Parę pytań przed grą w Rift

Hej, WoW mnie już nudzi i zastanawiam się nad zmianą gry stąd parę pytań:

1. Czy opłaca się grać bez premium ?

2. Jak z populacją ?

3. Czy bez wydawania większej gotówki coś osiągnę ?

4. Czy jako osoba grająca w WoW'a odnajdę się w tej grze ? (wiem głupie pytanie ale...)

5. Jak to jest z serwerami PvP ? Słyszałem, że na serwach PvP gorzej robić rifty bo z przeciwną frakcją nie da rady, czy to prawda ?

6. Czy jest coś w IS co kupuje się jednorazowo i powinien posiadać to każdy gracz ? (mam dodatek z Raptr)

7. Jest jakaś ogólna zasada na "soule" (jedna def,2 att) czy dam radę ugrać na swoim buildzie ?

8. Czy są BG, arenki, GvG ? Jak tak to czy dużo osób chodzi czy trza czekać po 15min w kolejce ?

9. Czy są raidy ? Jak tak to czy tak nudne jak w WoW'ie i trza tracić po parę godzin dziennie parę razy w tygodniu ?

10. Jak mam zamiar grać casualowo to coś osiągnę czy bez no-life nie ma co grać ?

11. Czy można za darmo resetować drzewko skilli ? Jak nie to czy jest opcja przez IS i ile to +/- kosztuje ?

12. Czy tak jak w WoW'ie przechodzi się ze strefy do następnej natychmiast po wbiciu wymaganego lvl'a ?

13. Jaki serwer polecacie PvP a jaki PvE?

14 Questy czy grind ?

15. Lvlowanie nastawione jest na party czy solo ?

Najlepiej jakby odpowiedziały osoby grające ponieważ wierzę, że takie osoby będą w stanie odpowiedzieć na wszystkie pytania w jednym poście a nie jak "znawcy" odp. na 2-3 pytania...Jak coś wymyślę do dopisze pod spodem.

1. Tak

2. Wysoka

3. Tak

4. Raczej tak. Masz normalny system questowy. Problem może na start stanowić soul tree, ale w czasie ogarniesz.

5. Tak. Na serwerach PvE można się grupować z przeciwną frakcją, na PvP nie. Międzyfrakcyjne otwarte PvP na serwerze PvE jest opcjonalne.

6. Nie

7. Większej zasady nie ma. Ubierasz się tak jak chcesz. Weź tylko pod uwagę, że o ile na dungach nikt specjalnie nie będzie Ci zwracał uwagi, na rajdy raczej musisz chodzić z buildami wg. gildyjnych standartów.

8. Są BG. Czas oczekiwania na wejście tak do 5 minut

9. Poziom rajdów w RIFT'cie jest na poziomie rajdów z okresu TBC w WoW'ie, czyli dosyć wysokim. Większość gildii robi jednego dnia jeden rajd i starają się dojść możliwie jak najdalej.

10. Osiągniesz, ale będziesz długo bił lvl.

11. Można zresetować u trenera profesji, z każdym resetem wzrasta koszt. Pierwszy jest bodajże darmowy.

12. Może nie natychmiast, ale ASAP. Co więcej zawsze można mentować IA na lokalizacjach z niższym poziomem.

13. PvP Bloodiron, a PvE raczej Icewatch/Blightweald.

14. Questy i IA.

15. I jedno i drugie. Dasz radę spokojnie solo, ale jak chcesz w grupie nikt Ci nie broni.

1-premium? nie ma czegos takiego jedynie patron , ktory daje smieszne bufy

2-duza jednak nie ma serverow gdzie wszyscy startowali by od 0

3-w grze mozesz kupic kase do item shopu wiec tak ale zajmie ci to troche czasu

4-tak

5-pvp to pvp czyli frakcja mzoe bic frakcje open pvp

6-jezeli masz dodatek to prawdopodobnie masz full game i nic nie musisz kupowac w sklepiku - o ile masz 1500 lojality

7-mozesz grac na swoim buildzie jednak jest kilka

8-tak sa

9-tak sa

10-co to za pytanie....jak w kazdej grze

11-tak

12-nie - jest to open world czyli chodzisz gdzie chcesz nie ma czegos takiego jak lokacje zmieniajace sie

13-pvp-bloodriden

14-quest

15-solo/party

Na prośbę autora, zamykam.

Hej, WoW mnie już nudzi i zastanawiam się nad zmianą gry stąd parę pytań:

1. Czy opłaca się grać bez premium ?

2. Jak z populacją ?

3. Czy bez wydawania większej gotówki coś osiągnę ?

4. Czy jako osoba grająca w WoW'a odnajdę się w tej grze ? (wiem głupie pytanie ale...)

5. Jak to jest z serwerami PvP ? Słyszałem, że na serwach PvP gorzej robić rifty bo z przeciwną frakcją nie da rady, czy to prawda ?

6. Czy jest coś w IS co kupuje się jednorazowo i powinien posiadać to każdy gracz ? (mam dodatek z Raptr)

7. Jest jakaś ogólna zasada na "soule" (jedna def,2 att) czy dam radę ugrać na swoim buildzie ?

8. Czy są BG, arenki, GvG ? Jak tak to czy dużo osób chodzi czy trza czekać po 15min w kolejce ?

9. Czy są raidy ? Jak tak to czy tak nudne jak w WoW'ie i trza tracić po parę godzin dziennie parę razy w tygodniu ?

10. Jak mam zamiar grać casualowo to coś osiągnę czy bez no-life nie ma co grać ?

11. Czy można za darmo resetować drzewko skilli ? Jak nie to czy jest opcja przez IS i ile to +/- kosztuje ?

12. Czy tak jak w WoW'ie przechodzi się ze strefy do następnej natychmiast po wbiciu wymaganego lvl'a ?

13. Jaki serwer polecacie PvP a jaki PvE?

14 Questy czy grind ?

15. Lvlowanie nastawione jest na party czy solo ?

Najlepiej jakby odpowiedziały osoby grające ponieważ wierzę, że takie osoby będą w stanie odpowiedzieć na wszystkie pytania w jednym poście a nie jak "znawcy" odp. na 2-3 pytania...Jak coś wymyślę do dopisze pod spodem.