Path of exile - problem z włączeniem

Witam, ostatnio chciałem wraz z kolegami pograć w path of exile ale mam pewien problem :/
Mianowicie gdy próbuje odpalić grę wyskakuje błąd:
Nie można uruchomić programu ponieważ na komputerze nie znaleziono MSVCP100.dll. Spróbuj ponownie zainstalować program, aby naprawić ten błąd.
Na innych forach czytałem żeby microsoft visual c++ 2010 przeinstalować lecz tam też mam błąd gdyż nie znaleziono równiez jakiegoś dll.
Macie może jakieś pomysły jak ten błąd naprawić? Jak nic nie da rady to musze formatować :D

Ostatnio jest dużo problemów z wersją gry ze strony wydawcy, dlatego warto poświęcić trochę czasu i pobrać wersje steamową. Dużo mniej denerwowania się.

Własnie mam pobraną ze steama :/

Zainstaluj Microsoft Visual C++. Jeśli masz system 64-bitowy, zainstaluj pakiety dla obu wersji, 32 i 64.

Program C:\windows\system32\clusapi.dll nie jest przeznaczony do uruchamiania w systemie windows albo zawiera błąd. Zainstaluj program uzywając oryginalnego nosnika instalacyjnego albo skontaktuj się z administratorem systemu lub z dostawcą oprogramowania w celu uzyskania pomocy.

Taki błąd wyskakuje gdy chce wersje na 32bit zainstalować, z wersją na 64 nie ma problemu :/

Dziwne.. Ja miałem ten sam problem, nawet po zainstalowaniu 64-bit, ale po zainstalowaniu 32-bitowej wersji już działało.

Witam, ostatnio chciałem wraz z kolegami pograć w path of exile ale mam pewien problem :/
Mianowicie gdy próbuje odpalić grę wyskakuje błąd:
Nie można uruchomić programu ponieważ na komputerze nie znaleziono MSVCP100.dll. Spróbuj ponownie zainstalować program, aby naprawić ten błąd.
Na innych forach czytałem żeby microsoft visual c++ 2010 przeinstalować lecz tam też mam błąd gdyż nie znaleziono równiez jakiegoś dll.
Macie może jakieś pomysły jak ten błąd naprawić? Jak nic nie da rady to musze formatować :D