PBE czy może ktoś sprawdzić,

Czy może ktoś sprawdzić czy Już do PBE dodali takie mody jak :

1 v 1

2 v 2

Capture The Flag (Captain’s Mode)

3 v 3 Solo Rankedy ?

ARAM 6v6

Ranked Dominion (ODIN)

One For All

Słyszałem że już są ale nie jestem pewien a zabardzo nie mam czasu na pobranie, informacja zachęci mnie do szybkiego pobrania, dziękuje z góry

Jak wczoraj sprawdzałem, to owszem dodane są, ALE niestety nie są podłączone do serwerów, co za tym idzie i tak nie da się grać. Są dodane, bo mogą być dodane i tyle.

Swoją drogą śmieszy mnie, że kolejny sezon się zbliza wielkimi krokami, a patrząc na PBE nie są nawet na początku prac, bo wiele rzeczy strasznie razi po oczach. Bugi, bugi, bugi.. Zupełnie jakby robili na ostatnią chwilę, bo im się przypomniało, że wypada wprowadzić zmiany. ; )

@edit

Za sec odpalę i w dodam odpowiedz czy działa~

No i tyle.. Dalej nie działa, bo serwery nie są podpięte. Coś im widać nie wychodzi praca nad nowym sezonem. >;

Tak samo było z Dominion, kiedy ludzie zaczeli spamować kiedy wyjdzie, wtedy zaczeli robote ... a i tak było tyyyle poprawek ;\ No nic, Wielkie Dzięki za sprawdzenie ;)

Może zrobię mały offtop, ale interesuje mnie czy była już zapowiedz jakiegoś trybu death-match?

@Slither Skąd takie informacje o tych trybach?

@Nvminer One nigdy nie mialy dzialać, więc nie rozumiem skąd twoje oburzenie.

@Leman Nie było zapowiedzi.

Co, gdzie, jak? Jakie oburzenie. Śmieszą mnie po prostu zmiany, jakie są wprowadzane i to, do czego ta gra zmierza. A skoro tryby zostały dodane do klienta, to chyba nie bez powodu, nie? Chyba, że masz wtyki w samym Riocie i wiesz, że są one dodane, dla samego dodania~ W takim wypadku przepraszam, że wgl miałem czelność się wypowiedzieć. >;

Nie trzeba mieć żadnych wtyków, informacje są ogólnodostępne. Riot je dodał dla własnych celów. Nie rozumiem też co Ci się nie podoba w tych zmianach.

Ogółem, to co do tego co wprowadza Riot, i kiedy, nigdy nie możeby być pewni, 3 lata temu przed Dominionem była zapowiedź "Magma Chamber" większa mapa 5 v 5 z możliwością gry 6 v 6, pisało że dodadzą "Wkrótce" po 3 latach zaczeli coś o tym pisać i co wyszła ? Mała mapka 1 v 1 i 2 v 2 ...

rozgrywki 1 v 1 i 2 v 2 będą 100% w 4 sezonie na początku, skąd to wiem ? Miałem okazje zagrać na takiej mapce kiedy Championy mają inne możliwości, także ich pomysłowość doszła do "Reworków" niektórych championów, między innymi Heimerdinger. Ogólnie. będzie można sie naprawdę wykazać na tych mapkach ;) Nie będzie się liczyła OP postać czy też że 1 gracz ci rozwali całą gre, tutaj normalnie będziemy pokazać co tak naprawdę potrafiny, Tak samo pewne skille, o których nie macie pojęcia (Sam zapomniałem nazwy)

Zapraszam Również do obejrzenia filmiku gdzie jest pokazana gra 1 v 1

Jest gdzieś oficjalna zapowiedź, która mówi że ta mapa pojawi się na początku 4 sezonu? Bo w tych zapowiedziach przedsezonowych nic o tym nie wspomnieli.(nie zrozum mnie źle, nie chce udowodnić, że to nie istnieje, czy też że to w ogóle nie wyjdzie) Jestem ciekaw bo wcześniej o tym nie słyszałem, a fajnie się zapowiada.

No i nadal nie wiem skąd masz informacje o reszcie tych trybów.

