http://www.youtube.com/watch?v=0L6HkL2A51M
Witam, zapraszam do poradnika swojego autorstwa.Mam nadzieje, że się komuś przyda.
Witam, zapraszam do poradnika swojego autorstwa.Mam nadzieje, że się komuś przyda.
Taki sobie troszkę krótki.
mówi się Paf igzajn?XD
Poradnik w sumie spoko, zawarte wszystko co ważne jednak nie opłaca się lewelować gemów na drugich broniach których nie mamy w planach użyć, ludzie wolą skupować gemy w przedziale od 1-5lvl, im większy lvl gema wcale go na wartości nie podnosi, chyba że mówimy tutaj o 18+
Tym bardziej jeżeli chcemy założyć nową postać to na cholere nam gem z 16lvl który wyleweluje osoba na drugiej broni, po Twoim poradniku a jak okażę się, na nowej postaci będzie potrzebował wbić 60lvl+ ponieważ jego gem tego wymaga.
Mówi się raczej coś w stylu "Paf of exajl"chociaż to pewnie też zależy od akcentu. A jeśli chodzi o lvl gemów i sprzedawanie lub używanie ich to różnie to bywa wydaje mi się że problem leży po stronie braku domu aukcyjnego.
dom aukcyjny w tej grze byłby największym failem ze strony producentów.
Dom aukcyjny to jedno z najlepszych rozwiązań w mmo ewentualnie jakiś market powinien być gdzie ludzie mogą wystawiać sklepy.Uważam że handel w tej grze jest dziwny i niewygodny wartośći przedmiotów ciężko określić a nie wspominając o dogadaniu się.
#
chociaż tu można troche dywagować na temat botów farmerów którzy by zaraz zniszczyli ten wspaniały system. Jednak tym racej powinni zajmować sie administratorzy gry żebyśmy mogli sobie pograć w spokoju
Właśnie w tym tkwi klimat, jest cieżko coś dostać, gra nie jest łatwa i taki system wymaga od gracza trochę zaangażowania i komunikacji z innymi graczami, market zepsułby to wszystko, gracze którzy wolą iść na łatwiznę właśnie pragną systemu sklepu czy jak to tam napisałeś. W DII nie było czegoś takiego i jakoś nikt nie płakał.
A jeżeli nie potrafisz sie dogadać z innymi graczami albo nie znasz cen, wartości gemów, orbów i przedmiotów, to tylko Twój problem bo ja nie mam takiego problemu.
Tak jak napisał guru:
"Ja się nie dziwię takim graczom. Sam wolałbym, żeby Path of Exile miało swoją walutę pieniężną, gdzie wszystko byłoby jasne i przejrzyste. Bo bawienie się w trade za chaos orby, fusingi, czy GCP to czysta loteria. W jeden dzień jeden składnik jest wart więcej, w inny mniej, a kupowanie/sprzedawanie za złoto byłoby prostsze i na pewno rozwiązałoby pewne problemy ekonomiczne, tym bardziej, że brak jeszcze stałego ratio, który przeliczałby wartość danego przedmiotu. To pierwszy minus."
Ja się z tym zgadzam i mam do tego pełne prawo a jak Ci się nie podoba to twoja sprawa. Uważam również że nie ma sensu dalej prowadzić dyskusji na ten temat nawet nie wiem czy przytaczanie diablo2 która jest RPG(moze niektórzy to uważają za mmo ale to przesadzone)jest na miejscu. Do pewnych rzeczy w mmo się przyzwyczaiłem.Uwielbiam kiedy gra oferuje coś nowego ale jak brakuje pewnych standardów które stanowią pewne wygody to mi się nie podoba.
jesteś jednym z niewielu który zgadza się na tym serwisie z guru. To że nie ma złota a gra wymaga trochę wysiłku i zaangażowania nawet w trade, to nie znaczy że brakuje tu jakiegoś standardu, Auction House to żaden standard a po prostu ułatwienie.
Tu nie chodzi o takie błachostki typu że ja się z nim zgadzam poprostu w tym wypadku uważam że ma racje.Jeśli sądzisz ze wszystko to co on pisze jest złe i potrafisz temu mądrze i logicznie zaprzeczyć to dobrze jednak jeśli piszesz tak ponieważ ludzie sobie w ten sposób z niego żartują/trolują go a ty bierzesz to na poważnie nie mając własnego zdania to już jest żałosne.Nie mam zdania na temat guru poprostu czytam często newsy na stronie głównej.
