Payday 2 czy warto?

Witam

Ostatnio widziałem, że jest promocja na steam Payday 2 i zastanawiam się czy warto wydać te 20 zł. Na allegro widziałem za 20 zł payday 2 + 9 DLC ale co to za dlc to nie mam pojęcia. Czy jacyś weterani tej gry mogliby pomóc czy warto te 2 dyszki zainwestować. Ogólnie miałbym kolegę z którym bym w to grał + ewentualnie jego kuzyn także do CO-OPa bym miał 1-2 osoby zawsze. Nie wiem jak wygląda sytuacja z samą grą czy tam jakieś mikrotransakcje które utrudniają grę występują czy też nie ? Czekam na odpowiedzi.

Sprawdź czy przypadkiem nie jest póki co za darmo. Jest szansa że free event jeszcze się nie skończył.

Gra jest spoko jeżeli masz znajomych. Na solo czy z losowymi ludźmi strasznie bylejaka. Niektóre dlc są dość ważne: mają dodatkowe misje a w samej podstawce nie ma ich zbyt dużo.

To są 9 dlc w tym zestawie za 20 zł ---> styknie ?

The Infamy Update
# Old Hoxton Character Pack
# John Wick Character Pack
# The Charlie Santa Heist
# The Election Day Heist
# The Shadow Raid Heist
# The Death Wish Update
# The Hoxton Breakout Heist
# The Diamond Store Heist

Będziesz miał co robić. 20zł to nie drogo za na tak solidną gierkę.

No to spoko, ogólnie próbuje włączyć payday 2 i wyrzuca mnie do pulpitu podczas wyszukiwania rozgrywki...tzn chwilę się ładuje i nagle wyrzuca ;/

Zweryfikuj game cache przez steama, czasami bywały z tym problemy. Jeżeli to nie pomoże to niestety nie będę wiedział jak ci pomóc.

Tak gram i gram i trochę nie podoba mi się fakt, że będąc we 4 jesteśmy atakowani przez niekończące się zastępy policjantów ;/

Tak gram i gram i trochę nie podoba mi się fakt, że będąc we 4 jesteśmy atakowani przez niekończące się zastępy policjantów ;/

Wlasnie kupilem za 4 ojrasy na steamie i ten fakt tez mi sie nie podoba. Taki jest zamysl gry?

Grałem już z 10 gier i ani razu nie wygrałem :D Zawsze do skarbca poprzez wiertarki sie dostajemy a można dać C4 jednak nawet nie wiem skąd je wziąć ;/

W grze siły bezpieczeństwa będą się respić praktycznie non-stop, z krótkimi przerwami jeżeli wytrzymacie dość długo. Można powiedzieć, że gra to trochę "horde mode". Jeżeli widzicie rzeczy jak ikony desek, to szukajcie ich na mapie aby się łatwiej zabezpieczyć. Przed startem misji możecie też obejrzeć mapę na planie i zakupić dodatkowe narzędzia zależnie od misji. Jeżeli nie lubicie strzelaniny, to prawie każdą misję można przejść po cichu nie wznosząc alarmu. Jest to jednak dość trudne.

Misje z skarbcem, czyli głównie banki, otwiera się raczej wiertłem. C4 należy bodajże założyć jako ekstra item w tej samej zakładce w której jest amunicja i apteczki. Nie jestem pewny czy należy dla niego rozdać punkty w skill tree ale chyba niekoniecznie.

na c4 trzeba skill pointy tak. co do payday2 to polecam i to bardzo jeśli lubisz chory rozpidziel. jeśli chcesz to mogę pograć z tobą. gra am wiele poziomów trudności od normal po one down ;) dla początkujacych polecam normal albo hard. potem te tryby są tak łatwe że all macie na strzał.

na steam: polios3

co do tych dlc. to z tego co wiem to są chyba darmowe ;) (akurat te)

gra jest mocno okorjona i większość itemów jest z dlc. ale grając czasem wypada sejf. za sejf możesz dostać koło 40centów. ale jeśli odtworzysz go to masz szanse na skinn za 7 albo 11 euro nawet iz tego już dużo dlc kupisz. (kupuj tylko w -75% promocji)