Bym podał, ale myśle czy to nie będzie jakaś reklama innej strony, forum. mapa 1 v 1 i 2 v 2 miała być przed sezonem 4 Skąd to wiem ? Od jakiejś strony. Na FB jestem w grupie z Drużyną i z znajomymi z okolicy, Oni dodają takie ciekawe Posty. A w Grupie z Pretedentami, dali mi link do specjalnego Patcha który umożliwił mi granie z nimi w 1 v 1 , Mogli zaprosić paru ludzi.

@UP

DOBRE BAJKI ahahahaha xD

@topic

Szczerze powiedziawszy to gówno mnie obchodzą te 1v1 itp. to totalne zera płaczą, że to nooby na rankedach, że trolle a sami grają piach. SoloQ 5v5 zawsze będzie wyznacznikiem umiejętności i nawet ci "mentalni challengerzy" którzy są w bronzie nie mogą z tym nic zrobić.

@UPDOBRE BAJKI ahahahaha xD@topicSzczerze powiedziawszy to gówno mnie obchodzą te 1v1 itp. to totalne zera płaczą, że to nooby na rankedach, że trolle a sami grają piach. SoloQ 5v5 zawsze będzie wyznacznikiem umiejętności i nawet ci "mentalni challengerzy" którzy są w bronzie nie mogą z tym nic zrobić.

A czy ja mówie o trollach ? NIE ! Mówie o noobach, którzy w 40 min zryją akcje, np pójdą sami gdzieś na chwile i odrazu przeciwny team sie na niego rzucą po czym jest 4v5 i Tower Dive robią i padamy. Twoje myślenie jest ma poziomie Brązu,

@up

są 3 wyjścia

a) kupować wardy

B) napisać żeby owy "noob" sam nie chodził

c) ogarnąć się i zacząć patrzeć na własną grę a nie na to jak ten "noob" gra

A argument, że moje myślenie jest na poziomie brązu jest żałosny, nie skomentuje tego dalej bo to sensu nie ma największego.

Wardy mamy, lecz nie ma na całej mapie prawie, a w 40 min nawet w 30 to może tylko Support kłaść, a gdy ma full uzbrojenie i 2 sloty na wardy to też biednie. 2. Weź takiemu napisz żeby zrozumiał. 3.Moja gra wygląda wspaniale, Jak każdego gracza na moim poziomie, tylko od czasu do czasu ktoś źle pomyśli czy nawet nie pomyśli i tyle z gry. Tylko szkoda że zawsze ktoś z mojej drużynie źle pomyśli, lecz i tak szybko nadrapiam stracone MMR

Wardy mamy, lecz nie ma na całej mapie prawie, a w 40 min nawet w 30 to może tylko Support kłaść, a gdy ma full uzbrojenie i 2 sloty na wardy to też biednie. 2. Weź takiemu napisz żeby zrozumiał. 3.Moja gra wygląda wspaniale, Jak każdego gracza na moim poziomie, tylko od czasu do czasu ktoś źle pomyśli czy nawet nie pomyśli i tyle z gry. Tylko szkoda że zawsze ktoś z mojej drużynie źle pomyśli, lecz i tak szybko nadrapiam stracone MMR

1. Bzdura. Każdy gracz może wardować. W 30 minucie jeszcze nie masz tyle itemów, żeby brakowało slotu na kilka wardów. No, chyba że zaśmiecasz sobie eq niedokończonymi itemami - wtedy faktycznie kasy brak.

2. Wystarczy poprosić, spingować, albo... po prostu iść za nim. Gank 5 na 1 który kończy się niespodziewanym teamfightem może zaskoczyć wroga.

3. "Moja gra wygląda wspaniale"...?

n64j.png

Oczywiście w tym momencie pewnie usłyszymy "to nie moje główne konto, xaxaxaxaxaxa", ale po zobaczeniu czegoś takiego nóż mi się w kieszeni otwiera. Znam ludzi grających w wyższych platynach, którzy NIGDY nie powiedzieliby że grają "wspaniale".

