Path of Exile a PvP

Witam. Szukałem przez jakiś czas tematu w którym ludzie pisaliby na temat PvP w tej grze, ale nic konkretnego nie znalazłem. Więc zapytam bezpośrednio: czy PvP w PoE ma jakiś sens? Szczerze powiedziawszy to od jakiegoś czasu szukam h'n's z rozbudowanymi walkami między graczami, ale nie udało mi się nic ciekawego znaleźć. Obietnice składane przez Blizzard przed premierą Diablo 3 były bardzo obiecujące, tymczasem panowie z Zamieci zrezygnowali z aren i cisza w temacie. Wszystkie pomysły poleciały do kosza, a PR'owcy przy każdym pytaniu o PvP chowają głowę w piasek. Ale nie o tym miało być.

Po tym jak PoE trafiło na Steam pomyślałem, że może tam znadję to czego szukam, udało mi się tylko doczytać że areny są i tyle. Stąd seria pytań: czy PvP w tej grze jest przyjemne? Czy balans jest jako-tako zachowany (przy tak ogromnych możliwościach tworzenia postaci nie łudzę się że balans będzie w 100% zachowany)? Czy istnieją jakieś tryby gry (CTF?), czy po prostu luźne naparzanie się między sobą? Są za to jakieś nagrody, czy walczymy dla samej walki i nic z tego nie ma (jak duele w D3)? Warto w ogóle zabierać się za PoE jeśli end-game'owym celem jest PvP? Liczę że tutaj znajdę odpowiedzi na swoje pytania.

Pozdrawiam.

Nie, pvp w poe to porażka, areny są bodajże tylko do któregoś poziomu, a potem nie można wejść. Można porównać je trochę do tego które jest w D3. Dodam, że możliwe, że coś się zmieniło w tym kierunku, bo w poe nie gram od ok. 2 miechów. Produkcja sama w sobie jest dobra i bije D3 na głowę, więc mimo, że pvp słabe, to radze wypróbować. Gdybyś chciał zagrać, to chętnie zaktualizuje grę i pomogę ci na początku trochę.

PvP jest raczej dobre, jest wiele buildów pod pvp więc ludzi to grają. Co jakiś czas są organizowane nieoficjalne turnieje np. na reddicie i gracze między sobą grają, ale GGG coś pisało o tym że chcą wprowadzić takie turnieje w przyszłych updateach. A co do CTF to nikt nie gra. Duele też są.

A co z nagrodami? Są jakieś tokeny do kupowania przedmiotów? Jakieś rankingi? Jakiekolwiek nagrody za wygrane walki? Cokolwiek? Czy klepanie dla samego klepania?

klepanina ale gra i tak jest kozacka

PvP jest wprost wszech-tragiczne, nie graj w PoE z myślą o nim. Kiedyś był fajny mod, który dawał otwarty świat, global PvP i full loot, ale to dość dawno :D Szkoda że nie zostało.

Ok, dzięki. PvE mnie nie interesuje, skoro PvP leży to nawet nie będę marnował transferu na download. Pozdrawiam.

Od 5 marca będzie można zagrać w lidze "Open PVP / PK" Wpadasz na instancję (będą otwarte), niszczysz graczy i zbierasz od nich dropa :-)

Witam. Szukałem przez jakiś czas tematu w którym ludzie pisaliby na temat PvP w tej grze, ale nic konkretnego nie znalazłem. Więc zapytam bezpośrednio: czy PvP w PoE ma jakiś sens? Szczerze powiedziawszy to od jakiegoś czasu szukam h'n's z rozbudowanymi walkami między graczami, ale nie udało mi się nic ciekawego znaleźć. Obietnice składane przez Blizzard przed premierą Diablo 3 były bardzo obiecujące, tymczasem panowie z Zamieci zrezygnowali z aren i cisza w temacie. Wszystkie pomysły poleciały do kosza, a PR'owcy przy każdym pytaniu o PvP chowają głowę w piasek. Ale nie o tym miało być.

Po tym jak PoE trafiło na Steam pomyślałem, że może tam znadję to czego szukam, udało mi się tylko doczytać że areny są i tyle. Stąd seria pytań: czy PvP w tej grze jest przyjemne? Czy balans jest jako-tako zachowany (przy tak ogromnych możliwościach tworzenia postaci nie łudzę się że balans będzie w 100% zachowany)? Czy istnieją jakieś tryby gry (CTF?), czy po prostu luźne naparzanie się między sobą? Są za to jakieś nagrody, czy walczymy dla samej walki i nic z tego nie ma (jak duele w D3)? Warto w ogóle zabierać się za PoE jeśli end-game'owym celem jest PvP? Liczę że tutaj znajdę odpowiedzi na swoje pytania.

Pozdrawiam.