Siemka. Chcialbym sobie pograc albo w PoE lub diablo, ale slyszalem ze diablo jest do bani i teraz ciekawsze jest PoE. Czy to prawda? W ktora z tych gier bardziej sie oplaca grac? Prosze o odoowiedz doswiadczonych graczy tego typu gier. Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam.
Path of Exile czy Diablo III
Jedni mówią że lepsze jest Diablo a jedni że PoE, najlepiej sam się przekonaj bo każdy będzie tu chwalił swoją grę. Osobiście wolę PoE za świetny klimat.
Grałem w obie gry i muszę powiedzieć, że obie są dobre. PoE jest cięższe od Diablo, masz więcej możliwości rozbudowania postaci. Diablo 3 po wprowadzeniu Loot 2.0 i Paragon 2.0 zmieniło się na dużo lepsze, a jeszcze lepiej będzie z dodatkiem Reaper of Souls. Auction house wkrótce zostanie zamknięty. W obu grach trzeba poświęcić dość trochę czasu, aby dużo osiągnąć. W PoE bardzo fajne są ligi i oczywiście BRAK P2W. Osobiście wolę Diablo, bo nie trzeba tak dużo rozmyślać nad zbudowaniem swojej postaci i w ogóle wydaje mi się przyjemniejsze. Jutro nowe ligi w PoE, więc jest to idealny moment, żeby zacząć i zostać na dłużej (jeśli się spodoba), a jak nie to kupić Diablo 3 (pieniądze nie będą wyrzucone w błoto, ale musisz sobie doliczyć cenę RoS'a, bo bez niego będzie kiepsko).
@EDIT: Chciałem jeszcze dodać, że do premiery RoS'a jest 50% więcej exp w D3
Również grałem w obie gry i polecę Ci każdą. Ja jednak mam w głowie blokadę, która odpycha mnie od gier F2P no i mam sentyment do serii Diablo po jej poprzednikach, przy których spędziłem długie godziny.
dla mnie PoE 100x lepsze dzis startuje o 22 nowa liga wiec warto zaczac
D3 oczywiście oprawa AW + ro***erducha , gralem w PoE, ale nie przypadł mi do gustu z powodu decync na HC, pomylonym systemie dropu, gdzie cały ekran pełen syfu + ludki kradną ci drop i najważniejsze mag to ma być mag, niby taka różnorodnośc, a większość ludzi jedzie tym samym buildem.
Gdy bym nie miał kasy to pewnie bym wybrał poe, ale skoro mam to "nie będę zadowałał się czekoladą z biedronki"
Zagraj w PoE, jak ci sie nie spodoba to zagraj w D3 proste.
@up ja jakoś mam hajs a wole PoE, D3 dla mnie to czekolada z biedronki w cenie lindta
W sumie opłaca się teraz obie.
Diablo 3 zmieniło się na lepsze po RoS lecz PoE ma swoje ligi i duży system dobierania skilli itp.
Czyli najlepiej zabierz się za ocenę sam bo sam będziesz wiedział co dla ciebie lepsze.
na chwile obecna PoE bez dwoch zdan
RoS doda troche swiezosci, ale czy to wystarczy, aby pobic PoE? nie wiem
Według mnie wystarczy, ponieważ poe nie jest też takie świetne. Ja osobiście trochę pogram w poe bo zaraz wyjdzie Sacrifice of the Vaal ale od 25 tylko D3.
Siemka. Chcialbym sobie pograc albo w PoE lub diablo, ale slyszalem ze diablo jest do bani i teraz ciekawsze jest PoE. Czy to prawda? W ktora z tych gier bardziej sie oplaca grac? Prosze o odoowiedz doswiadczonych graczy tego typu gier. Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam.