Paypal-pytanie

Witam!

Przelałem sobie pieniądze na paypal rachunkiem bankowym i gdy chciałem coś kupić (próbowałem kupić RP do lol'a i dodać trochę kasy steam wallet) wyskoczyło, że muszę mieć dodaną kartę kredytową lub debetową do konta paypal i tu moje pytanie czy mogę jakoś ominąć ten etap i po prostu zapłacić tym co mam na paypal'u bez tego powiązywania z kartą?

Pytałem kumpla i powiedział, że nic nie musiał dodawać po prostu zapłacił..

Liczę na waszą pomoc. Pozdro

(jeśli piszę w złym dziale proszę o przeniesienie)

a masz już tą kasę na paypal? ja miałem tak gdy chciałem kupić bundla a kasy mi brakowało i wtedy wyskakiwało o powiązanie z kontem. Kasa po prostu jeszcze wtedy niebyła na koncie. Sprawdź czy u Ciebie już jest. W moim przypadku następnego dnia kasa była i przy kupnie nie było już zapytania o powiązanie

tak jeśli chcesz miec kase natychmiast po wysłaniu powiązujesz konto, jęli wysyłasz normalnie (oczekiwanie 2-3 dni na przelanie środków) nie musisz powiązywać, płaci się normalnie tak jak napisał kolega wyżej musisz mieć już środki na koncie

należ pamiętać jaką walutę przelałeś jeśli złotówki, a płacisz w dolarach/euro to trzeba brać pod uwagę kurs, jak kasy braknie to wyskakuje info

a masz już tą kasę na paypal? ja miałem tak gdy chciałem kupić bundla a kasy mi brakowało i wtedy wyskakiwało o powiązanie z kontem. Kasa po prostu jeszcze wtedy niebyła na koncie. Sprawdź czy u Ciebie już jest. W moim przypadku następnego dnia kasa była i przy kupnie nie było już zapytania o powiązanie

Tak jest już od wczoraj.

Aby sfinalizować tę płatność, dodaj do konta PayPal kartę debetową lub kredytową. Karta zostanie obciążona tylko wtedy, kiedy kwota transakcji przekroczy saldo Twojego konta

Takie coś mi wyskakuje. Przeliczyłem na euro i wszystko się zgadza...

Ludzie mający ten problem mówili, że musieli po prostu mieć na PP troszkę więcej kasy niż jest wymagane.

Ludzie mający ten problem mówili, że musieli po prostu mieć na PP troszkę więcej kasy niż jest wymagane.

Ok przeleje jeszcze parę złotych i dam znać czy pomogło.( tak więc proszę o nie zamykanie tematu)

Dzięki za pomoc :)

Jeśli to powiadomienie wyskakuje Ci podczas próby dodania kasy do steam wallet, to jest to tylko wina steama. Nie Twoja, nie paypala. Ze 2 tygodnie temu miałam dokładnie taki sam problem - na koncie paypal miałam ze 3 razy większą kwotę (więc nie była to na bank kwestia brakujących paru groszy), niż potrzebowałam a mimo to nie chciało mi pieniędzy pobrać z salda, tylko usiłowało wyciągnąć ode mnie kartę, której nie mam. Kilkanaście razy próbowałam to obejść - bez skutku. Najśmieszniejsze jest to, że tego samego dnia, później płaciłam w innym sklepie i wszystko działało jak powinno. Poszperałam trochę na różnych forach i znalazłam informację, że steam co jakiś czas nie informując nikogo "wymusza" płacenie kartą na paypalu. Rzekomo ma to związek z wyprzedażami... Ale jest to upierdliwe niemiłosiernie. Po kilku dniach (oczywiście, kiedy nie było mi to już do niczego potrzebne, bo zapłaciłam przez psc...) wszystko działało już normalnie i nie trzeba było podawać karty płacąc na steamie przez paypala.

Jeśli to powiadomienie wyskakuje Ci podczas próby dodania kasy do steam wallet, to jest to tylko wina steama. Nie Twoja, nie paypala. Ze 2 tygodnie temu miałam dokładnie taki sam problem - na koncie paypal miałam ze 3 razy większą kwotę (więc nie była to na bank kwestia brakujących paru groszy), niż potrzebowałam a mimo to nie chciało mi pieniędzy pobrać z salda, tylko usiłowało wyciągnąć ode mnie kartę, której nie mam. Kilkanaście razy próbowałam to obejść - bez skutku. Najśmieszniejsze jest to, że tego samego dnia, później płaciłam w innym sklepie i wszystko działało jak powinno. Poszperałam trochę na różnych forach i znalazłam informację, że steam co jakiś czas nie informując nikogo "wymusza" płacenie kartą na paypalu. Rzekomo ma to związek z wyprzedażami... Ale jest to upierdliwe niemiłosiernie. Po kilku dniach (oczywiście, kiedy nie było mi to już do niczego potrzebne, bo zapłaciłam przez psc...) wszystko działało już normalnie i nie trzeba było podawać karty płacąc na steamie przez paypala.

Całkiem możliwe, że steam w kulki leci, ale ja sprawdzałem też jak chciałem kupić RP do lol'a i było tak samo. Mimo wszystko wydaje mi się, że jak dodam te parę zł to to załatwi sprawę, bo pewnie pobierają jakąś prozwizję o której zupełnie zapomniałem :P

Wystarczyło przelać parę zł więcej, temat do zamknięcia dzięki za pomoc :)

jeśli mi pojawia się, że konto musi być zweryfikowane to rozwiązanie takie jak u kolegi wyżej??

nie wiem co masz na myśli zweryfikowane, bo żadnej weryfikacji nie kojarzę, ale najprawdopodobniej musisz albo potwierdzić email albo zrobić tak jak ja - przelać trochę więcej niż jest wymagane

Witam!

Przelałem sobie pieniądze na paypal rachunkiem bankowym i gdy chciałem coś kupić (próbowałem kupić RP do lol'a i dodać trochę kasy steam wallet) wyskoczyło, że muszę mieć dodaną kartę kredytową lub debetową do konta paypal i tu moje pytanie czy mogę jakoś ominąć ten etap i po prostu zapłacić tym co mam na paypal'u bez tego powiązywania z kartą?

Pytałem kumpla i powiedział, że nic nie musiał dodawać po prostu zapłacił..

Liczę na waszą pomoc. Pozdro

(jeśli piszę w złym dziale proszę o przeniesienie)