Paypal ograniczenie

Witam.

Z gory mowie ze nie wiem czy jest to dobry dzial ale mam taki problem.

Przekroczylem dochody na paypalu o 2500 euro i musze udowodnic swoja tozsamosc.

Problem jest taki ze potrzebuja zdjecie dowodu osobistego , a jestem niepelnoletni i teraz nie wiem czy zablokuja mi konto i moje pieniadze przepadna czy co?

Paszport : ) Nie koniecznie dowod, moze byc tez prawo jazdy, a ze jestes nieletni, moze byc paszport + skan z konta bankowego potwierdzajace zamieszkanie.

Mnie to cholernie zastanawia jak osoba niepełnoletnia mogłaby taki limit przekroczyć. Trzeba było podać dane rodziców.

Pierwsza sprawa:

Zakładanie konta PayPalUsługa PayPal umożliwia użytkownikom indywidualnym i firmom otwieranie kont obsługiwanych przez firmę PayPal (zwanych „kontami”).Aby mieć prawo do konta, Użytkownik musi:być osobą w wieku powyżej 18 lat lub firmą zdolną do zawarcia wiążącej prawnie umowy orazz powodzeniem przeprowadzić procedurę rejestracjiW ramach procedury rejestracji Użytkownik musi:zarejestrować adres e-mail, który może także pełnić funkcję „nazwy użytkownika”; orazwyrazić zgodę na przyjęte przez firmę PayPal zasady zachowania poufności oraz warunki umowy z użytkownikiem, w tym inne zasady określone w tych dokumentach („Umowa z użytkownikiem”).Każdy Użytkownik musi utworzyć hasło, które w połączeniu z nazwą użytkownika (adresem e-mail) umożliwi mu dostęp do konta oraz korzystanie z Usługi.W ramach procedury rejestracji Użytkownik może również podać dane dotyczące źródła lub źródeł, za pomocą których ma być finansowane konto PayPal (np. dane rachunku bankowego, karty debetowej lub kredytowej Użytkownika, czyli „Źródła finansowania”).

Druga sprawa. Tak jak powiedział eX, możesz próbować paszportem lub wyrobić sobie dowód tymczasowy. Może przejdzie, choć ludzie siedzący w finansach pewnie potrafią odjąć twoją datę urodzenia od 2015. Problem z PayPalem jest taki, że lubią pieniążki. Szczególnie cudze.

No wlasnie wyslalem im dowod tymczasowy ale zaslonilem date (:D) i odpisali ze mam jeszcze raz wyslac caly + wyciag z banku albo cos innego co potwierdza adres zamieszkania.

Dzisiaj pojde po wyciag i wysle im jeszcze raz,zobaczymy co z tego bedzie ^^

@up

Skoro bede mogl wyplacic srodki to chyba nic sie nie stanie,bo zawsze moge zrobic nowe konto :v Z gory dzieki za odpowiedz wszystkim :)

Witam.

Z gory mowie ze nie wiem czy jest to dobry dzial ale mam taki problem.

Przekroczylem dochody na paypalu o 2500 euro i musze udowodnic swoja tozsamosc.

Problem jest taki ze potrzebuja zdjecie dowodu osobistego , a jestem niepelnoletni i teraz nie wiem czy zablokuja mi konto i moje pieniadze przepadna czy co?