Wardy mamy, lecz nie ma na całej mapie prawie, a w 40 min nawet w 30 to może tylko Support kłaść, a gdy ma full uzbrojenie i 2 sloty na wardy to też biednie. 2. Weź takiemu napisz żeby zrozumiał. 3.Moja gra wygląda wspaniale, Jak każdego gracza na moim poziomie, tylko od czasu do czasu ktoś źle pomyśli czy nawet nie pomyśli i tyle z gry. Tylko szkoda że zawsze ktoś z mojej drużynie źle pomyśli, lecz i tak szybko nadrapiam stracone MMR
1. Bzdura. Każdy gracz może wardować. W 30 minucie jeszcze nie masz tyle itemów, żeby brakowało slotu na kilka wardów. No, chyba że zaśmiecasz sobie eq niedokończonymi itemami - wtedy faktycznie kasy brak.
2. Wystarczy poprosić, spingować, albo... po prostu iść za nim. Gank 5 na 1 który kończy się niespodziewanym teamfightem może zaskoczyć wroga.
3. "Moja gra wygląda wspaniale"...?

Oczywiście w tym momencie pewnie usłyszymy "to nie moje główne konto, xaxaxaxaxaxa", ale po zobaczeniu czegoś takiego nóż mi się w kieszeni otwiera. Znam ludzi grających w wyższych platynach, którzy NIGDY nie powiedzieliby że grają "wspaniale".
@topic: ostatnio do kodu gry na PBE trafiła jakaś informacja o trybie 2v2, ale ogólnie tego typu informacji nie śledzę (w przeciwieństwie do zmian w champach/itemach/masterkach/spellach/jungle/innych rzeczach na SR), więc nie wiem.
EDIT:
@Froipi: Pierwsza sprawa - jeśli jesteś aż tak feednięty że w 30 minucie masz full build, to mecz powinien być wygrany nawet bez wardów, bo grasz przeciwko warzywom i powinieneś mieć siłę wygrywać nawet 4v5 walki. A co do "każdej monety która się liczy"... dead eliminuje cię z gry na - powiedzmy - 40 sekund. W te 40 sekund (jako carry) zdążyłbyś albo uczestniczyć w walce i zdobyć minimum asystę, albo pofarmić, co także da ci kasę. W dodatku dead nie tylko eliminuje przyrost kasy, ale daje wrogowi większe pole manewru, zwłaszcza jeśli padnie adc/apc (bo to duża część obrażeń). To może przełożyć się na stracony turret albo drake, w drastycznych przypadkach na wipe twojego teamu albo barona. To oczywiście może być nieco naciągane, ale niewiele, bardzo niewiele. A jeden ward kosztuje ADC całe 75 golda. Masz rację, zbrodnia, pozbawiać adc kasy z trzech minionów! Olaboga!
A wardy można sprzątnąć za pomocą Oracle. Taki mały tip na koniec istnienia tego itemu.
I jeszcze jedno. Osoba która siedzi w Silverze/Brązie i nie potrafi z niego wyjść niestety nie zasługuje na grę - powiedzmy - w platynie. Sam nie potrafię się wycarrować do golda (mimo niewielu pró
, a to m.in. dlatego, że... popełniam mnóstwo głupich błędów (przykładowo dominuję jakieś 5-10min na toplane nad swoim przeciwnikiem, ale to on robi pierwszego killa przez mój głupi błąd, co pozwala mu na snowballowanie). Jak to zawsze powtarzam, tłumaczenie że zawsze ma się 4 debili w teamie jest bzdurne, bo przeciwnik może mieć ich pięciu. Jest jedna osoba różnicy - ty. Jeśli sam nie jesteś debilem, to masz więcej niż 50% szans na wygraną meczu.