Kidos Jungle i mam questa "follow traveling merchant to dadas jungle". Jednakże kompletnie nie mam pojęcia jak się tam udać - ruchoma kładka nie chce mnie przewieźć na drugą stronę

a co dokładnie się robi bo czasami wystarczy naskoczyć na kładkę...a próbowałeś zmienić channel może jakiś błąd się wdał ??

Już sobie poradziłem. Niestety - w sterowaniu myszką są bugi i często trzeba się przełączać na klawkę

Kolejne pytania:

1 - Czy recipe które mam w inventory, mogę sprzedać/wyrzucić? Jak próbuję ich używać to mi się wyświetla informacja że już umiem ten przepis. To postać się ich uczy i dostaje dodatkowo do inventory? Trochę bezsens, ale chce się upewnić.

2 - jeśli używam kowadła do wzmocnienia itemsów, to do + ilu można maksymalnie upgrade zrobić? Czy jest jakaś szansa na niepowodzenie oraz zniszczenie sprzętu? Można to jakoś sprawdzić?

3 - Do czego dokładnie służą te katy z mobami i paskiem expa na dole? (Cards)

Niestety - w sterowaniu myszką są bugi i często trzeba się przełączać na klawkę

Polecam pada. Serio, jeśli chce się farmić to pad jest naprawdę świetną sprawą.

Hej, kupiłem grę i mam parę pytań:

- karty z expem rozumiem trzymać? Potem jak będzie ciężko szedł LV to używać?

- wybrałem miasto Klaipeda. Czy opłaca się tak jak często w grach, na którymś (np. 30-40lv) przenieć do drugiego miasta i zacząć robić quety od początku (dla kart na exp, etc.)

Nie to żebym na samym początku już się mega ciśnieniował, ale chciałbym się poradzić czy dobrze rozkminiam ten mechanizm