A ja sie zgodze z Baruchem co do tego ze dobrze ze nie ma AH. Ten system jest calkiem fajny mozna powiedziec, jak za dawnych czasow towar za towar. Chociaz powiem ze nie uwazam zeby AH byl najwiekszym failem. Jesli dali by zloto i AH mysle ze gra wciaz byla by swietna. W skrocie obdywa wyjscia sa dobre tyle ze handel towar za towar jest czyms nowszym i ciekawszym na dodatek dodaje to grze trudnosci przez co i wiekszej zabawy( taka odskocznia od tradycyjnego zlota).
Dla mnie powinno tu być miasto w którym można by było zrobić Sklem i żeby był Gold
IMO chciałbym, by w każdym MMO crafting i handel wyglądał dokładnie jak tutaj.
ktoś napisał wcześniej że w tej grze trzeba myśleć no i będzie hejt xd
Jeżeli chodzi o system płatności w tej grze jest oryginalny i bardzo dobry, towar za towar, trochę bardziej wymagające i ma większy szereg możliwości.
Akurat AH jest bardzo dobrą rzeczą ale w grach mmo. Znaczy się, w typowych mmo. Czyli taki GW, WoW. W hack'n'slackach to najgorsza rzeczy jaką można stworzyć. Między innymi dlatego, że nie ma tu czegoś takiego jak idealny ekwipunek. W GW np. każdy egzotyczny itemek lekki, który ma w nazwie berserk jest perfekcyjny. Lepszego nie dostaniesz. Przynajmniej właśnie z takimi statami, jakie oferuje berserk. A w takim np. d2 czy w PoE nawet legendarny item nie jest równy innemu legendarnemu itemowi. Jeśli ktoś grał w d2 to wie, że np,. takie czako to miał prawie każdy, ale mało kto miał perfekcyjne. I teraz na przykładzie: w d3 wprowadzono AH i co się stało? Wszystkie itemy poza najlepszymi lecą na łeb na szyję i wchodzę pierwszy raz na inferno i mogę się tak uzbroić, że będę je czyścił bez żadnego problemu. To nie jest fajne. Ja na swoim summonerze kupiłem hełm, który ma zupełnie mi nie potrzebny unik za 5 chaosu. Jednak ma +2 do lvli minionów. Gdyby był tutaj AH to za 5 chaosu kupiłbym dużo lepszy item, a ten byłby nic nie warty, ewentualnie od biedy ktoś by dał 1 alchemii. Również zarabianie na handlu. Ostanio kupiłem 7 orbów chaosu za 7 orbów regret. Nie patrzę dużo na handel, ale tutaj akurat udało mi się złapać okazję. Do kogo należą okazje w D3, w którym jest AH? Do botów. I jeszcze jeden powód, typowa gra mmo wymusza spotykanie się z ludźmi, czy po to by ukończyć dungeon czy po to aby wspólnie pójść na walki nacji. Tutaj tego nie ma. I wprowadzenia AH wiąże się z zamianą gry w singlerplayer, tak jak to się stało w D3. Więc, jak dla mnie, AH w hack'slacku to nie wygoda, tylko ułatwienie, które prędzej czy później rozwali gospodarkę gry, lub nawet całą grę.
dlaczego większość swoich filmików nagrywasz na niższym poziomie trudności niż obecnie jesteś ; o ?
Czemu niemogę go obejrzeć?
Z jednej strony handel w tej grze jest za***isty, jednak mogłaby być opcja wystawienia sklepiku, ale jedynie żeby pokazać przedmioty i później dogadać się na PM, nie automatyzować cały system. Niby jest taka opcja na forum, ale jest taki ogrom itemów, że ciężko się przez to przebić. Dlatego każdy używa stron typu http://poexplorer.com/
Dlatego też nie zgadzam się z tym:
Właśnie w tym tkwi klimat, jest cieżko coś dostać.
ponieważ dostać coś to jest kwesia 5 minut, ale żeby sprzedać item nie zaniżając cen to jest praktycznie niemożliwe. Zawsze jak dropnę niezły item, to żeby pozbyć się go szybciej niż w kilka dni, ale nie przesadnie tanio trzeba sprzedać go za jakieś 70% ceny forumowej.