Witajcie!
Po nieco długiej przerwie od Aiona i brakiem innego interesującego mnie tytułu do ogrania postanowiłem że do niego wrócę. Z powodu pingu wybrałem tym razem Europejskiego Gameforge'a, gdyż ping na amerykańskim serwerze nadawał mi lekkie ograniczenia w PvP w end game. Od zawsze grałem na NCsoftowym serwerze z powodu znajomych i populacji. Na serwerze Gameforge miałem już kiedyś założone konto więc postanowiłem że go użyję i rozpocząłem swoją przygodę na serwerze Barus. Już prawie że przy samym starcie zostałem zaskoczony gdyż otrzymałem buffa "Reward for returning user", przez co później dostałem kamień teleportujący mnie do "Refuge of Returnees". W miejscu tym mogę oczywiście wykonać nieco questów i kupić interesujące pancerze na lvl 55+. Ale przechodząc do rzeczy... mam aktualnie 24 lvl (kleryk) i otrzymuję od NPC "Jenny" questy które mogę powtórzyć pięć razy. Dostaję za nie exp + "Hero's Coin". Obok Jenny jest NPC u którego mogę rozmienić Hero's Coiny na różne przedmioty, i tu rodzi się moje pytanie, co jest najbardziej opłacalne gdybym chciał te coiny wymienić? (Z tego sklepiku oczywiście). I czy jest sens w ogóle robienia tych powtarzających się questów? Nie ukrywam że jest to nużące gdyż quest taki powtarzający się 5x dostaję co 5 lvl'i i polega on na zabiciu 10 mobów (co mnie jakoś nie fascynuje). Pytanie numer dwa, na kamieniu który otrzymałem jest notka "You will need this item to enter the Refuge of Returnees", czy oznacza to że za 13 dni (wtedy znika z mojego inventory ten kamień) nie będę mógł wejść do ów pokoju? I moje ostatnie na chwilę obecną pytanie, jak wygląda aktualnie populacja na Barusie? Nie ukrywam że jak wbiłem do gry w okolicach godziny 14:00 (w poniedziałek), w Sactum widziałem zaledwie 7 osób i chodząc po głównym serwerze a nie tym dla początkujących po np. Verteron widziałem ok. 3 osoby to się z lekka przeraziłem i nieco mnie do zniechęciło do gry. Z góry dziękuję za odpowiedzi .