PBE - Najnowsze zmiany

http://www.newsofleg...new-sale-10755/ <<< Link do zmian.

Tak jak w temacie, co sadzicie o nowych zmianach? Duze zmiany u jayce, usuniecie runic bulwark i zmiany dla aegisa.

Mnie najbardziej boli utrata 2 rzeczy, prawie kazdy jungler jak i wszystkie supporty go budowaly. Nowe ikony dla itemow.

Kolejny ad carry "Lucjan" ktory sie wydaje ciekawy.

Nowa historia gier:

!Nie pisalem z polskimi znakami poniewaz jestem na eng windowscie, jak zmienie to poprawie!

PS: Jak chcecie to mozna podpiac ten temat, bede staral sie go aktualizaowac oraz tlumaczyc zmiany.

Jak dla mnie zmiany in plus, Bulwark był nie tyle pożytecznym itemem co wymaganym. Team który nie budował bulwarku był o wiele bardziej narażony na magic dmg, więc ktoś musiał to robić. Tym kimś z reguły był jungler, który miał więcej kasy na itemy. Co z tego że to na dobrą sprawę wymuszało na junglerze pójście "najlepszym", a nie swoim buildem, bo inaczej team był w d*pę ze statami w porównaniu z drugim teamem? Dużo mniej podoba mi się zwiększony koszt locketa, ale za to będą bonusy od aegisa, więc i tak 90% ludzi będzie to budować.

Jak dla mnie pomysł z newsami z PBE jest niezły, mogę ci pomagać gdy będę widzieć jakieś zmiany (i jeśli temat będzie zaakceptowany).

Kurde, zawsze budowałem Aegis'a na supp'ie, a teraz zostanie popsuty ;(

Aegis był w sumie must have itemem, z jednej strony dobrze, że będzie inaczej, ale z drugiej... Cieszę się też ze zlikwidowania ap mastera (jedna z tych kilku postaci psujących rozgrywkę).

Ale te nowe ikony przedmiotów...

Ikonki są fajne, może poza Thornmailem, zwłaszcza Vamp robi lepsze wrażenie (a nowy Cata jest genialny).

Dla mnie jedynie abbysal i ewentualnie dfg, ale to już kwestia gustu i po częsci przyzwyczajenia.

Info nt. reworków i zmian - Olaf i Karma buffy pojawią się w 3.11 (prawdopodobnie, nie ma szans na 3.10), a Jayce - 3.11 albo 3.12. Tak więc nie oczekujcie rychłych zmian, wygląda na to że zmiany w itemach (Spirit Visage, Spellbreaker, Runic Bulwark, Banshee's Veil i Spectre's Cowl) są ważniejsze.

Z rzeczy o których nikt nie mówił, a które wyniuchali na PBE:

• Odnośnie match history gracze znaleźli w plikach pewną informację, która może was zainteresować: TOOL_TIP_REPLAY - "Watch the replay here"
  • Prawdopodobnie będzie nowy skin dla Janny (znaleziono plik z "Janna5" w nazwie, czy coś w tym stylu)
  • Dodano przycisk UNDO w sklepie. Krótko mówiąc, jeśli kupimy nie to co trzeba, naciskamy raz na przycisk i odzyskujemy całą kasę (nie to co przy sprzedaniu). Oczywiście są pewne haczyki: otrzymanie/zadanie dmg, użycie skilla lub itemu lub wyjście poza zasięg sklepu kasuje tą możliwość, podobnie jak kupienie określonych itemów jak Homeguardy (nie będzie instahealingu i sprzedaży). Itemy dodające golda co kilka sekund po cofnięciu zabiorą także dodanego golda. Oczywiście tracimy także buffy z itemów (tego do końca nie zrozumiałem, więc tłumaczenie może być niedokładne) oraz oczywiście nie można wycofać potionów na które miejsca w plecaku nie mieliśmy (i które zostały wypite).
  • Zmiany Karmy o których mówiłem tyczą się głównie zwiększonemu dmg na Q+R i dużo większemu przelicznikowi na AP (dmg wzrosło o 30/80/130/180, a przelicznik o 0.5), większemu slowowi na Q i Q+R (Q dostaje 20%-40% zamiast 25%, a Q+R 60% zamiast 50%). Mam problem ze zrozumieniem zmiany ze skalowaniem Q+R, więc tutaj przydałby się jakiś Karma player do wytłumaczenia tego: No longer has first ratio for when mantra'ed of doing extra magic damage. Tak czy owak, heal na W+R wygląda teraz tak: leczenie 20% brakującego HP + 30/70/110/150 (+0.3AP), a samo W dostaje stałe 12CD zamiast skalowanego 16-12. Ostatnia zmiana to E+R - dmg dostaje mniejszy przelicznik (0.25AP zamiast 0.6AP), a shield na sojuszników ma osobną wartość zamiast 50% shielda na celu (40/85/130/175 (+0.25AP)). Ach, pasywka nie zmniejsza CD przy AA, tylko przy trafieniu skillem.
  • W Olafa dostaje stałą liczbę dodatkowego AD zamiast pewnej liczby +1%MaxHP (+80AD na lvl5 wygląda przerażająco). Prawdopodobnie wycofają się z AS na ultimate, najwidoczniej ten pomysł nie spodobał się ludziom.
  • Z tego co zrozumiałem, będzie można naraz posiadać tylko JEDNE buty. Nie wiem jak wygląda sprawa z posiadaniem dwóch różnych rodzajów butów. Zmiana niewielka, ale noobkom pomoże.

Zmian na TT i Dominionie nie opisuję, bo mi się nie chce - dwa razy traciłem zawartość tego posta, a odzyskiwanie treści wcale nie pomogło.

A kiedy będzie dostępny ten rework mastera ? Bo miał być w tamtej aktualizacji , ale go nie było :C

Zapewne w kolejnym patchu.Szkoda bo chętnie bym nim zagrał. :c

Zdaje mi się że już w 3.10, nie wspominali ani słowem o tym że będzie opóźniony, a testowany jest od pierwszego dnia kiedy 3.10 zagościł na PBE.

http://www.newsofleg...new-sale-10755/ <<< Link do zmian.

Tak jak w temacie, co sadzicie o nowych zmianach? Duze zmiany u jayce, usuniecie runic bulwark i zmiany dla aegisa.

Mnie najbardziej boli utrata 2 rzeczy, prawie kazdy jungler jak i wszystkie supporty go budowaly. Nowe ikony dla itemow.

Kolejny ad carry "Lucjan" ktory sie wydaje ciekawy.

Nowa historia gier:

!Nie pisalem z polskimi znakami poniewaz jestem na eng windowscie, jak zmienie to poprawie!

PS: Jak chcecie to mozna podpiac ten temat, bede staral sie go aktualizaowac oraz tlumaczyc zmiany.