Info nt. reworków i zmian - Olaf i Karma buffy pojawią się w 3.11 (prawdopodobnie, nie ma szans na 3.10), a Jayce - 3.11 albo 3.12. Tak więc nie oczekujcie rychłych zmian, wygląda na to że zmiany w itemach (Spirit Visage, Spellbreaker, Runic Bulwark, Banshee's Veil i Spectre's Cowl) są ważniejsze.
Z rzeczy o których nikt nie mówił, a które wyniuchali na PBE:
- Odnośnie match history gracze znaleźli w plikach pewną informację, która może was zainteresować: TOOL_TIP_REPLAY - "Watch the replay here"
- Prawdopodobnie będzie nowy skin dla Janny (znaleziono plik z "Janna5" w nazwie, czy coś w tym stylu)
- Dodano przycisk UNDO w sklepie. Krótko mówiąc, jeśli kupimy nie to co trzeba, naciskamy raz na przycisk i odzyskujemy całą kasę (nie to co przy sprzedaniu). Oczywiście są pewne haczyki: otrzymanie/zadanie dmg, użycie skilla lub itemu lub wyjście poza zasięg sklepu kasuje tą możliwość, podobnie jak kupienie określonych itemów jak Homeguardy (nie będzie instahealingu i sprzedaży). Itemy dodające golda co kilka sekund po cofnięciu zabiorą także dodanego golda. Oczywiście tracimy także buffy z itemów (tego do końca nie zrozumiałem, więc tłumaczenie może być niedokładne) oraz oczywiście nie można wycofać potionów na które miejsca w plecaku nie mieliśmy (i które zostały wypite).
- Zmiany Karmy o których mówiłem tyczą się głównie zwiększonemu dmg na Q+R i dużo większemu przelicznikowi na AP (dmg wzrosło o 30/80/130/180, a przelicznik o 0.5), większemu slowowi na Q i Q+R (Q dostaje 20%-40% zamiast 25%, a Q+R 60% zamiast 50%). Mam problem ze zrozumieniem zmiany ze skalowaniem Q+R, więc tutaj przydałby się jakiś Karma player do wytłumaczenia tego: No longer has first ratio for when mantra'ed of doing extra magic damage. Tak czy owak, heal na W+R wygląda teraz tak: leczenie 20% brakującego HP + 30/70/110/150 (+0.3AP), a samo W dostaje stałe 12CD zamiast skalowanego 16-12. Ostatnia zmiana to E+R - dmg dostaje mniejszy przelicznik (0.25AP zamiast 0.6AP), a shield na sojuszników ma osobną wartość zamiast 50% shielda na celu (40/85/130/175 (+0.25AP)). Ach, pasywka nie zmniejsza CD przy AA, tylko przy trafieniu skillem.
- W Olafa dostaje stałą liczbę dodatkowego AD zamiast pewnej liczby +1%MaxHP (+80AD na lvl5 wygląda przerażająco). Prawdopodobnie wycofają się z AS na ultimate, najwidoczniej ten pomysł nie spodobał się ludziom.
- Z tego co zrozumiałem, będzie można naraz posiadać tylko JEDNE buty. Nie wiem jak wygląda sprawa z posiadaniem dwóch różnych rodzajów butów. Zmiana niewielka, ale noobkom pomoże.
Zmian na TT i Dominionie nie opisuję, bo mi się nie chce - dwa razy traciłem zawartość tego posta, a odzyskiwanie treści wcale nie pomogło.