Witam, mam problem z padem do ps3, otóż gdy go podłączam do pc to nie reaguje on w żaden sposób. Na każdym filmiku na yt widziałem że komputer sam instaluje sterowniki/ znajduje pada. U mnie nawet nie świecą się żadne z świateł (1-4). Po przyciśnięciu przycisku P S światła się świecą, ale nadal komputer nie pokazuje niczego. Zainstalowałem MotioninJoy Gamepad Tool i tam też nie może wykryć pada. Używam win8 i nie chcę aby działał przez bluetooth. Jest to oficjalny kontroler który dostałem kupując PS3 i przy konsoli działa tak jak należy. Nie widziałem nigdzie w internecie aby ktoś miał taki problem więc zwracam się na forum. Jak sprawić aby win8 widział tego pada?
PC nie widzi pada od PS3
Komputer sam nie instaluje sterowników , przez motionjoya instalujesz sterownik na określony port i powinno wykryć . U mnie wszystko działa.
Wbij w driver manager -> zaznacz port -> install all -> ??? -> Profit
Potem pierwsza zakladka i polecam XInput . Z ustawieniem pod ps3 analogi mi nie chcialy działać , ustawienie pod xpudło działa jak należy.
Sam posiadam pada od ps3 ( nie orginalny bo firma mediatech ) i też musiałem użyć motion joya
DS3tool, czyli motionjoy, ściągasz, instalujesz, włączasz emulowania na pada do X'a i grasz.
Nie wiem czemu ale dopiero po zmienieniu kabla (dokładnie taki sam) zauważyło mi pada. 0_o
No nic, temat do zamknięcia. Dzięki za pomoc.
Witam, za to ja mam problem z padem od ps3. MotionJoy nie widzi pada, lub komputer. Kiedy wciskam laduje yskakuje mi error. Natomiast jak wciskam instaluj, wyskauja mi 3 pierwsze linijki i kaze mi powrocic...
Witam, mam problem z padem do ps3, otóż gdy go podłączam do pc to nie reaguje on w żaden sposób. Na każdym filmiku na yt widziałem że komputer sam instaluje sterowniki/ znajduje pada. U mnie nawet nie świecą się żadne z świateł (1-4). Po przyciśnięciu przycisku P S światła się świecą, ale nadal komputer nie pokazuje niczego. Zainstalowałem MotioninJoy Gamepad Tool i tam też nie może wykryć pada. Używam win8 i nie chcę aby działał przez bluetooth. Jest to oficjalny kontroler który dostałem kupując PS3 i przy konsoli działa tak jak należy. Nie widziałem nigdzie w internecie aby ktoś miał taki problem więc zwracam się na forum. Jak sprawić aby win8 widział tego pada?