Witam moi mmowi bracia, mam do was pytanie - czy ktoś z was grywa na PBF? Czy ten typ rozgrywki nie został zapomniany i czy istnieją jeszcze jakieś dobre fora na których da się pobawić w coś takiego. Ostatnimi czasy jestem trochę niewyżyty pod względem pisania czegoś, to też chciałbym wrócić do takiej zabawy, a jak wiadomo ciekawiej się gra w doborowym towarzystwie! Kto więc może polecić jakikolwiek PBF z aktywną, dość sporą bazą użytkowników. Mało mnie interesuje czy to świat fanstasy, czy może jakieś anime, film. Ważne dla mnie jest tylko to, żeby był to w miarę przyjemny system skupiający się na pisaniu, a nie rzutach kostką i innych trudnych rzeczach
PBF - gdzie, co, jak, może ktoś gra
Leviathan się jakośtam trzyma. Odkąd zlikwidowali mf.net, popularność pbfów znacząco spadła. Trochę szkoda, że znikły wszystkie fora, bo nie mogę poczytać swoich starych postów. Na ninja-gaiden też jest trochę osób. A do takiego ogólnego pisania, to jest grupa na fb z tego, co wiem oraz strefarpg była. Nie wiem, jak teraz.
Leviatana znam - problem jest jeden, jest strasznie zamknięty, a twórcy często Ci mówią, że mają coś w planie/w głowię ale nie ma tego czasu zrobić i tak właśnie Twój cały plan leci w... No. Może się skuszę, bo dawno tam nie zaglądałem.
No właśnie widzę, że coś wszystko ucichło. Młodzi ludzie chyba już nie chcą się bawić w pisanie, a szkoda... Dla mnie, gdzie spędziłem na pbf 10lat to trochę smutne. Człowiek chce wrócić, a nie ma gdzie - znajomi ze starych forów nie mają już tyle czasu, a i propozycji nie ma takiego zatrzęsienia jak kiedyś.
Polecam Cytadelę, pbf w uniwersum Mass Effecta.
Potterowskie PBF Magic-Land - Polecam.
Ogólnie zalecam Ci wejść na czart'a. Tam znajdziesz kupę PBFów i lepszych i gorszych ale na pewno coś trafi w Twój gust
I know your feeling, bro. 6 lat pisania na forach różnego rodzaju, czy to mangowego pokroju Naruto, czy ciężkiego fantasy. Dobrze to wspominam, rozwijało to strasznie wyobraźnie i można było poznać nowych, fajnych ludzi, który podzielają twoją pasję. Dzisiaj ze starszych znajomych utrzymuję kontakt tylko z dwoma osobami, które już nie piszą, bo mają nawał innych obowiązków. Liczę, że gatunek narodzi się na nowo pod wpływem cudu.
Zawsze możesz wpisać "pbf toplista", czy coś i popatrzeć, posprawdzać. Wiele jest opuszczonych, wiele pozamykanych, ale cośtam można jednak znaleźć.
Dokładnie. Z powodu tego, że na toplistach pbf wiele takich for jest pozamykanych najlepiej wejść na wspomnianego wyżej czarta i tam przeszukać reklamujące się czy to nowsze czy starsze fora. Katalog jest spory więc znajdzie każdy coś dla siebie.
Sam nie mam aż tak dużo czasu na pisanie co kiedyś, ale jestem wierny temu żeby od czasu do czasu wejść i machnąć sobie głupkowatą sesję. Też zaczynałem od Narutowych for przeplatając je Bleachowatymi
Potterowskie PBF Magic-Land - Polecam. Ogólnie zalecam Ci wejść na czart'a. Tam znajdziesz kupę PBFów i lepszych i gorszych ale na pewno coś trafi w Twój gust
czart śmiesznie wygląda, pokręcę się tam przez chwilę. :q
Toplisty nie oddają rzeczywistego poziomu forum. Znam kilka naprawdę dobrych, jak np DS osadzony w uniwersum naruto, który jakoś specjalnie się nie łasi na te klikanie. Są też fora, które właśnie promują te klikania i są pierwsze, a tak na prawdę wiele nie oferują.
Cytadela - słyszałem, nie sprawdzałem. Zaraz zacznę poszukiwania!
To ja jeszcze dam od siebie skarbnice PBFów - Vision Lighthouse.
Te nazwy są tak wybitne, że trudno jest znaleźć hasłami w google, a szkoda
No pewno W sumie to pbfy nie cieszą się jakąś ogromną popularnością (tak jak vallherówki), bo trzeba tutaj ruszyć swoją wyobraźnią - nie ma się wszystkiego podanego na tacy - no ale jestem jak najbardziej zwolennikiem tego typu rozgrywki. A chyba dlatego, że brak takiej grze ograniczeń - możemy wszystko tworzyć, opisywać, a silnik graficzny nas nie krępuje.
Sam nawet PBFa stworzyłem w gildii Guild Wars 2 - a co! Wiadomo, że nie jest to twór najwyższych lotów, bo nie można mieć wszystkiego - poza odgrywaniem postaci na forum robimy to też w grze, czy na komunikatorze głosowym, no ale mimo wszystko jest to super urozmaicenie. A i liczba 10k postów fabularnych nie należy do najmniejszych.
Także jeżeli jesteś graczem Guild Wars 2 to jak najbardziej zapraszam do nas: Aiwe.eu
Co do typowych PBFów, to polecam Leviathana.
Nie jestem fanem mmo, dlatego też i GW odpada. Niemniej skoro Leviatan tyle razy padł, to odwiedzę go jeszcze raz! A poza Wawrzynkiem ktoś grywa gdzieś, czy po prostu z nazwy/z tego że kiedyś graliście, polecacie dane stronki
Dawno, dawno temu za lasami, za górami, za niedźwiedziem grywałem na Cytadeli, teraz jakoś mi się tak przestawiło, że wróciłem.
A poza Wawrzynkiem ktoś grywa gdzieś, czy po prostu z nazwy/z tego że kiedyś graliście, polecacie dane stronki
No ja obecnie wolę na swoim coś napisać, niż spędzać ten czas w innych
A co do Vallherówek, to po dziś dzień loguję na Orodlin - tam nie brakowało też sesji pisanych, no ale dziś to jest już umieralnia
Tak tylko się wejdzie pogadać z innymi weteranami, nic więcej.
Marnie, marnie. Myślałem, że poza wzrokiem śmiertelników dalej gdzieś istnieje jakaś wspaniała utopia, ale widzę, że nigdzie już się nie spotka 60 graczy na dzień, szkoda, wielka szkoda. Naprawdę nabrałem ochoty na jakąś porządną przygodę, ale widzę że może być ciężko znaleźć coś konkretnego
Witam moi mmowi bracia, mam do was pytanie - czy ktoś z was grywa na PBF? Czy ten typ rozgrywki nie został zapomniany i czy istnieją jeszcze jakieś dobre fora na których da się pobawić w coś takiego. Ostatnimi czasy jestem trochę niewyżyty pod względem pisania czegoś, to też chciałbym wrócić do takiej zabawy, a jak wiadomo ciekawiej się gra w doborowym towarzystwie! Kto więc może polecić jakikolwiek PBF z aktywną, dość sporą bazą użytkowników. Mało mnie interesuje czy to świat fanstasy, czy może jakieś anime, film. Ważne dla mnie jest tylko to, żeby był to w miarę przyjemny system skupiający się na pisaniu, a nie rzutach kostką i innych trudnych rzeczach