Co do skrzynek to wypadają losowo co ileś tam wygranych gier? Aby je otworzyć to trzeba np tak jak w cs go kupić klucze za realną kase czy jak? Postać rozumiem się jako tako rozwija, czyli że co np. W tym drzewku jest, że "później ta gra jest taka łatwa" dodatkowy dmg itp ? Co do dlc to sądze, że na razie ta zwykła wersja mi styknie, bo jak mam kupować goty za 50 złotych i potem to zostawić to tylko zmarnowałbym kase a tak 20 dyszki aż tak nie bolą zwłaszcza, że zbieram małą ekipę do paydaya

niektóre wymagają wiertła.. ale ono też wypada. rzadziej niż sejfy ale wypadają. tak to większość nie wymaga. postać się rozwija ale bardziej chodzi o modyfikacje broni co np dmg dodają albo stabilności bądź celności. albo jakieś efekty specjalne jak np w drzewku medycznym na środku są skille do przejmowania kontoli nad policjantami (przejmujemy 2 typów i jadymy) niektóre dają np szanse na odrzucenie typa z tarczą jak do niego strzelasz. albo przykładowo jest skill idealny do robienia misji po cichu czyli jeśli stoisz w bez ruchu kilka sec to z jakimś tam promieniu od ciebie zaznaczają ci się all wrogowie. na wyższych lvl odblokowują się lepsze bronie itd. itd. oraz nie biegasz w garniaku a w normalnym armorze.

To są 9 dlc w tym zestawie za 20 zł ---> styknie ?

The Infamy Update
# Old Hoxton Character Pack
# John Wick Character Pack 

# The Charlie Santa Heist
# The Election Day Heist
# The Shadow Raid Heist

# The Death Wish Update
# The Hoxton Breakout Heist
# The Diamond Store Heist 

To są darmowe DLC. Jak chcesz grać swobodnie i nie wkurzać się, że tego dodatku do broni użyć nie możesz, tamtego nie możesz, tej postaci nie masz, tej broni nie masz to wybulisz sporo hajsu na reszte DLC.

niektóre wymagają wiertła.. ale ono też wypada. rzadziej niż sejfy ale wypadają. tak to większość nie wymaga.  postać się rozwija ale bardziej chodzi o modyfikacje broni co np dmg dodają albo stabilności bądź celności. albo jakieś efekty specjalne jak np w drzewku medycznym na środku są skille do przejmowania kontoli nad policjantami (przejmujemy 2 typów i jadymy) niektóre dają np szanse na odrzucenie typa z tarczą jak do niego strzelasz. albo przykładowo jest skill idealny do robienia misji po cichu czyli jeśli stoisz w bez ruchu kilka sec to z jakimś tam promieniu od ciebie zaznaczają ci się all wrogowie. na wyższych lvl odblokowują się lepsze bronie itd. itd. oraz nie biegasz w garniaku a w normalnym armorze.

Sejfy wypadają po wygranej grze co jakiś czas. tam jak masz wybór karty na koniec to masz szanse że wybraną będzie sejf

Inaczej można grać z tymi darmowymi dlc czy jeżeli nie mam zamiaru kupować wszystkich bądź niektórych to sobie darować?

Możesz dołączyć do dowolnej gry, nawet misji dlc której nie posiadasz. Nie możesz jednak być hostem.

Polecam dołączyć do oficjalnej grupy Paydaya2 na steamie. W nagrodę dostaniesz trochę broni, masek, dodatków i innych wodotrysków.

Za samo dołączenie ot tak ? Jak mam to zrobić ?

Witam

Ostatnio widziałem, że jest promocja na steam Payday 2 i zastanawiam się czy warto wydać te 20 zł. Na allegro widziałem za 20 zł payday 2 + 9 DLC ale co to za dlc to nie mam pojęcia. Czy jacyś weterani tej gry mogliby pomóc czy warto te 2 dyszki zainwestować. Ogólnie miałbym kolegę z którym bym w to grał + ewentualnie jego kuzyn także do CO-OPa bym miał 1-2 osoby zawsze. Nie wiem jak wygląda sytuacja z samą grą czy tam jakieś mikrotransakcje które utrudniają grę występują czy też nie ? Czekam na odpowiedzi.