@topic: ostatnio do kodu gry na PBE trafiła jakaś informacja o trybie 2v2, ale ogólnie tego typu informacji nie śledzę (w przeciwieństwie do zmian w champach/itemach/masterkach/spellach/jungle/innych rzeczach na SR), więc nie wiem.

EDIT:

@Froipi: Pierwsza sprawa - jeśli jesteś aż tak feednięty że w 30 minucie masz full build, to mecz powinien być wygrany nawet bez wardów, bo grasz przeciwko warzywom i powinieneś mieć siłę wygrywać nawet 4v5 walki. A co do "każdej monety która się liczy"... dead eliminuje cię z gry na - powiedzmy - 40 sekund. W te 40 sekund (jako carry) zdążyłbyś albo uczestniczyć w walce i zdobyć minimum asystę, albo pofarmić, co także da ci kasę. W dodatku dead nie tylko eliminuje przyrost kasy, ale daje wrogowi większe pole manewru, zwłaszcza jeśli padnie adc/apc (bo to duża część obrażeń). To może przełożyć się na stracony turret albo drake, w drastycznych przypadkach na wipe twojego teamu albo barona. To oczywiście może być nieco naciągane, ale niewiele, bardzo niewiele. A jeden ward kosztuje ADC całe 75 golda. Masz rację, zbrodnia, pozbawiać adc kasy z trzech minionów! Olaboga!

A wardy można sprzątnąć za pomocą Oracle. Taki mały tip na koniec istnienia tego itemu.

I jeszcze jedno. Osoba która siedzi w Silverze/Brązie i nie potrafi z niego wyjść niestety nie zasługuje na grę - powiedzmy - w platynie. Sam nie potrafię się wycarrować do golda (mimo niewielu próB), a to m.in. dlatego, że... popełniam mnóstwo głupich błędów (przykładowo dominuję jakieś 5-10min na toplane nad swoim przeciwnikiem, ale to on robi pierwszego killa przez mój głupi błąd, co pozwala mu na snowballowanie). Jak to zawsze powtarzam, tłumaczenie że zawsze ma się 4 debili w teamie jest bzdurne, bo przeciwnik może mieć ich pięciu. Jest jedna osoba różnicy - ty. Jeśli sam nie jesteś debilem, to masz więcej niż 50% szans na wygraną meczu.

Myślę, że Slither ma racje, mapa 1v1 i 2v2 będzie jakoś na początku s4. Mapy są już dopracowane, co za tym idzie nie ma żadnych przeszkód, żeby je dodać, tylko czekać na okazje. A co do ciebie averdon to masz racje, nie myślisz na poziomie brązu, a co najwyżej na poziomie plastiku, bo nawet gracz z brązu wie, że jedna osoba, która nie ogarnia gry albo zrobi jakiś głupi błąd, może doprowadzić do zakończenia meczu na korzyść przeciwnika. n4zArh masz racje, każdy może kupować wardy, ale dla takiego adc czy mida każda "moneta" się liczy, a co do full buildu w 30 min- jest to jak najbardziej możliwe, bo a) masz perfekcyjną farme, b )dużo killi. Jeszcze dodam, że iść za jakimś noobem "w ciemno", tak jak polecasz, nie jest dobrym pomysłem, bo a) przeciwnik może mieć wardy b )miniony mogą pushować twoje wieze/baze c) przeciwnik może mieć znaczną przewagę w killach, co za tym idzie, lepsze przedmioty d) lepszą farme e) lepsze picki itd. itp. ;)w

P.S. Od kiedy stopień w rankingu świadczy o skillu?

Odnosząc się do twojej sygnatury n4zArh "Autor zastrzega sobie prawo do pisania głupot i - jeśli to robi - to przeprasza za nie z góry." wybaczam ci głupotę! (averdon też powinien sobie takie coś w sygnaturze ustawić)

Czy może ktoś sprawdzić czy Już do PBE dodali takie mody jak :

1 v 1

2 v 2

Capture The Flag (Captain’s Mode)

3 v 3 Solo Rankedy ?

ARAM 6v6

Ranked Dominion (ODIN)

One For All

Słyszałem że już są ale nie jestem pewien a zabardzo nie mam czasu na pobranie, informacja zachęci mnie do szybkiego pobrania, dziękuje z góry