Parę pytań

Witam,może zacznę od tego że nigdy nie grałem w lol'a i dlatego mam do was parę pytań

1.Może ktoś wyjaśnić dokładnie na czym polega rozrgrywka (mniej więcej )

2.Widziałem że podczas instalacji wybiera się poziomy Easy , Normal , Hard , mógłby mi ktoś wyjaśnić o co chodzi (easy - dla początkujących tak ? ) czy da się te poziomy zmienić w przyszłości

3.Wiele tematów jest "Jaka postacią grać" to może od razu coś polecicie

4.Jaki serwer polecacie

5.Dzięki za poświęcony czas ;)

1. LoL gra w typu moba, podchodząca pod grę strategiczną w skrócie rts. Celem gry jest zniszczenie "bazy" przeciwnika, nexsus po drugiej strony mapy. Aby tego osiągnąć trzeba się przebić przez 3 aleje, oznaczone top,mind oraz bot. Na każdej ścieżce znajdują się 3 albo 4 wieżyczki, inhibitor którego zniszczenie prowadzi to pojawienia się silniejszych stworków, wieże trzeba po kolei niszczyć, aby udać się w głąb alei. Na końcu alei znajdują się jeszcze dwie wieżyczki, które chronią nexsus, trzeba je zniszczyć aby nexsus był wrażliwy na ataki. No i przed meczykiem wybiera się bohaterów tak zwanych przywoływaczy. Przed walką można ustalić, kto gdzie idzie. Aha jest jeszcze dźungla, w której są neutralne stwory, zabicie ich jest nie konieczne, ale daje to pewne premię złota i doświadczenie oraz bufki na moment.

2. Nie wiem za bardzo o poziomach wybrałem Hard.

3. Postać jaką chcesz grać, to zależy od ciebie ;_), mi się dobrze na razie gra viktorem, ale to też zależy od doboru drużyny.

4. Ja Gram na West, bo nie lubię jak polacy kłócą się na czacie lub wyzywają od nobów.

P.S : Samouczek trwa od 15 do 30 minut i już znasz wszystkie zasady gry ;). Życzę miłego grania. :).

1. LoL to MOBA (multiplayer online battle arena). W skrócie masz mapkę i walczysz z ludźmi. Nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć. Kontrolujesz daną postać, rozwijasz jej umiejętności, "składasz" eq. Chyba najłatwiej zrozumiesz o co chodzi, jeśli porównasz to sobie do sterowania bohaterem (z umiejetnosciami itp) z jakiś RTSów i walki z innymi takimi. Celem gry jest zniszczenie nexusa (bazy) wroga. Na standardowej mapie prowadzą do niej 3 ścieżki, a na każdej z nich ustawione są wieże. Między drogami jest tzw. jungle z neutralnymi potworami, buffami etc.

2. Wybiera się coś takiego o_O?

3. Eh, nie lubię takich pytań. Gra się postaciami, które lubisz, którymi ci się przyjemnie gra. Chociaż są postacie trudniejsze i łatwiejsze do wykorzystania ich potencjału.

4. Podobno EU West lepszy, bo mniej noobów. Nie wiem, nie grałem, ja razem z kumplami lamię na EU Nordic&East, bo w takie gry się najlepiej gra właśnie ze znajomymi.

Pewnie dosyć nieprecyzyjnie odpowiedziałem na pytania, ale starałem się. W razie czego pewnie ktoś bardziej doświadczony się wypowie.

2 - To twój stopień zaawansowania w grach Moba, Easy oznacza, że nigdy lub mało grałeś, Normal - Jesteś średnio zaawansowany, hard że grasz bardzo dobrze, i chyba jest jeszcze jeden oznaczający, że jesteś Prosem. Z tego co wiem, to podczas wyszukiwania gier będzie cię często łączyło z graczami, na takim samym poziomie.

3 - Garen. Sam nim grałem na początku, jest on tani i po tutorialu możemy go od razu zakupić. Spory demejdż, sporo HP, ogólnie fajnie się nim trzaska.

4 - Niby na EU dużo noobów, ja narazie nie zauważyłem nic takiego.

Ok,dzięki wielkie panowie za pomoc mniej więcej rozumiem już o co chodzi , więc zatem muszę pobrać klienta i przetestować gierkę.

Temat można zamknąć

Eu West wybieraj, zdecydowanie. EU NE ma za dużo rosjanów i polaków. A co do postaci, przetestuj każdą darmową, a może ci się spodoba któraś.

2. Wybiera się coś takiego o_O?

Tak jak tworzysz postać czy tam przywoływacza, to możesz określić stopień trudności, jak gra będzie dobierać przeciwników :).

Witam,może zacznę od tego że nigdy nie grałem w lol'a i dlatego mam do was parę pytań

1.Może ktoś wyjaśnić dokładnie na czym polega rozrgrywka (mniej więcej )

2.Widziałem że podczas instalacji wybiera się poziomy Easy , Normal , Hard , mógłby mi ktoś wyjaśnić o co chodzi (easy - dla początkujących tak ? ) czy da się te poziomy zmienić w przyszłości

3.Wiele tematów jest "Jaka postacią grać" to może od razu coś polecicie

4.Jaki serwer polecacie

5.Dzięki za poświęcony czas ;)