PC do 7,000zł

Cześć wszystkim,

Po 7 latach użytkowania na moim laptopie Lenovo Y550 czas na zmianę klimatu. Jako, że ostatni raz miałem styczność z komputerem stacjonarnym jakieś 8-9 latemu to moja wiedza na temat obecnego rynku jest niewielka. W związku z tym poświęciłem ostatnie kilka dni na nadrobienie zaległości .... Udało mi się skleić taki oto zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/NEqUM2/

Moja prośba do Was jest taka , by ktoś kto jest faktycznie obyty w sprawie sprzętu komputerowego wypowiedział się na temat powyższego zestawu. Czy coś warto zmienić ?

Zależy mi na tym by grać w najnowsze tytuły na wysokich detalach +60 fps oraz mieć "spokój" na 2-3 lata. Czekam na Wasze odpowiedzi.

Mam pytanie. Piszesz, że nie masz za dużej styczności z komputerami a wybierasz podzespoły do podkręcania. Kwestia przypadku czy masz zamiar podkręcać?

Witam , tu masz koszyk części zrobiony przez Piotra "Liptona" z Morele TV ( był robiony przy okazji testu PC za 8 tys - ot taka alternatywa dla tych co chcą mieć 1 tys na np: monitor a sprzęt podobny do tego za 8 tys ) https://www.morele.net/inventory/info/nvmFxK/?utm_source=youtube.com&utm_medium=link&utm_campaign=IN_YT_MoreleTV - to sprzęt z pazurem i z głową. Sam za bardzo też nic bym tu już nie " upiększał " na siłę , ale jak znajdą się " specjaliści " maści wszelakiej to na pewno zaraz ci coś doradzą :) . Życzę miłego użytkowania.

Pozdrawiam.

Mam pytanie. Piszesz, że nie masz za dużej styczności z komputerami a wybierasz podzespoły do podkręcania. Kwestia przypadku czy masz zamiar podkręcać?

Fakt, nie miałem stacjonarki od wielu lat, ale nie jest to kwestia przypadku i przy składaniu tego komputera myślałem o podkręcaniu.

Witam , tu masz koszyk części zrobiony przez Piotra "Liptona" z Morele TV ( był robiony przy okazji testu PC za 8 tys - ot taka alternatywa dla tych co chcą mieć 1 tys na np: monitor a sprzęt podobny do tego za 8 tys )  https://www.morele.net/inventory/info/nvmFxK/?utm_source=youtube.com&utm_medium=link&utm_campaign=IN_YT_MoreleTV - to sprzęt z pazurem i z głową. Sam za bardzo też nic bym tu już nie " upiększał " na siłę , ale jak znajdą się " specjaliści " maści wszelakiej to na pewno zaraz ci coś doradzą  . Życzę miłego użytkowania. 

Pozdrawiam.

Koszyk Pana "Liptona" kosztuje 8k , do tego nie widzę tutaj Systemu Operacyjnego, Klawiatury oraz Monitora który byłby zawarty w tej kwocie. Chciałbym by w tych 7k było zawarte wszystko.

Nie bede linkowal coo mozesz kupic za 7 tysiecy zlotych ... Bo bylo too wielokrotnie powielane ... Przez ostatnie dni ...

Napewno Gtx 1070 jakies 2200zl

Zasilacz ja bym szukal od 650Wat 400zl

Obudowa z oknem Corsair, be quiet , coolmaster dla takich coo oszczedzaja SPC lub zalman 300zl

Procesor i7 kaby lake od 1600zl

Plyta z chipsetem I tutaj zalezy czy odblokowany czy nie B250 lub Z270 od 450zl

Ram 16Gb od 450zl

I dysk ssd na system pojemnosc wedlug upodobania od 250zl

Dysk na dane tez wedlug upodobania od 200 zl

Czyli cena od zaczyna sie od 5850 zl i moze rosnac zaleznosc ile pojemnosc na dane wybierzesz

Reszta too monitor I twoj system...

... dokładnie popieram to co napisał majster008 , można się ciut wysilić i przejrzeć forum , temat jest wałkowany non-stop ... wystarczy odrobina dobrej woli ... Jednak po twoim txt że " Zależy mi na tym by grać w najnowsze tytuły na wysokich detalach +60 fps oraz mieć "spokój" na 2-3 lata. Czekam na Wasze odpowiedzi. " to bez GTX 1080 8GB na pokładzie nikt z szanownych tu piszących kolegów nie da sobie nic obciąć że na GTX 1060 6GB za 1-1.5 roku nie odczujesz " down fps ". Dlatego sugerowałem się twoją ostatnią sentencją i dałem ten link za 7 tyś a nie za 8 tys jak mi odpisałeś ... ale cóż nvm ...

Pozdrawiam.

NIe płaca sie inwestować w 1060, w tym budżecie zdecydowanie 1080

7000zl na gtx 1080... Moze byc ciezko przy i7 i monitorze i win10(tylko taki wchodzi w grę obecnie). Chyba ze mowimy o gtx 1080 i i5 ale to raczej glupie. Lepiej gtx 1070 i i7(to nie te czasy że gry nie radza sobie z HT)

Pisze takie przemyslenia bo przy takiej grafice i takim procesorze żal kupic jakis smieszny monitorek za 600zl. Ja bym sie tu kusil albo o monitor 1440p albo chociaz 120hz(a moze 2w1) w zaleznosci od typu gier... Do strzelanek... 120hz jak znalazl :)

Cześć wszystkim,

Po 7 latach użytkowania na moim laptopie Lenovo Y550 czas na zmianę klimatu. Jako, że ostatni raz miałem styczność z komputerem stacjonarnym jakieś 8-9 latemu to moja wiedza na temat obecnego rynku jest niewielka. W związku z tym poświęciłem ostatnie kilka dni na nadrobienie zaległości .... Udało mi się skleić taki oto zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/NEqUM2/

Moja prośba do Was jest taka , by ktoś kto jest faktycznie obyty w sprawie sprzętu komputerowego wypowiedział się na temat powyższego zestawu. Czy coś warto zmienić ?

Zależy mi na tym by grać w najnowsze tytuły na wysokich detalach +60 fps oraz mieć "spokój" na 2-3 lata. Czekam na Wasze odpowiedzi.