Parę pytań zagubionego gracza który nie wie co robić dalej ;d

Hej, chciałbym was spytać o parę rad z waszej strony dotyczących co mam robić dalej.

Aktualnie mam 56lvl warriorem 121 AP 126AAP oraz 192 DP (Posiadam kzarke +13 wypadła mi szczęśliwie). Posiadam jeszcze 80kk i w sumie to tyle. Mam problem z tym że nie wiem za co się zabrać i jak się za to zabrać, aktualnie jedyne co robię to chodzę do iron minesow i bije elitki i próbuje dropnąć ostatnią część asula. Chodzi mi dokładnie o to za co polecacie mi się zabrać żeby zarobić sobie na te eq ponieważ moim ogólnym celem jest udział w massiv pvp. Chciałbym np. podwyzszyc ilosc swoich punktów kontrybucji (posiadam 116) i z tego co patrzylem to na pustyni to sie najbardziej oplaca gdzie za misje dostaje sie nawet po 300 a nie chce mi sie robic tego gdzies w heidel na misjach pobocznych gdzie dostane marne 100, chyba ze jest to jednak oplacalne ale co ja tam wiem ;d i w tym problem ze na tej pustni nie dam se rady z tym eq a jak zdobyc lepsze eq? Chcialbym kupic gotowe odrazu bo nienawidze bawic sie w ulepszanie ale wszystko jest wykupione na ah a nawet jakbym chcial je kupic to tez nie mam kasy bo na jeden potrzebuje gdzie z 200kk zeby bylo to pri czy tam duo nie pamietam ;d. Wybaczcie za takie moje biadolenie ale nie wiem jak zadać to pytanie inaczej. Po prostu proszę powiedzcie mi za co się zabrać bo nie mam pojęcia xD

Polecam coś takiego zawsze możesz sobie pokombinować https://bdoplanner.com/s/MKs3XRXJ

Niestety, ale musisz zacząć bawić się w Ulepszenia ... Nie kupisz gotowego Eq, gdyż nikt takiego nie będzie sprzedawał, bo Market narzuca Swoje ceny, którę nie są opłacalne. Teraz to możesz zacząć się bawić w różne sposoby zarabiania, zależy co lubisz ;) Łowienie ? Tworzenie Armorów, piwa ? Czy może samo grindowanie ? Ja siedziałem na Grindowaniu, znalazłem na necie spot, który mi się spodobał (Rogue) i siedziałem tak, farmiąc różne rzeczy i Ulepszając Tego Noda by częście leciały mi naszyjniki, które są warte 10 mln ~, ale trzeba pamiętać że ceny Marketu takich rzeczy drastycznie się zmieniają, po 2 tyg farmienia, naszyjnik z 10 mln spadł do 7 czy nawet 6 mln, co już mniej było opłacalne, ale głównie siedzi się na spotach by wymieniać "Trash" drop, typu 300 tego na Gold bara. a Armory, czy naszyjniki to mały dodatek, na który nie powinno się patrzeć. Możesz również zacząć ulepszać Pomału biżuterie do Duo, nie pamiętam już nazw. tych akcesorii. musiał byś gdzieś poszukać, ja na 56 lvl Miałem Bronie na Duo/Tri a Armory na 16+,

Podlacz sobie jak najszybciej 3 nody kolo velii z ziemniakami i chicken meatami/eggsami oraz ewentualnie 2 nody pod heidel na wheaty. Z tych produktow rob masowo piwo, wbijesz przy okazji cooking a przy tworzeniu piwa beda leciec tzw produkty poboczne (zupki, ktore mozesz wymienic na rozne rzeczy w tym contribution pointsy) Im wiecej bedziesz gotowal tym wiecej zdobedziesz tych zupek=kontrybucji, przez co bedziesz mogl stworzyc coraz to wieksze imperium nodow a to sie rowna pasywnemu zarobkowi. Co do kontrybucji to jednak przynajmniej staralbym sie na Twoim miejscu robic daily questy na sausany gdyz nie dosc ,ze exp i Hajs zarobisz to zawsze kontrybucji cos wleci. Jesli to wbijesz sobie jako rutyne to z czasem naprawde bardzo duzo dostaniesz kontrybucji.

