Parę pytań na temat kompa

Cześć wszystkim. Mam parę pytań:

1. Ile powinienem przeznaczyć na Win 7 Ultimate? Będę przedzielać 2TB na 2 partycje i nie wiem ile dać. To właściwie jest najważniejsze pytanie. :)

2. Mając karte HD 6950 odpłaca się ją upgrade'ować do HD 6970? Opłacać się zapewnie opłaca, bo czytałem wiele opinii w internecie, a właściwie same superlatywy. Ale czy nie ma przypadkiem jakiś kruczków? Jak wiem, to jak nie będziemy ze zmiany zadowoleni (czyt. coś się zacznie chrzanić), wystarczy zmienić "pstryczek" na karcie i wszystko wróci do normy. Robił już to ktoś?

3. Co sądzicie o napędach Blue-Ray? Kupić kupię, ale prosiłbym was o radę jaki model wybrać. Nie chcę na niego przeznaczać fortuny, ale niechcę kupić jakiegoś chińskiego szajsu, który za półroku nie będzie mi czytać płyt ^^. Z góry się bronię, bo pewnie wiele ludzi teraz na mnie naskoczy, po co mi odtwarzać Blue-Ray w kompie. Już tłumaczę. Kumpel ma całkiem sporą kolekcję filmów, co się wiąże z tym, że często chodzę sobie do niego oglądać parę hitów. Niestety jego odtwarzacz jest dość stary (albo może chiński szajs?) i często nie odtwarza filmów. Tak więc możecie jakiś polecić?

4. Tutaj już raczej pytanie dodatkowe :P. Jaki jest (waszym zdaniem) najlepszy odtwarzacz? Osobiście preferuje GOM Player oraz KMPlayer'a.

Liczę na szybkie, szczere jak i NIEchamskie odpowiedzi :D

W każdym radzie, Pozdrawiam.

1. 100GB na partycję, reszte na drugą.

2. Lepiej kupić HD6950 i upgradować, wystarczy zmienić pstryczek i wgrać BIOSA. Są poradniki

3. Nie wypowiadam się, bo się nie znam. Coś wygoglujesz.

4. Kmplayer.

@UP: Dzięki za odpowiedź :)

Liczę na więcej ^^

@Edit: 666 postów? Dziiiiiwne xD

1. 100GB? Tak dużo? To ma być tylko na win?

4. AllPlayer - sam go używam szczególnie ze względu na NAPIprojekt - łatwo się ściąga napisy do filmów. Z tym, że czasem jest problem z kodekami.

@UP: Dzięki za odpowiedź Liczę na więcej ^^@Edit: 666 postów? Dziiiiiwne xD

Faktycznie :D

Temat - no na 2TB - 100gb to namiastka. Lepiej zrobić zapas.

Żeby nie zakładać nowego tematu: Mam iPod'a Nano 3G. Jak nagrywam na niego filmy, to na kompie mam w rozdziałce 16:9. Dobra, zgrywam na iPoda i wszystko odtwarza w 4:3. Wiem, że to domyślny format, ale wszystko jest okropnie wydłużone. Miał ktoś może tego iPoda i się z tym uporał? Wie ktoś jak zmienić obraz na panoramiczy? Z góry dzięki.

Jeden dysk systemowy tam około 100gb i reszta na 2

Ja mam Iphone i konwertowałem programami i było dobrze. Możesz wgrać przez Ifile filmik i otworzy ci w 1080P bez przycięć.

4. Jakby to program nie był. Ważne byś miał zainstalowane pełne sterowniki do odtwarzania video.

2. Lepiej kupić HD6950 i upgradować, wystarczy zmienić pstryczek i wgrać BIOSA. Są poradniki

Obecne karty juz maja zablokowana ta mozliwosc. Chyba ze dostaniesz te pierwsze modele gdzies jeszcze.

100GB na partycje to rozsądne posuniecie. Win + jakies Office czy cos.

Co do plazera to uyzwam kodekow K+lite codeck Pack, do filmow VLC media player, a napisy zasysam Napi-projektem.

Cześć wszystkim. Mam parę pytań:

1. Ile powinienem przeznaczyć na Win 7 Ultimate? Będę przedzielać 2TB na 2 partycje i nie wiem ile dać. To właściwie jest najważniejsze pytanie. :)

2. Mając karte HD 6950 odpłaca się ją upgrade'ować do HD 6970? Opłacać się zapewnie opłaca, bo czytałem wiele opinii w internecie, a właściwie same superlatywy. Ale czy nie ma przypadkiem jakiś kruczków? Jak wiem, to jak nie będziemy ze zmiany zadowoleni (czyt. coś się zacznie chrzanić), wystarczy zmienić "pstryczek" na karcie i wszystko wróci do normy. Robił już to ktoś?

3. Co sądzicie o napędach Blue-Ray? Kupić kupię, ale prosiłbym was o radę jaki model wybrać. Nie chcę na niego przeznaczać fortuny, ale niechcę kupić jakiegoś chińskiego szajsu, który za półroku nie będzie mi czytać płyt ^^. Z góry się bronię, bo pewnie wiele ludzi teraz na mnie naskoczy, po co mi odtwarzać Blue-Ray w kompie. Już tłumaczę. Kumpel ma całkiem sporą kolekcję filmów, co się wiąże z tym, że często chodzę sobie do niego oglądać parę hitów. Niestety jego odtwarzacz jest dość stary (albo może chiński szajs?) i często nie odtwarza filmów. Tak więc możecie jakiś polecić?

4. Tutaj już raczej pytanie dodatkowe :P. Jaki jest (waszym zdaniem) najlepszy odtwarzacz? Osobiście preferuje GOM Player oraz KMPlayer'a.

Liczę na szybkie, szczere jak i NIEchamskie odpowiedzi :D

W każdym radzie, Pozdrawiam.