Siemka chcę założyć konto na pay pal i mam pytanie czy korzystanie z nie go jest darmowe ? i czy gdy ktoś np. prześle mi 5$ to prowizje pobierze z tych 5$ ? i np. miałbym te 5$ to będę miał 4.80 ? Czy muszę zapłacić w realu . Trochę pogmłatwane ale myślę , że się domyślicie o co chodzi
.
PayPal Pytanie
Prowadzenie konta jest darmowe, nie pobiera żadnych dodatkowych opłat. Chyba ze jakis sklep internetowy nalicza sobie dodatkowe opłaty za płacenie z paypala. Jedynie przewalutowanie jest po kursie typowo bankowym, czyli jest sie tam troche stratnym, ale tego sie uniknąć nie da
Spoko ale mi chodzi o to , że , np jak ktoś mi wyśle 5$ to czy prowizje pobierze mi z paypala ? z tych 5$ sobie wezmą ? czy muszę z innego konta płacić ?
Spoko ale mi chodzi o to , że , np jak ktoś mi wyśle 5$ to czy prowizje pobierze mi z paypala ? z tych 5$ sobie wezmą ? czy muszę z innego konta płacić ?
nic Ci nie wezma:)
Guru napisał Ale jak mi nie wezmą to skąd wezmą prowizje za to , że mi ktoś przesłał 5$ ?
Czytaj ze zrozumieniem. Nvminer napisał Ci, że jeśli będziesz coś kupował za pomocą tego Paypala, to niektóre sklepy mogą pobrać Ci nie 5$, tylko 5,2$ (dla przykładu)
Pozdrawiam.
Nie wezmą, bo nie na tym zarabiają. Z tego co wiem cos tam mogą zabrać przy wypłacaniu z paypala na nasze konto bankowe przy wyższych kwotach ale ja sie z tym nigdy nie spotkałem. Jedynie jak powiedziałem przewalutowanie jest po kursie bankowym, wiec cos tam sie przy tym traci, ale tak to nie ma żadnych ukrytych opłat.
Czytaj ze zrozumieniem. Nvminer napisał Ci, że jeśli będziesz coś kupował za pomocą tego Paypala, to niektóre sklepy mogą pobrać Ci nie 5$, tylko 5,2$ (dla przykładu) Pozdrawiam. nic Ci nie wezma:)
Aha czyli jak ktoś mi prześle ,np. 5 $ to mi nic nie weźmie prowizji ?
Tak jak Ci wcześnie pisali. Nie, nie zostanie pobrana prowizja
.
Tak jak Ci wcześnie pisali. Nie, nie zostanie pobrana prowizja .
A to wielkie dzięki.
Jeżeli przesle Ci 5 dolarow to otrzymasz 5 dolarow. Jeżeli 25zł to 25zł. Jedyny przypadek w którym jesteś stratny to kiedy przewalutujesz przez paypala te 25zł na dolary, bo zamieni po kursie słabszym od dziennego
A jeżeli chodzi o opłate przy płaceniu to np g2a pobiera tam dodatkowe chyba 2/3 procent ceny za płatność z paypala a nie ichniego portfela. Chyba. Zazwyczaj cos koło 2zł wiecej sie płaci nie wiem czy procentowo to leci czy jak.
Ja płaciłem na g2a przelewem i doliczyło mi też 2/3 złote do ceny. Płaciłem przelewem z IPKO, a nie z Paypala. Więc myślę, że to nie ma różnicy jaki przelew. Nie nalicza chyba przy PSC.
To zależy od tego co zaznacza dana osoba przy przesyłaniu pieniędzy. Jeżeli wybierze "Zapłać za towary i usługi" to TY będziesz musiał zapłacić paypalowi jakąś konkretną kwotę (nie mam pojęcia ile %). Jeżeli natomiast wybierze opcje "Wyślij pieniądze rodzinie i znajomym" to nikt nic nie płaci. Przy czym przy tej 2 opcji nie ma możliwości, żeby otrzymać zwrot pieniędzy.
Siemka chcę założyć konto na pay pal i mam pytanie czy korzystanie z nie go jest darmowe ? i czy gdy ktoś np. prześle mi 5$ to prowizje pobierze z tych 5$ ? i np. miałbym te 5$ to będę miał 4.80 ? Czy muszę zapłacić w realu . Trochę pogmłatwane ale myślę , że się domyślicie o co chodzi
.