Dodatkowo codzienne mozesz zrobic scrolla na okreslonego bossa, na start polecalbym zbierac awekingowe czesci bhega. Jak uzbierasz 5 scrolli czyli przez 5 dni to laczysz te scrolle w jeden. Z takiego bhega masz szanse na bossowe rekawice. Z innymi scrollami na bossy jest tak samo, z czego muskan (bossowe buty) oraz dim tree(bossowy armor) mozesz raz w tygodniu dostac scrolla na niego i ich potrzeba 3 czesci na pelny scroll do odpalenia.

Co do gearu i bizuterii to dobrze robisz, skompletuj secik asuli on da duzo ap na start. Z helmow wypada ring i earring, z elricow belt, a z abandoned iron minesow wypada neck. Co do broni to bym jak najszybciej staral sie zrobic ta kzarke przynajmniej na duo tak samo off hand, aweking weapon oraz dobic tez do duo na armorach, helmach itd. Pamietaj, ze upgrade do duo jest najbezpieczniejszym enchantem gdyz robiac na duo nawet jak sfailujesz to nie spadnie Ci enchant. Wbij tak wlasnie wszystko na duo + asula i w nastepnej kolejnosci staraj sie jak najszybciej bron awekingowa na TRI robic. Mi dopiero za czwartym razem weszla, a koledze za 7 wiec musisz byc cierpliwy i miec zapas memorek - odnawiasz nimi durability.

Jesli np zostawiasz kompa na noc i lowisz sobie to trzymaj sobie te relici i lacz je do 5 scrolli (czyli 25 relicow) i znajdz party. Robiac w 5 osob po 5 relicow wypadnie Ci troche memory fragmentow i bedziesz mogl odnowic durability w kzarce i awekingu przez co dalej enchantowac.

zrobilem wszystkie glowne questy na pustyni majac sporo gorsze eq, wiec wiesz :) ale ja walkyria gram, moby generalnie na "stunie" caly czas, odstakuje i znowu wale combo. Nie wiem jak to jest z innymi postaciami. Generalnie te questy na kopanie, to udreka jakas byla i irytacja wieksza niz przy upowaniu gearu ;)

Co sadzicie o tych savage riftach? Mozna mase kasy zarobic i nie potrzeba totalnie setu do tego, ale z drugiej strony bardzo malo osob to spamuje z jakiegos powodu

Gdy wychodzily te savage rifty to na na YT Szubrawiec nagral filmik jak je dziennie masowo robil i tam jakies wyliczenia robil ile hajsu z tego wiec ogladnij sobie. Tylko tez wczesniej gdy to byla nowosc to nie bylo problemem znalezc ekipe.

Hej, chciałbym was spytać o parę rad z waszej strony dotyczących co mam robić dalej.

Aktualnie mam 56lvl warriorem 121 AP 126AAP oraz 192 DP (Posiadam kzarke +13 wypadła mi szczęśliwie). Posiadam jeszcze 80kk i w sumie to tyle. Mam problem z tym że nie wiem za co się zabrać i jak się za to zabrać, aktualnie jedyne co robię to chodzę do iron minesow i bije elitki i próbuje dropnąć ostatnią część asula. Chodzi mi dokładnie o to za co polecacie mi się zabrać żeby zarobić sobie na te eq ponieważ moim ogólnym celem jest udział w massiv pvp. Chciałbym np. podwyzszyc ilosc swoich punktów kontrybucji (posiadam 116) i z tego co patrzylem to na pustyni to sie najbardziej oplaca gdzie za misje dostaje sie nawet po 300 a nie chce mi sie robic tego gdzies w heidel na misjach pobocznych gdzie dostane marne 100, chyba ze jest to jednak oplacalne ale co ja tam wiem ;d i w tym problem ze na tej pustni nie dam se rady z tym eq a jak zdobyc lepsze eq? Chcialbym kupic gotowe odrazu bo nienawidze bawic sie w ulepszanie ale wszystko jest wykupione na ah a nawet jakbym chcial je kupic to tez nie mam kasy bo na jeden potrzebuje gdzie z 200kk zeby bylo to pri czy tam duo nie pamietam ;d. Wybaczcie za takie moje biadolenie ale nie wiem jak zadać to pytanie inaczej. Po prostu proszę powiedzcie mi za co się zabrać bo nie mam pojęcia xD