1. LoL gra w typu moba, podchodząca pod grę strategiczną w skrócie rts. Celem gry jest zniszczenie "bazy" przeciwnika, nexsus po drugiej strony mapy. Aby tego osiągnąć trzeba się przebić przez 3 aleje, oznaczone top,mind oraz bot. Na każdej ścieżce znajdują się 3 albo 4 wieżyczki, inhibitor którego zniszczenie prowadzi to pojawienia się silniejszych stworków, wieże trzeba po kolei niszczyć, aby udać się w głąb alei. Na końcu alei znajdują się jeszcze dwie wieżyczki, które chronią nexsus, trzeba je zniszczyć aby nexsus był wrażliwy na ataki. No i przed meczykiem wybiera się bohaterów tak zwanych przywoływaczy. Przed walką można ustalić, kto gdzie idzie. Aha jest jeszcze dźungla, w której są neutralne stwory, zabicie ich jest nie konieczne, ale daje to pewne premię złota i doświadczenie oraz bufki na moment.
2. Nie wiem za bardzo o poziomach wybrałem Hard.
3. Postać jaką chcesz grać, to zależy od ciebie ;_), mi się dobrze na razie gra viktorem, ale to też zależy od doboru drużyny.
4. Ja Gram na West, bo nie lubię jak polacy kłócą się na czacie lub wyzywają od nobów.
P.S : Samouczek trwa od 15 do 30 minut i już znasz wszystkie zasady gry
. Życzę miłego grania.
.